Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 118

Temat: alfa bez DPF

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Powtarzam się, bo bardzo mnie to zaciekawiło. Tak samo jak 159-tka z Niemiec czy Polski fabrycznie bez filtra DPF.
    Wpisując w EPER VIN powinieneś mieć informację o wersji lub szukając części będziesz miał DPF szarą czcionką czyli niedostępne w tym egzemplarzu. Ale to nie zawsze działa. Ja miałem GT bez DPF a EPER pokazywał, że jest.

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Owszem były wersje TS'ów 170 KM. Np kolega Szerszeń ma 166 z tym silnikiem. Natomiast każda 159 przeznaczona na rynek EU miała mieć seryjnie DPF. Daj ten VIN i po sprawie
    czyli po Vinie się dowiemy

- - - Updated - - -

Wpisując w EPER VIN powinieneś mieć informację o wersji lub szukając części będziesz miał DPF szarą czcionką czyli niedostępne w tym egzemplarzu. Ale to nie zawsze działa. Ja miałem GT bez DPF a EPER pokazywał, że jest.

czyli po Vinie się nie dowiemy

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał quba Zobacz post
    Mógłbyś jaśniej o co ci chodzi? I nie kropkuj ...pisz

A ta Alfa z ogłoszenia od alfisty (swoją drogą opis typowego buca )

-wyklejona konsola środkowa,
    -obydwa znaczki wyślizgane
    - to coś na zderzaku do świecenia to już bez komentarza.
    Może byś się wysilił na krótką analizę tego ogłoszenia?
    Auto jest na rejestracjach "zjazdowych", czyli świeżo zakupione i prawdopodobnie zdjęcia robione w drodze powrotnej. Więc zachodzi taka możliwość, że nie zdążył tych rzeczy zmienić jadąc ponad 1000 km do domu... Inna sprawa, że gdybym się sugerował takimi "mankamentami" to pewnie bym większości moich byłych i obecnych alf nigdy nie kupił. Ogromnie istotne argumenty do rezygnacji z zakupu auta

Twierdzisz, że to opis typowego buca? A powiesz mu to w oczy? Czy tylko zza klawiatury będziesz się bawił w mocno nieudolną psychoanalizę na podstawie błyskotliwej i asertywnej treści ogłoszenia człowieka, któremu pewnie znudziło się odbieranie dziesiątek SMS'ów z zapytaniem czy płyn chłodniczy jest różowy, a ile mm mają opony i z którego tygodnia albo czy te alfy to się tak faktycznie "psójom"...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    czyli po Vinie się dowiemy

- - - Updated - - -

czyli po Vinie się nie dowiemy
    To nie tak. Jeśli EPER pokaże aktywną rurę zamiast DPF'a to znaczy, że jest ta rura zamontowana i występuje, jako część zamienna. Jeśli EPER pokaże wszystkie części wydechu to jeszcze o niczym nie świadczy. Wtedy telefon do ASO i może się okazać, że posiadają taką informację.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Czyli po VIN-ie się nie dowiemy Na szybko sprawdziłem kilka, których VIN znalazłem (w tym moją byłą) i w każdej w ePer są do wyboru filtr DPF oraz rurka zamiast filtra. No ale spójrzmy prawdzie w oczy - ePer też super dokładny nie jest. Jest problem z określeniem filtra oleju, czasem dopasowaniem wahacza czy innej pierdoły...
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Czyli po VIN-ie się nie dowiemy Na szybko sprawdziłem kilka, których VIN znalazłem (w tym moją byłą) i w każdej w ePer są do wyboru filtr DPF oraz rurka zamiast filtra. No ale spójrzmy prawdzie w oczy - ePer też super dokładny nie jest. Jest problem z określeniem filtra oleju, czasem dopasowaniem wahacza czy innej pierdoły...
    Właśnie o to mi chodzi. Jak korzystałem z fIatowskiego salonowego programu na płytce, to miałem zawsze dobre dane. Niestety on już wyszedł z użycia i ostatnia aktualizacja to bodajże rok 2006.

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Twierdzisz, że to opis typowego buca? A powiesz mu to w oczy? Czy tylko zza klawiatury będziesz się bawił w mocno nieudolną psychoanalizę na podstawie błyskotliwej i asertywnej treści ogłoszenia człowieka, któremu pewnie znudziło się odbieranie dziesiątek SMS'ów z zapytaniem czy płyn chłodniczy jest różowy, a ile mm mają opony i z którego tygodnia albo czy te alfy to się tak faktycznie "psójom"...

- - - Updated - - -

.
    Asertywny opis?

Nie kupuj w Płocku Gnieżnie czy w Pcimiu bo tam sami złodzieje, nie kupuj tańszych bo na pewno wałek na VAT. Ja to wiem bo jam alfista.
    Nie dzwoń do mnie z pytaniami boś leszcz , gunwo wiesz i tylko doopę zawracasz. Wyskakuj z kasy bo robię ci przysługę , poświęcam czas żeby krzewić "kulturę" Alfową , dokładam do interesu żeby wam debilom pokazać jak wyglądać powinien rynek. Wiem, wiem ...nie dziękuj tylko doceń moje poświęcenie.

Czy powiem mu to w twarz? No pewnie tylko musi do mnie przyjechać. Mam piękne plenery na zdjęcia i mogę mu podarować nowe znaczki.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ale wiesz czym sie od niego roznisz???

on jest jednym z niewielu na forum ktory z geby dupy nie zrobi

fakt - nie musisz go znac
    mozesz oceniac po swojemu

twoje prawo

ja predzej jemu zapodam zaliczke na autko niz uwierze w Twoja opinie o jakims aucie
    ale to tylko moje subiektywne odczucia wiec zero miarodajne

....

tyle mojego

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

no to ja bardzo przepraszam ,ze namieszalem ,ale i tak mam do owego alfisti ,ogromny szacunek, pewnie nie pamieta dlaczego .Nie wazne czy ten DPF istnieje czy nie istnieje fabrycznie , temat mial byc czysto edukacyjny a wyszlo jak zwykle

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał quba Zobacz post
    Asertywny opis?

Nie kupuj w Płocku Gnieżnie czy w Pcimiu bo tam sami złodzieje, nie kupuj tańszych bo na pewno wałek na VAT. Ja to wiem bo jam alfista.
    Nie dzwoń do mnie z pytaniami boś leszcz , gunwo wiesz i tylko doopę zawracasz. Wyskakuj z kasy bo robię ci przysługę , poświęcam czas żeby krzewić "kulturę" Alfową , dokładam do interesu żeby wam debilom pokazać jak wyglądać powinien rynek. Wiem, wiem ...nie dziękuj tylko doceń moje poświęcenie.

Czy powiem mu to w twarz? No pewnie tylko musi do mnie przyjechać. Mam piękne plenery na zdjęcia i mogę mu podarować nowe znaczki.
    Gdzie Ty tam takie bzdury wyczytałeś? Masz super zdolność do nadinterpretacji ale żadnych konkretów oprócz 3 szczegółów estetycznych nie potrafisz podać. Za to jadem siejesz aż miło...

Szerszeń pracował na swoją bdb opinię długie lata. Za to Ty kilkoma postami dajesz popis klasyki gatunku. Jakiego? Każdy sobie już dopowie...

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Bardzo rzeczowa dyskusja
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia