www.5turbo.com
Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220
A ja jestem ciekawy czy kamorado i bociek będą jeździć na ori sofcie czy na witaminach ? Teraz maja nowe części wiec powinno być okej(ciekawe jak długo) ale co później przy ewent. odsprzedaży (chyba ze obie maja dożywocie coś bociek wspominał)
myślisz że ktoś kto robił remont da gwarancje na robote gdy uzytkownik bedzie jezdzil na cipowanym sterowniku?
nie wiem jak ja miałem 159 1.9 i soft co urywał połoski i rozwalał skrzynie a auto wziął Tomek to porobił skrzynie, GSC poprawił program(później cinek go robił) a skrzynia już 70 tys km jeździ u mnie 40 bo teraz kumpel smiga i nic o utracie gwarancji nie było mówione ale może nie miałemdlatego pytam na jakim sofcie będą śmigać?
trzeba pytac Bociana, ale z tego co slyszalem to na fabryce...
Ale ja się nie wtrącam w to co Ty robisz. Przecież moja wiedza jeśli chodzi o elektronikę silnika jest żadna.
Natomiast mam jakąś jeśli chodzi o prawa klienta. Uwagi mam tylko do tego, że klient musi być poinformowany o niebezpieczeństwie jakie niesie za sobą ta ingerencja. Jeśli wiedział, że od tego może mu paść silnik i się na to zgodził, to nie ma tematu. Jeśli jednak nie był o tym poinformowany i teraz jest zaskoczony sytuacją, no to niestety ma uzasadnione roszczenia do tunera.
Tuner ma obowiązek poinformować klienta, że w silniku 2.0 niebezpieczeństwo jest znaczne. Żadnym wytłumaczeniem nie jest to, że tuner wtedy jeszcze tego nie wiedział. Klient płaci tunerowi własnie za wiedzę, doświadczenie i umiejętności.
To chip tuning a nie usluga fryzjerska. Kilienci w 95% przyjezdzaja z UZYWANYMI samochodami nie nowymi. Przeszlosci i stanu tych silnikow nie poznasz dopuki ich nie rozbierzesz. Tunerzy informuja o ryzyku ktore bierzesz na siebie. Czego chcesz wiecej?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czy to 1.8/1.9/2.4 czy 3.0 moze sie rozpasc od razu na wyjezdzie z hamowni i podaniu reki tunerowi. Przyjezdzacie z autami UZYWANYMI w nieznany sposob wiec wszystko sie moze zdazyc a [MENTION=7814]cinek_[/MENTION] informuje o co i jak, robiac mozliwie bezpieczy soft dla motoru. Sam na siebie bralem prawdopodobienstwo, mowiac ' Marcin troche wiecej ' i nie konczac na 182 kuniach.. Auto zrobilo po sofcie ponad 100tys km i do dzis cieszy Bartka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Akurat klient jest informowany, że niesie to zwiększenie ryzyka, że coś się może wysypać wcześniej itp ale to jest raczej JASNE.
Trochę jak w Ameryce, gdzie przez tych "mądrych" ludzi firmy muszą o wszystkim pisać, np, że uwaga herbata jest gorąca i może poparzyć....
Niedługo będzie trzeba informować o wszystkim "mądrych" ludzi, że samolot może spaść, że 5 koksów którym przed chwilą powiedziałeś aby się Yebali mogą Cię pobić itd...
Człowiek myślący "raczej" zdaje sobie sprawę, że podnosząc FABRYCZNE wartości samochodu może spowodować jakieś problemy, ponieważ nie przewidzieli większej mocy... wydaje się to logiczne. Wszyscy to wiemy ale i tak robimy programy![]()
No ale tak jak mówię, Ja osobiście zostałem akurat poinformowany o tym, co i tak wiedziałem.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 27-01-2016 o 12:22 Powód: język
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"