Panowie potrzebuję pomocy, co sądzicie o automatach w 166? Mam na oku sztukę z 2001r i jest w automacie więc to chyba ta skrzynia 4HP20. Jest w stanie się ktoś wypowiedzieć na temat tych skrzyń, czy sa problematyczne koszta napraw itp
Jaki silnik ??
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Cały czas do przodu!
Zf w benzynie 3.0 tylko. Aisin tylko w jtd 20v.
Szukaj na forum lub necie informacji jest mnóstwo. Pewnie zaraz odezwa się posiadacze jednych i drugich automatów.
Ostatnio edytowane przez gonzo ; 20-01-2016 o 14:20
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Ja nie mam ale z tego co wiem od chłopaków co maja to dbać o poziom oleju i wymianę, nie butować na zimnym - i jest bezproblemowa.
Skoro 2001 rok to zf. W 3.0 jeździ przyjemnie fajnie współpracując z silnikiem. Jednak już w 3.0 odbiera zauważalnie werwe silnikowi . W 2.5 nie jeździłem z zf -em ale przypuszczam że robi się straszny mulasek.
Z samymi skrzynia mi raczej problemów nie ma to proste i trwałe skrzynie ale lata zaniedbań odciskaja na nich piętno juz
- - - Updated - - -
Skoro 2001 rok to zf. W 3.0 jeździ przyjemnie fajnie współpracując z silnikiem. Jednak już w 3.0 odbiera zauważalnie werwe silnikowi . W 2.5 nie jeździłem z zf -em ale przypuszczam że robi się straszny mulasek.
Z samymi skrzynia mi raczej problemów nie ma to proste i trwałe skrzynie ale lata zaniedbań odciskaja na nich piętno juz
Ja mam Aisina kupiłem w yyyy złym stanie i to kosztuje potem dużo pieniążków co by doprowadzić do dobrego stanu. Ale jeździ się świetnie. Jeśli to taka skrzynia (czyli pod maską 2,4 jtd) to daj znać podpowiem na co zwrócić uwagę przy zakupie
Cały czas do przodu!
Tak z 2001 roku ma polifta z asinem
Skoro 2001 to wiadomo że nowszy ZF - 3.0 220KM. Bardzo dobra skrzynia, o ile nie szarpie przy zmianie biegów na postoju, nic nie chrobocze podczas jazdy, płynnie zmienia biegi podczas jazdy, to polecam - na sporcie bardzo fajnie śmiga![]()
Nadal zainteresowany nie podał czy to aby nie diesel
Cały czas do przodu!
W 2001 nie montowali automatów do dizli.
Tu masz czysto techniczne dane. http://www.prnd.pl/automatyczna-skrz...n-ag,4,32.html
Chłopaki z forum raczej nie narzekają na te skrzynię. To nie jest nowoczesny automat. Raczej stara sprawdzona konstrukcja. O ile ktoś dbał to nie powinno być problemów. Nie ma sie co bać. Dla niektórych zamula v6, ale 166 to nie wyścigówka. Ważniejszy jest komfort podróżowania niż urywanie ułamków sekund![]()
Ostatnio edytowane przez gonzo ; 20-01-2016 o 16:31
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva