Dokładnie, ale wymiana optyki to i tak już gruba sprawa i niewielu to ogarnie.
Dokładnie, ale wymiana optyki to i tak już gruba sprawa i niewielu to ogarnie.
Marek o to mi właśnie chodziło ,żeby mi ktoś tak to wytłumaczył.Nigdy nie zgłębiałem tematu oświetlenia bo mnie nie dotyczył w innych autach i nie interesowało mnie to zarazem dlatego się motałem. Egoistą nie jestem i zależy mi na innych dlatego dopytuje o wszystko a pytanie uprzedziłeś właśnie jak tą przesłonę ustawić .Nie jestem manualną niedoidą ale nie zaglądałem do lampy więc wolałbym zapytać, jest tam taki blaszany cyngiel ale to do przestawienia dla wyspiarzy chyba.Reasumując moje dopytywanie -wiem że to nielegalne, wiem że polecieć może dowód,nie mam już siły do tych lamp,są po regeneracji wysyłka do poznania chyba jak dobrze pamiętam,wiem że najlepiej kupić inne auto z xenną albo ori zestaw ale za drogo.Dlatego szukam rozwiązania na tyle sensownego aby dobrze widzieć i nie oślepiać a dowód rej, to już trudno ewentualnie wróce do h7 ale spróbuję .
To jak z tą przesłoną ?
Jak to jak? Przesuwasz dzyngiel i już. Ja dzisiaj właśnie zawiozłem odbłyśniki 159 do regeneracji. Powiem tak. Dobrze zregenerowane światła będa świecić tak jak fabryka i we wszystkich autach tak samo. Bez względu na lampy i markę. Ten sam typ świateł (projekcyjne) wszędzie świeci tak samo dobrze. Więc jeżeli Tobie świeci gorzej niż w innych to coś jest źle. Jeżeli chodzi o ksenon to tu nie ma dyskusji, żadne zwykłe żarówki im nie dorównają.
Może mi tak zregenerowali nie wiem ,fakt że jest sporo lepiej niż było ale w astrze G zwykłe lampy świeciły mocniej.Może jestem przeczulony po tym jak wróciły z reg,miałem ułamane i spawane ucho i nabrałem podejrzeń co do ich usługi.Tłumaczyli się że moja wina bo takie wyjeli już z paczki i naprawili ,nie wiem może .Nie kłóciłem się bo wiem że to możliwe znam robotę kurierów i dużo zależy od ludzi którzy pracują w kurierce.
Na pewno a astrze lepiej świecić nie będąspieprzyli coś
a paczkę źle zabezpieczyłeś albo oni połamali (raczej to drugie).
Witam może nie w ten deseń ale chciałbym zadać pytanie o ksenony, jak można ustawić spriskiwacze od ksenonów aby nie spryskiwały tak często jak szybę przednią? ustawia to sie gdzies? moze co drugie psikniecie?
Wyjścia masz dwa. Odłączyć kostkę przy zbiorniczku, lub ja tak robię, bardzo szybko i zarazem delikatnie pociagasz za manetke. Takie delikatne, nie pełne pociagniecie, ale energiczne szarpniecie. Wtedy nie ruszają spryskiwacze, nie ruszają wycieraczki, płyn leci na szybę. Co prawda mgiełka, więc trzeba to kilka razy powtórzyć, ale można. Innego sposobu nie ma, albo o nim nie wiem :-(
Przy zbiorniku są dwie kostki od silniczków, jeden jest do ksenonów a drugi na szybę tak? odłączyc ten od swiateł.Opcja z delikatnym szarpnięciem wypróbuje jutro.
Dziekówa
Wystarczy zmienić przekaźnik na taki z regulacją. Koszt ok 25 zł.
Napisane z komóreczki!
Kolego możesz podac konkretnie jaki i który?
Sebastian