Strona 47 z 91 PierwszyPierwszy ... 373839404142434445464748495051525354555657 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 909

Temat: Awaria silnika 2.0 170KM

Użytkownik Rowerzysta Avatar 5turbo
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    159,GT, Bravo 2.0, Formuły Promot III, Dallara F393

Domyślnie

Cytat Napisał paweltbu Zobacz post
    Czytając ten temat dochodzę do wniosku że Cinek odkrył wadę fabryczną silnika 2.0 jako pierwszy i jedyny na świecie. tysiące aut z tym silnikiem jeżdżą po świecie i nie jedno po modach ale tylko cinkowy mod ujawnia tą wadę. Trzeba przyznać, że szacun zajebać 3 auta w tak krótkim czasie.
    W seryjnych 2.0 też to się dzieje. Ale tego nikt nie czyta co cinek pisze, bo po co.
    www.5turbo.com
    Nowe natchnienie Promot 76/84
    Nowsze Dallara F393
    159 1.9 280 F40 inside
    159 ti 2.4 210
    Fiat Barchetta 131
    Fiat Coupe 2.0 20VT 220

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków/Brzesko
    Auto
    Stelvio / 75

Domyślnie

A ja jestem ciekawy czy kamorado i bociek będą jeździć na ori sofcie czy na witaminach ? Teraz maja nowe części wiec powinno być okej(ciekawe jak długo) ale co później przy ewent. odsprzedaży (chyba ze obie maja dożywocie coś bociek wspominał )

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kamillll
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    159 1.9 16v 177HP@402nm by @sdero

Domyślnie

myślisz że ktoś kto robił remont da gwarancje na robote gdy uzytkownik bedzie jezdzil na cipowanym sterowniku?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków/Brzesko
    Auto
    Stelvio / 75

Domyślnie

Cytat Napisał kamillll Zobacz post
    myślisz że ktoś kto robił remont da gwarancje na robote gdy uzytkownik bedzie jezdzil na cipowanym sterowniku?
    nie wiem jak ja miałem 159 1.9 i soft co urywał połoski i rozwalał skrzynie a auto wziął Tomek to porobił skrzynie, GSC poprawił program(później cinek go robił) a skrzynia już 70 tys km jeździ u mnie 40 bo teraz kumpel smiga i nic o utracie gwarancji nie było mówione ale może nie miałem dlatego pytam na jakim sofcie będą śmigać?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kamillll
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    159 1.9 16v 177HP@402nm by @sdero

Domyślnie

trzeba pytac Bociana, ale z tego co slyszalem to na fabryce...

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cinek_ Zobacz post

I ja również. Stanowisko diagnostyczne jakim jest hamownia jest właśnie po to aby zweryfikować dokładnie stan auta. Wszystko co da się sprawdzić drogą organoleptyczną i przez testy dynamiczne jest weryfikowane, co więcej chce kolega robić? Rewizje silnika? Producent daje gwarancję również bezterminową? Co ze zużyciem eksploatacyjnym?
    Ale ja się nie wtrącam w to co Ty robisz. Przecież moja wiedza jeśli chodzi o elektronikę silnika jest żadna.
    Natomiast mam jakąś jeśli chodzi o prawa klienta. Uwagi mam tylko do tego, że klient musi być poinformowany o niebezpieczeństwie jakie niesie za sobą ta ingerencja. Jeśli wiedział, że od tego może mu paść silnik i się na to zgodził, to nie ma tematu. Jeśli jednak nie był o tym poinformowany i teraz jest zaskoczony sytuacją, no to niestety ma uzasadnione roszczenia do tunera.
    Tuner ma obowiązek poinformować klienta, że w silniku 2.0 niebezpieczeństwo jest znaczne. Żadnym wytłumaczeniem nie jest to, że tuner wtedy jeszcze tego nie wiedział. Klient płaci tunerowi własnie za wiedzę, doświadczenie i umiejętności.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał syfon Zobacz post
    Nie zgodzę się z tym.
    Jak jadę do fachowca, to jeśli nie jest on pewien tego, że jego usługa jest bezpieczna, że nie skróci żywotności mojego auta, to MUSI mnie o tym poinformować. Musi mi powiedzieć że mojego silnika nie zna na tyle dobrze, żeby w 100% zrobić bezpieczny soft. Jeśli klienci tego nie słyszeli, to taka zabawa jest na koszt fachowca..
    To chip tuning a nie usluga fryzjerska. Kilienci w 95% przyjezdzaja z UZYWANYMI samochodami nie nowymi. Przeszlosci i stanu tych silnikow nie poznasz dopuki ich nie rozbierzesz. Tunerzy informuja o ryzyku ktore bierzesz na siebie. Czego chcesz wiecej?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    To chip tuning a nie usluga fryzjerska. Kilienci w 95% przyjezdzaja z UZYWANYMI samochodami nie nowymi. Przeszlosci i stanu tych silnikow nie poznasz dopuki ich nie rozbierzesz. Tunerzy informuja o ryzyku ktore bierzesz na siebie. Czego chcesz wiecej?
    ,, Dopuki'' klienci są poinformowani, że po sofcie mogą im się tłoki rozpaść, dopóty wszystko jest O.K.
    Ale jakoś w tym temacie czytam, że byli bardzo zaskoczeni tą awarią. No to byli poinformowani czy nie?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie Awaria silnika 2.0 170KM

Cytat Napisał syfon Zobacz post
    Ale ja się nie wtrącam w to co Ty robisz. Przecież moja wiedza jeśli chodzi o elektronikę silnika jest żadna.
    Natomiast mam jakąś jeśli chodzi o prawa klienta. Uwagi mam tylko do tego, że klient musi być poinformowany o niebezpieczeństwie jakie niesie za sobą ta ingerencja. Jeśli wiedział, że od tego może mu paść silnik i się na to zgodził, to nie ma tematu. Jeśli jednak nie był o tym poinformowany i teraz jest zaskoczony sytuacją, no to niestety ma uzasadnione roszczenia do tunera.
    Tuner ma obowiązek poinformować klienta, że w silniku 2.0 niebezpieczeństwo jest znaczne. Żadnym wytłumaczeniem nie jest to, że tuner wtedy jeszcze tego nie wiedział. Klient płaci tunerowi własnie za wiedzę, doświadczenie i umiejętności.
    Czy to 1.8/1.9/2.4 czy 3.0 moze sie rozpasc od razu na wyjezdzie z hamowni i podaniu reki tunerowi. Przyjezdzacie z autami UZYWANYMI w nieznany sposob wiec wszystko sie moze zdazyc a [MENTION=7814]cinek_[/MENTION] informuje o co i jak, robiac mozliwie bezpieczy soft dla motoru. Sam na siebie bralem prawdopodobienstwo, mowiac ' Marcin troche wiecej ' i nie konczac na 182 kuniach.. Auto zrobilo po sofcie ponad 100tys km i do dzis cieszy Bartka.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Akurat klient jest informowany, że niesie to zwiększenie ryzyka, że coś się może wysypać wcześniej itp ale to jest raczej JASNE.

Trochę jak w Ameryce, gdzie przez tych "mądrych" ludzi firmy muszą o wszystkim pisać, np, że uwaga herbata jest gorąca i może poparzyć....
    Niedługo będzie trzeba informować o wszystkim "mądrych" ludzi, że samolot może spaść, że 5 koksów którym przed chwilą powiedziałeś aby się Yebali mogą Cię pobić itd...

Człowiek myślący "raczej" zdaje sobie sprawę, że podnosząc FABRYCZNE wartości samochodu może spowodować jakieś problemy, ponieważ nie przewidzieli większej mocy... wydaje się to logiczne. Wszyscy to wiemy ale i tak robimy programy

No ale tak jak mówię, Ja osobiście zostałem akurat poinformowany o tym, co i tak wiedziałem.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 27-01-2016 o 12:22 Powód: język
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"