no to spróbuj jakąś używkę kupić może akurat będzie w lepszym stanie niż poprzednia...mi temat nie dawał spokoju, więc przed chwilą pojechałem do kolesia co mi kiedyś głowice do boxera robił łączenie z zaworami, i przedstawiłem mu sytuacje i stwierdził, że na wolnych obrotach na ciepłym silniku jeżeli jest 0,5 bar nie jest źle, podstawa żeby na obrotach było powyżej 3,5 - 4 barów! Poza tym Pan był na tyle uprzejmy, że sprawdziliśmy my w jakiejś magicznej książce serwisowej autodelty całość parametrów do boxera (1,5 alfa 33 bądź alfasud zresztą nie istotne bo były te same parametry) i pisało, że ciśnienie pompy max 4,5bar, zaś przy 5k obrotów powinno oscylować w zakresie 4,1-5,3! Myślę, że dane autentyczne więc można się nimi posłużyć.
Co do regeneracji to podobno można szybko silnik zarżnąć, wystarczy złe pasowanie trybów i po silniku i pompie. Podobno strasznie ciężki temat do ogarnięcia, ogólnie stwierdził, że regenerowanej pompy do silnika by nie wsadził, za duże ryzyko zatarcia...hmm...