Strona 4 z 28 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 276

Temat: Dobry bo Włoski - Italian Track Day 2016

Użytkownik Znawca Avatar Artas 155
    Mieszka w
    Warszawa/Gródek
    Auto
    Alfa Romeo 155 2.0 16V/Alfa Romeo 155 1.8 8V i FC 20VT

Domyślnie

Cytat Napisał Teddy84 Zobacz post
    Pytanie do Artas i Cineq widzieliście filmiki z 2014 roku ?? Czy taki odcinek by wam pasował ?? Bo wtedy do końca brakowało 2 zakrętów?? Drugie pytanie bo mam parę pytań o inny termin. Drugi możliwy termin to 5 sierpnia.
    Naszego zdania za bardzo nie bierz pod uwagę bo i tak zadecyduje większość i panowie z sjs.W 2014 właśnie w miejscu gdzie zaczynała się zabawa to my kończyliśmy.Dlatego napisałem że las chcę aby cały był tym razem dostępny dla Nas.A poza tym za taką kasę to już wydaje mi się że można czegoś żądać a nie się dostosować i do końca nie być zadowolonym.Wiem że bedzie zajebiście ale wiem też że jeżeli tego kawałka nie pojedziemy do końca to będzie straszny niedosyt po całym dniu kręcenia.Meta lotna z fotokomórką powinna być w tym miejscu gdzię zawsze stoi na CA Cup i SuperOes.Co do szkolenia to mozna sie dostosowac ale mierzone to powinnismy postawic na swoim i pojechac calosc.Takie moje)nasze)zdanie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Z tym leśnym odcinkiem to nie wiem czy powinniście się upierać.
    Będziemy się upierać bo jest to najciekawsza część toru! większość już tam była i czuje respekt do tej górki a ci co będą pierwszy raz to na pewno szybko nabiorą szacunku do tego miejsca,więc o jakiekolwiek dzwony jestem spokojny

- - - Updated - - -
    Ostatnio edytowane przez Artas 155 ; 07-01-2016 o 10:49

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

No jak większość była to może. Ale sądziłem że to ma być dla chętnych pierwszy raz na tor, coś typu szkolenia SJS pośrednie między I a II stopniem, bo _większość_ Alfaholików raczej nie była jednak i od takich szkoleń powinno się zaczynać. Aby się ludzie nie obawiali o auta itp. Bo gdy z kimś rozmawiam o takim SJS I czy II to zaraz się boją o oponki, hamulce i obtarcia .A to nieprawda i warto to podkreślać i niezdecydowanych zachęcać a nie zniechęcać. To nie o jedną górkę na tym odc leśnym chodzi tylko bliskość bandy, nie o utratę zdrowia czy życia ale o utratę części karoserii wybłyszczonej Alfy Romeo przy byle poślizgu gdy na dole to bardzo mało prawdopodobne bo nie ma o co tej karoserii stracić (przy mądrze ułożonym torze jazdy, bo że można w ogóle na dole, to już wiem niestety :-/ ) . Uznając że 400zł to dużo, to może nie warto dodawać potencjalnie jeszcze do tego błotnika, maski lampy i lawety. Aha, i warto zalecić uczestnikom Assistance pokupić przed, stówka a spokój święty w razie czegokolwiek. Bo to szkolenie bezpiecznej jazdy a nie impreza sportowa, więc też warto zwrócić uwagę że obejmie (bo wiem że wiele osób się obawia że nie, a to nieprawda).
    Ci co już jeżdżą coś i dla emocji i wrażeń większych, mogą się skrzykiwać na ogólnodostępne treningi - taniej i więcej jazdy. A na początki - spokojniej.

Użytkownik Rowerzysta Avatar cineq1983
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Było 156 2.5 V6.Jest FC LE 20vt+AR 146 1.9 JTD+AR 156 1.9 JTD+FC 20vt

Domyślnie

Cytat Napisał Artas 155 Zobacz post
    Naszego zdania za bardzo nie bierz pod uwagę bo i tak zadecyduje większość i panowie z sjs.W 2014 właśnie w miejscu gdzie zaczynała się zabawa to my kończyliśmy.Dlatego napisałem że las chcę aby cały był tym razem dostępny dla Nas.A poza tym za taką kasę to już wydaje mi się że można czegoś żądać a nie się dostosować i do końca nie być zadowolonym.Wiem że bedzie zajebiście ale wiem też że jeżeli tego kawałka nie pojedziemy do końca to będzie straszny niedosyt po całym dniu kręcenia.Meta lotna z fotokomórką powinna być w tym miejscu gdzię zawsze stoi na CA Cup i SuperOes.Co do szkolenia to mozna sie dostosowac ale mierzone to powinnismy postawic na swoim i pojechac calosc.Takie moje)nasze)zdanie.

- - - Updated - - -

Będziemy się upierać bo jest to najciekawsza część toru! większość już tam była i czuje respekt do tej górki a ci co będą pierwszy raz to na pewno szybko nabiorą szacunku do tego miejsca,więc o jakiekolwiek dzwony jestem spokojny

- - - Updated - - -
    Jak najbardziej dla nas to termin 5 sierpień. Co do odcinka to oczywiste że chcemy całość,bo tam dopiero się zaczyna frajda i zabawa,tutaj to całość na 2 biegu

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał cineq1983 Zobacz post
    Jak najbardziej dla nas to termin 5 sierpień. Co do odcinka to oczywiste że chcemy całość,bo tam dopiero się zaczyna frajda i zabawa,tutaj to całość na 2 biegu
    Wcale nie (nie na 2 biegu) - zależy od układu, to raz, a dwa powtarzam - dla "frajdy i zabawy" (choć wcale nie uważam że dolna część jej nie daje, a może i więcej jeśli chce się to dobrze przejechać a nie ot przejechać byle z butem w podłodze) to są imprezy oglnodostępne z odc leśnym i kto chce może się wyjeździć zamiast straszyć tych co chcą w ogóle zobaczyć co i jak tam jest.
    I żebym był dobrze zrozumiany - ja też bym wolał z leśnym jeśli dam radę być, ale nie można tak pisać "chceMY" . Może niech każdy za siebie i tyle, nie uogólniajmy bo zapewne wielu niezdecydowanych czyta i woleliby być może na przykład cały dzień tylko szkolenia co więcej da w jeździe na co dzień na przyszłość, niż przejażdżka przez las.
    A najlepiej jak SJS narzuci i tyle, naprawdę jest jak pojeździć szybko gdy ktoś naprawdę chce, nie trzeba forumowych imprez do tego, które chyba jednak muszą być jakoś tam kompromisowe.

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Dla mnie terminy po 16 lipca odpadają absolutnie. I tak wbrew woli innych się zapisałem...
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ciechanowiec
    Auto
    159 1.9 mJTD

Domyślnie

Cytat Napisał cineq1983 Zobacz post
    Co do odcinka to oczywiste że chcemy całość,bo tam dopiero się zaczyna frajda i zabawa,tutaj to całość na 2 biegu
    90% trasy na Jastrzębiu przelatuje na 2 biegu. Nie brakuje mi frajdy i zabawy.

Mieszka w
    Warszawa/Gródek
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Wcale nie (nie na 2 biegu) - zależy od układu, to raz, a dwa powtarzam - dla "frajdy i zabawy" (choć wcale nie uważam że dolna część jej nie daje, a może i więcej jeśli chce się to dobrze przejechać a nie ot przejechać byle z butem w podłodze) to są imprezy oglnodostępne z odc leśnym i kto chce może się wyjeździć zamiast straszyć tych co chcą w ogóle zobaczyć co i jak tam jest.
    I żebym był dobrze zrozumiany - ja też bym wolał z leśnym jeśli dam radę być, ale nie można tak pisać "chceMY" . Może niech każdy za siebie i tyle, nie uogólniajmy bo zapewne wielu niezdecydowanych czyta i woleliby być może na przykład cały dzień tylko szkolenia co więcej da w jeździe na co dzień na przyszłość, niż przejażdżka przez las.
    Nie rób proszę z dorosłych prawdziwych mężczyzn niedopieszczonych dziewczynek każdy jadąc na tor ma w podświadomości chęć podnoszenia swoich umiejętności a tak naprawdę wszyscy chcą tylko jednego ; ZAPIE....Ć!!!druga sprawa to taka że jeżeli płacę to chcę całość a nie połowę w tej samej cenie.A trzecia jest taka że dokładam stówę i mam 2xJastrząb tylko sam.A tu chodzi o spotkanie z ludzmi których się już dawno nie widziało o jakąś tam integracje oczywiście na mierzonych będzie walka choć jak zawsze nikt tego oficjalnie nie przyzna i większość powie "jadę bez ciśnienia" chodzi o dobrą zabawę i pojeżdżenie w bezpiecznych warunkach.Dalsza dyskusja naprawdę zbędna.

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Zostaje 16 lipca mi też inne plany krzyżują tamta date. culmen puśc mi zgłoszenie swoje na italiantrackday@gmail.com

Mieszka w
    Warszawa/Gródek
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał culmen Zobacz post
    90% trasy na Jastrzębiu przelatuje na 2 biegu. Nie brakuje mi frajdy i zabawy.
    To śmigaj do Jastrzębia

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Artas 155 Zobacz post
    Nie rób proszę z dorosłych prawdziwych mężczyzn ...
    a tak naprawdę wszyscy chcą tylko jednego ; ZAPIE....Ć!!!....

...druga sprawa to taka że jeżeli płacę to chcę ....
    Aaa... prawdziwi mężczyźni , ech.

Od końca : co płacisz ???400zł ? szkolenie SJS I stopień chyba teraz więcej kosztuje.

A co do pierwszej części to gdzie Ci prawdziwi mężczyźni w Alfach na torach Rzeczypospolitej się podziewają. Przy wódce się integrują . No męskość po prostu, aż bucha testosteronem.

Zapieradalać to każdy głupi potrafi i nie trzeba do tego TrackDay i szkolenia, po co w ogóle szkolenie SJS w programie jak _każdy_ chce Zap.. . Jakiś kawałek Ułęża - przypszczam że znacznie tańszy, na prostą i zap.. do upadłego.

A może jednak nie każdy chce wurst und kartofel czyli tylko Zap... ?