Mam ten sam dźwięk. I też wygląda mi to na bendiks - poprzedniej zimy tego nie uświadzyłem mimo większych mrozów. Mimo wszystko obstawiam że to przez pogode.
Ostatnio edytowane przez taczka464 ; 06-01-2016 o 13:34
U mnie ten dźwiek jest nie zależny od pogody jak bylo 15 na plusie to tez sie trzaska
A po odpaleniu jak by auto stało na chodzie ile czasu jtdm potrzebuje by się rozgrzać ? Poprzednie benzynki postały 10-15 minut i już temperatura rosła... A tu gdy patrzę jak się zachowuje temp w JTDM to mam wrażenie że na postoju nigdy się nie rozgrzeje...
Alfa Romeo
145 2.0 TS --> 156 2.0 TS --> 156 lift 2.0 JTS --> 159 1.9 JTDM
Po wymianie świec auto po nocy odpaliło z pół obrotu, bez dodatkowego grzania . Ale czy to coś pomogło?! Teraz było znacznie cieplej nadal poniżej zera. Jeśli diabeł tkwi w paliwie to sprawdzę jak wrócą mrozy. Po wyjęciu wszystkich starych świec każda na krótko podłączona do Aku działała poprawnie i szybko wymiana trwała 20 minut łatwa i przyjemna w sumie mogłem zrobić to sam jednak bałem się ukręcic gwint
https://youtu.be/UKuzGxREbTA
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Moja historia z tzw. paliwem zimowym:
W niedzielę rano przy temp. -13*C auto z silnikiem 1.9 8v mjtd odpaliło bez problemu. Po przejechaniu ok. 1 km zgasło. Zapaliła się kontrolka silnika. Kolega zaproponował wymontowanie filtra paliwa i ogrzanie go w garażu. Zamontowaliśmy ogrzany filtr.Po odpowietrzeniu paliwa, auto odpaliło bez problemu.
Paliwo orlenowskie zatankowane było do pełna 26.12. W chwili zamarznięcia w baku było ok 2/3 paliwa. Filtr paliwa Bosch wymieniany był w kwietniu ub. roku i przejechałem na nim ok.12 kkm.
Miałem to samo z paliwem z orlenu, myślałem że nie odpale, auto stało w blaszaku a na polu -20. Zalałem potem na próbe diesel arktyczny na statoil i przy tym zostane, odrazu widać różnice.
Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 16v - Berlina Grigio Stromboli
Dpf / Egr / Klapy Off + mod by conmir
Ja rozumiem -20* C, wtedy dolałbym dodatek do paliwa, ale to było ,,tylko" -13* C.