nowe informacje . . . paliwo przechodzi przez filtr . . . nie przechodzi przz pompę paliwa . . czy macie jakieś doświadczenia, że jakiś sterownik lub błąd może wyłączyć jej działanie?
nowe informacje . . . paliwo przechodzi przez filtr . . . nie przechodzi przz pompę paliwa . . czy macie jakieś doświadczenia, że jakiś sterownik lub błąd może wyłączyć jej działanie?
Regulator padl?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
to już poważniejsza usterka i jak nie podłączysz pod kompa to dalej będzie gdybanie bo nie wymienisz ot tak pompy bo to spory koszt, sprawdź czy to nie wina czujników albo regulatora pompa w ostateczności, no i zobacz czy jest sucha czy czasem się nie rozszczelniła
Być może, tym bardziej, że jeż wcześniej miałem problemy, że ciężko palił na "średnio ciepłym" silniku i nawet miałem już tą część też kupioną, ale sądziłem, że pilniejsza jest wymiana filtra, tylko teraz pytanie: co takiego spowodowała wymiana filtra, że przyspieszyła tą awarię?
P.S. dzisiaj będzie odczyt z komputera tuż przed zgaszeniem po wymianie filtra był komunikat "motor control failure system"
Auto odpaliło . . . mechanik określił, że jest problem z wtryskami tak też pokazał komputer, błędy skasował i alfa pyknęła, ogólnie wytłumaczyło to tak, że pompa otrzymywała sygnał,że uszkodzone są wtryski, przez co nie podawała na nie paliwa, na wiosnę czeka mnie regeneracja albo wymiana wtrysków . . . zaczynam oszczędzać![]()
Może zdiagnozuj usterkę a nie wtrysku chcesz wymieniać. Jakie numery błędów byly?