Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Pompka spryskiwaczy, spryskiwacze

Użytkownik Świeżak Avatar Glowcio24
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm

Domyślnie

SEBA85
    A gdzie ten przekaźnik sie znajduje ??

Użytkownik Rowerzysta Avatar Moyset
    Mieszka w
    Lutcza, między Rzeszowem a Sanokiem
    Auto
    AR 155 2.0 TS 8V, AR Mito 1.4 TB 120KM

Domyślnie

Na temat przekaźnika nie pomogę bo nie wiem gdzie jest. Ale masz najpewniej brudne styki, tak jak u mnie. W garażu odkręć lewe koło, a potem nadkole. Jakby pod akumulatorem znajdziesz zbiornik, a w nim pompkę lub dwie jeśli masz ksenony. Wyciąga się je delikatnie do góry, wcześniej odepnij wtyczkę. Jeśli płyn już odmarzł to cały się sam wyleje, jak nie to pomagaj suszarką lub czymś takim ( niech Bóg Cię broni przed opalarką). Potem czyścisz styki na kostce oraz na samej pompce. Czy jest spalona to dowiesz się jak ją podłączysz kabelkami na ostro do akumulatora. z tego co pamiętam jest jakby odwrotnie zorientowana elektrycznie, więc sprawdź wszystkie kombinacje. Jak działa to montujesz ją na nowo i wlewasz uczciwy płyn. Potem cieszysz się jazdą. Jak nie działa to nowa w ASO coś około 150 złotych. Pamiętaj aby nie nadużywać prób na sucho, bo sam możesz się przyczynić do jej spalenia. Napisz czy pomogło. Nie zapomnij rozmrozić też wężyków do spryskiwaczy i plastikowych trójników pod zaślepkami na masce.
    Ostatnio edytowane przez Moyset ; 07-01-2016 o 19:49

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Mam to samo i w weekend wymieniam obie pompki. Od xenonow dawno nie działa, a od szyb zamarzła i się spaliła. Taka jakość "zimowych" płynów.
    Dziwna sprawa – zamarzł mi płyn w nowy rok, przestała działać pompka, żadnego dźwięku. Od poniedziałku codziennie parkowałem po 8-10 h w podziemnym parkingu w którym było 4-6 stopni na plusie. Płyn odmarzł dopiero wczoraj i pompka ruszyła... Nie wiem co ja wlałem do zbiornika, że dopiero odmarzło wczoraj, gdy w garażu było prawie 8 stopni...
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 09-01-2016 o 15:17