Pierwszy poważny problem z moją alfą! pilot centralnego nie reaguje na nic, wywaliło synchro między centralką a pilotempytanie, kto, gdzie i za ile mi to zgra ze sobą? Śląsk, okolice Katowic... Alfa 166 FL
Pierwszy poważny problem z moją alfą! pilot centralnego nie reaguje na nic, wywaliło synchro między centralką a pilotempytanie, kto, gdzie i za ile mi to zgra ze sobą? Śląsk, okolice Katowic... Alfa 166 FL
Co to znaczy wywaliło Ci synchro? Nazywaj rzeczy po imieniu bo zgadywać ciężko. Jeżeli chodzi Ci po prostu to że pilot przestał działać to może być to spowodowane:
1. Baterie padły.
2. Odpiął sie kabel od centralki c.z. (pod lampą stopu) albo stracila zasilanie z jakiegoś powodu (mechaniczne uszkodzenie przewodu lub bezpiecznik -> patrz instrukcja)
3. Nawaliła antena odbiornika (spróbuj z pilotem przy centralce pod lampą stop)
4. Szlag trafił centralkę -> pozamiatane
Jeżeli to ostatnie to najlepiej kupić i założyć uniwersalny sterownik -> jest manual.
Dla zwolenników oryginału pozostaje ASO (koszt zawrotny). Ewentualnie może się okazać że wina jest po stronie nadajnika w kluczyku ale i tak jesteś w dup...eparę osób się chwaliło że to niby potrafi taniej niż aso zaprogramowac ale raczej na przechwałkach się skończyło bo nie znam przypadku który by te zdolności potwierdził (jak dobrze pamiętam cytryn sie chwalił).
Możesz jeszcze kupić "pakiet rozruchowy" czyli zmienić na sprawny zestaw w którego skład wchodzą co najmniej: kluczyk, imo, centralka imo, sterownik c.z. Nie pamiętam co jeszcze ale ktoś już to zrobił. Trzeba pokopać na forum.
Może któryś wariant pominałem to ktoś przypomni![]()
Pół godziny wolnego czasu i po problemie, uwalona centralka- naprawiona i działa, do zamknięcia![]()
Uwalona to znaczy co? Z pierwszego piętra spadła i skleiłeś?
nie, z niczego nie spadła... przelutowałem płytkę, ciepłym powietrzem poprawiłem i działa, gdzieś musiał być pęknięty, zimny lut
i nie lubie kleić niczego klejem, i dokładać nie oryginalnych rzeczy do auta![]()
To masz fartciekawe jakby padł Ci całkiem moduł to czy byś do aso za klocka z tym pojechał
- - - Updated - - -
Nie, sorry, więcejza tyle to nowe kluczyki z programowaniem
![]()
jakby trzeba było... ale są inne metody, tańsze w takich przypadkachoczywiście na oryginale