U mnie oximo sprawuje sie swietnie
U mnie oximo sprawuje sie swietnie
na swoje nieszczęście kupiłem GoogRain. Na nieszczęście bo działają super tylko wtedy, kiedy auto stoi. Przy prędkości pozamiejskiej nie dość, że skrzypią (skaczą) to słabo zbierają "na powrocie". W drodze "pod górkę" lewa zbiera dobrze, prawa skrzypi. Na powrocie mam wrażenie, że lewa nie zbiera nic - przynajmniej w polu widzenia (czyli lepiej niż u Macieja69 - ma chociaż wizjer. Zaraz mi ktoś napisze, że mam krzywe ramiona. Na poprzednich piórach było dobrze...
A ja w poprzedniej miałem Goodrain i zbierały znakomicie. Tylko skrzypiały niemiłosiernie. Ale w poprzedniej jakie bym nie założył to skrzypiały...
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
A u mnie Negotti załapały pierwszy minusik. Wycieraczka kierowcy po dwóch miesiącach użytkowania zaczęła zostawiać smugę podczas powrotu na wysokości mocowania, czyli wzroku.. Poza tym nadal są bardzo ciche i ogólnie zbierają ok. Dodam, że samochód jest garażowany, więc obecne warunki nie dają jakoś mocniej w kość wycieraczkom. Ale za 50zł z przesyłką nadal uważam, że są bardzo ok.
Ja mam takie przemyślenia. Uzywałem Valeo, tez bosch ale po jakimś czasie wycieraczka kierowcy w jednym i drogim zestawie ( mniej więcej po 3-5 miesiącach) zostaje taki pasek w połowie wycieraczki i od połowy drogi od dołu do góry na szerokości okołu 6-8 cm i zastanawiam się czy to czasem nie jest przez ramie które trzeba mocniej dokręcić lub się odgięło bo jak przycisnę ręcznie ramie to zbiera dobrze. Co wy na to ?
a ja ze swojej strony potwierdzam że wybór hybrydowych Motgumów w lekko dłuższym wymiarze niż zalecane(600 zamiast 580 od strony kierowcy) to był dobry pomysł. pracują dobrze i nie skrzypią.
U mnie Negotti już po wyjęciu z pudełka i założeniu zostawiały małą smugę po stronie kierowcy. Minęły 2 miesiące odkąd je założyłem i teraz zostawiają smugi po obu stronach dość mocne, powoli kwalifikujące się do wymiany... Nie kupię ich już raczej drugi raz. Kupiłem na ich oficjalnej stronie internetowej.
No właśnie ja kupiłm niedawno drugi raz Negotti, tym razem do nowej 9thki, ale tym razem nie jestem zachwycony - poprzednie były naprawdę super (kupowałem na wiosnę 2014r i do dzisiaj jeżdżą w byłej mojej 9tce), a te już sobie radzą średnio. Ehhh, czyli zaś następnym razem trzeba będzie eksperymentować.
czytając komentarze zakupiłem zestaw motgun. Jestem ciekawy ile ten zestaw wytrzyma.