Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: Nowe auto i kilka problemów. Prosze o pomoc!

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie Nowe auto i kilka problemów. Prosze o pomoc!

Zakupiłem spidera 3.0 V6 rok 1995 i zauważyłem kilka problemów/potrzebuje kilka rzeczy:
    1. tempertura oscyluje wokół 90st., raz mniej raz więcej. Auto ma nowy termostat.Tak ma być?
    2.generalnie wnętrze jest dobrze utrzymane ale jednak trzeba naprawić poszycie foteli i je odświeżyć (polecicie kogoś dobrego z okolic Krakowa) + ramka panelu środkowego jest cała porysowana. Co z tym zrobić? Podoba mi się ramka drewniana + kiera drewniana ale to będe polował.
    3. Zauważyłem,że strasznie zawyża przebieg tzn. wczoraj zrobiłem ok. 40 km a pokazało,że przejechałem ze 130 !!!! Predkościomerz wydaje sie dobrze wskazywać. Nie wywala żadnego błedu. WTF? Auto jest na 17 felach ale mniej więcej zamiennik org. 16.
    4. Potrzebuję adapter pod przednią tablicę rejestr.
    5. Aha strzeliła mi szyba mi składaniu dachu w niskiej temp. I tak była zmatowiała więc mała strata. Macie jakiegoś fachowca w moich stronach?
    Dzięki z góry!
    Ostatnio edytowane przez duke75 ; 13-01-2016 o 15:52

Użytkownik Świeżak Avatar Slepecci
    Mieszka w
    Polanica-Zdrój
    Auto
    GTv 2.0 TS

Domyślnie

1. Wskaźnik temperatury obok zegarka jest bo jest widać tylko czy alfa ciepła czy zimna
    2. Tunel jest plastikowy i oblany jakimś gumo czymś... Zedrzeć, zeszlifować, wymyć i : lakier, hydrografika, folia lub fornir naturalny Co do kiery drewnianej, mam od 156... Montuje już miesiąc, może w końcu sprawdzę czy pasuje. Ale czytałem ze nie, spróbować można
    3. Rozmiar koła aż tak strasznie nie zawyży
    4. Sam szukam
    5. Mam GTv

Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto

Domyślnie

Dzięki!!!
    Punkt 3 mnie martwi. Przejechane km bierze podobno z czujnika ABS ale gdyby był walnięty to wyskakiwałby błąd. Dziš sprawdziłem jeszcze raz. Przejechałem jakieś 6 km i pokazało 15

Użytkownik Świeżak Avatar jaromag77
    Mieszka w
    Pułtusk
    Auto
    AR spider 3.0 V6 12v AR GT 3.2

Domyślnie

gratuluje zakupu , temperatura u mnie to czasami i 110 wskazuje felgi mam 17 i licznik nie przekłamuje , kiere mam drewnianą taka była jak kupiłem , do foteli też szukam kogoś

Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto

Domyślnie

Dzięki!
    To nie felgi. Prędkościomierz musiałby pokazywać 150 kiedy jadę 50 km/h a pokazuje dobrze. Tylko licznik nalicza 3 razy więcej.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    164 3.0 24v Super,75 3.0 America,75 TS LE,Gtv 2.0 v6 TB, Spider 2.0 v6 TB,Spider 2.0TS

Domyślnie

To może przebieg masz 3x mniejszy

Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto

Domyślnie

Może Paweł mówił, że auto było garażowane i nie używane w zimie Bo grama rdzy na podwoziu nie ma.

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

To może ten sam przypadek, jaki miała bordowa Gtv 3.0 z W-wy. Zegary pokazywały złe obroty po wymianie licznika.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR GTV 2,0TS, AR GTV Spider 2,0TS

Domyślnie

Cytat Napisał duke75 Zobacz post
    Zakupiłem spidera 3.0 V6 rok 1995 i zauważyłem kilka problemów/potrzebuje kilka rzeczy:
    1. tempertura oscyluje wokół 90st., raz mniej raz więcej. Auto ma nowy termostat.Tak ma być?
    2.generalnie wnętrze jest dobrze utrzymane ale jednak trzeba naprawić poszycie foteli i je odświeżyć (polecicie kogoś dobrego z okolic Krakowa) + ramka panelu środkowego jest cała porysowana. Co z tym zrobić? Podoba mi się ramka drewniana + kiera drewniana ale to będe polował.
    3. Zauważyłem,że strasznie zawyża przebieg tzn. wczoraj zrobiłem ok. 40 km a pokazało,że przejechałem ze 130 !!!! Predkościomerz wydaje sie dobrze wskazywać. Nie wywala żadnego błedu. WTF? Auto jest na 17 felach ale mniej więcej zamiennik org. 16.
    4. Potrzebuję adapter pod przednią tablicę rejestr.
    5. Aha strzeliła mi szyba mi składaniu dachu w niskiej temp. I tak była zmatowiała więc mała strata. Macie jakiegoś fachowca w moich stronach?
    Dzięki z góry!
    Spider'y, TS-y, inne włoskie ustrojstwa . Gratulacje...
    1. ad temperatury: w obu moich Bellach na sprawnym termostacie temperatura pracy w normalnych oscyluje w granicach 90st C
    2. ad. dachu: zgłebiam ten temat od jakiegoś czasu w różnych miejscach i na różnych forach i ... tabula rasa. wychodzi na to, że dach w Spiderze to konstrukcja niezniszczalna i kompletnie bezawaryjna . oby to było prawdą, chociaż wiemy,że nie jest nią do końca. wszelkie drogi prowadzą do www.tapwid.pl i nazwa tego rzemieślnika pojawia się najczęściej z samymi pozytywami. z tego co widzę, to dach masz manualny, więc tak na prawdę wszelkie problemy odpadają. a szybka to małe miki

Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto

Domyślnie

Dach jest w super stanie - opinia Pawła O., który ich miał kilka a widział dziesiątki.
    Odnośnie licznika: może to zostawić i przeliczać kilometry( jakby był w milach)? Jakbym kiedyś odsprzedawał to kopnę licznik jak większość u nas w PL
    Dach jest w super stanie - opinia Pawła O., który ich miał kilka a widział dziesiątki.
    Odnośnie licznika: może to zostawić i przeliczać kilometry( jakby był w milach)? Jakbym kiedyś odsprzedawał to kopnę licznik jak większość u nas w PL
    A na serio to mój mechanik mówi, że to raczej elektronika czyli co trzeba zmienić całe zegary?
    Ostatnio edytowane przez duke75 ; 15-01-2016 o 21:36