Ja od roku tylko Bella jeżdżę ;) z tego co wiem również Tomi i Grzdylu tylko Gtv mają ;)
Znam jedna pewna Gt 2.0 JTS, właściciel mówi, że sprzeda, żeby potem stwierdzić, że nie, bo za dobry samochód. Mogę się odezwać ;)
Ja od roku tylko Bella jeżdżę ;) z tego co wiem również Tomi i Grzdylu tylko Gtv mają ;)
Znam jedna pewna Gt 2.0 JTS, właściciel mówi, że sprzeda, żeby potem stwierdzić, że nie, bo za dobry samochód. Mogę się odezwać ;)
O mojej Tytus mówisz?Nie ma opcji, żebym ją oddał w najbliższym czasie ;p
24.05.2013-05.05.2015 Alfa Romeo Gtv 2.0 Twin Spark
09.05.2015-20.09.2016 Alfa Romeo GT 2.0 JTS
21.09.2016- Alfa Romeo 156 SW '02 2.4 @ 180PS+
13.04.2021 - Alfa Romeo Giulietta Sportiva 2.0 jtdm 150@208PS
Hah, ano o Twojej mówiłem. Tobie to się zmienia średnio raz w miesiącu, więc nie obiecuj, nie obiecuj ;)
Zacznę od przywitania wiec....
cześć!
Obecnie jestem na etapie sprzedaży Lybry a po głowie chodzi mi GTV...
Myslę raczej o wariancie kup cokolwiek i zròb pod siebie tak jak pisaliscie, ale
- nie wygralem kasy na loterii
- myslę o gazie (chociaż czytając watek o lpg opinii tradycyjnie tyle ile wypowiadajacych sie osòb).
Mam konkretne pytania:
- ile kosztuje przeglad z wymianą rozrządu,
- ile przeznaczyc powinienem na to $, bo myslalem o aucie 5tys. (czy przed czy po lifcie az tak bardzo mi nie zależy) naprawy 10-12
- jaki silnik pod gaz?
- na co zwracać uwagę ogladając je, co głòwnie rdzewiej zeby potem nie musieć całej podlogi od nowa robić
- jak ma się eksploatacja tego auta w stosunku do lybry 1,9\156 z tym samym silnikiem o ile ktoś ma poròwnanie
- Heh, nie "jaki silnik pod gaz", tylko w twoim budżecie "jak Twin Spark sprawuje się z instalacją gazową?" Odpowiadam: Jeśli jest zdrowy i wszystkie czujniki sprawne - bardzo dobrze, szybko łapie temperaturę i jest ok.
- Rdza to jest ostatnia rzecz, o którą musisz się martwić. Ten model nie ma z nią problemów, a na pewno nie podłoga.
- Ceny części eksploatacyjnych w porównaniu do 156 to mniej więcej +40%
czyli nie ma znaczenia czy 1,8 czy 2,0 jeśli te kilka koni mnie nie zbawi?
brak rdzy to świetne info!
40 procent to nie mało ale tez nie jakiś dramat
Ostatnio edytowane przez domin ; 06-01-2016 o 21:54
Ale do 5 tys ciężko będzie kupić auto, które wyciągniesz wkładając w nie 12 tys. Z tego co wiem, to było już kilku takich na tym forum, którzy śmiali się z tych co dawali pod 20 tys za zdrowe 3.0, kupili złoma za 5-7 tys sumarycznie wszyscy wydali więcej niż te 20 tys. Tu mówimy i TS więc może być dużo taniej. Ale to niech lepiej spece się wypowiedzą. Ja zawsze jestem zdania, że lepiej dać więcej za pewną sztukę niż naprawiać złoma
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
ok tez cenne info5 bylo trochę symboliczne bo moze być i 10 ale dobrze byloby ze wszystkim w 17 sie zamknąć, zeby sie nie okazalo ze kupię igłę za 10 i 12 dołożę
![]()
Szukaj z padniętym, albo padającym silnikiem (panewki), ale sprawną resztą i rób remont. To chyba najlepsza (i stosunkowo tania) opcja na dobrą Alfę z TSem.
Ja kupiłem swoją za 9 i wyprowadzilem ja na prostą dokladajac 11. Zrobiłem ja tak jak mówisz "pod siebie" trochę ja nawet poprawiłem, wiec da się. To o czym musisz pamiętać, to że czas lec, części i samochodów coraz mniej, wiec cena idzie w górę.
Apropos gazu nie ma co zdawać się na opinie, trzeba bazowac na faktach. Instalacja i jej montaż zwracają się po wielu przejechanych kilometrach, a odnośnie zużycia silnika choć nie ma jasnych danych faktem jest, że moc w zgazowanych silnikach maleje i rzadko modyfikujac osprzęt da się przywrócić silnikowi moc nominalna.