Ostatnio auto dwa razy wywaliło mi błąd czujnika ciśnienia doładowania - niski sygnał. Oczywiście najpierw go wyczyszczę ale nie w tym rzecz. Oryginalnie mam czujnik o nr. 0281 002 437, taki czujnik kosztuje ok 150-250zł. W dziale 159 pojawia się info, że ten czujnik został zamieniony na taki o numerze z końcówką 845, cena podobna. Ale na stronach bosha jako zamiennik tego 0281 002 845 jest wskazany m.in. taki o numerze 0281 006 076. Jak wyszukamy taki czujnik to w zastosowaniu oczywiście nie ma alfy 166 czy 159 ale skoro są to zamienniki to chyba powinien podejść. Najlepsza jest oczywiście cena tego czujnika 35-50zł. Jak myślicie czy ten czujnik będzie pasował? Wygląda identycznie i sam bosh wskazuje go jako zamiennik. Znamiennie może być to, że ten czujnik montuje się w różnych chevroletach i oplach stąd może być jego marketingowo inna cena. Zastanawiam się, czy to nie jest jak z przepływkami, które dobrane po numerze z innych aut można wyrwać za 30% ceny. Co o tym sądzicie? W sumie za 35zł to mogę nawet w ciemno kupić i zobaczyć co się stanie...Zapraszam do dyskusji.