Witam.
Posiadacie jakieś informacje na temat tego przepływomierza ?
przepływomierz ALFA ROMEO 145,146,156,166,GTV (612865746) - Aukcje internetowe Allegro
Padł mi wczoraj i staram się rozeznać.
Witam.
Posiadacie jakieś informacje na temat tego przepływomierza ?
przepływomierz ALFA ROMEO 145,146,156,166,GTV (612865746) - Aukcje internetowe Allegro
Padł mi wczoraj i staram się rozeznać.
same brzydkie słowa, to słynna natalia_xx.
- mam tych przepływomierzy chyba dwa, to chinska podróbka.
- dla testów zapytaj niech ci podadzą numer wkładki od tego przepływomierza.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Dzięki bardzo, to by tłumaczyło zainteresowanie kupujących![]()
Lepiej zainwestować w oryginał, który w tym modelu do najdroższych nie należy.
Na pewno odbije się to na osiągach i zużyciu paliwa
W przeplywki allegro przestalem wierzyc i nawet nie wierze w przeplywki z intercarsu dlatego kupilem za granica GM i jestem lekko zaszokowany jak zankomicie dziala (bardzo czuly).
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita
Czy trzeba wymienac caly przeplywomierz, czy mozna tylko wklad? Jesli tylko wklad, to czy jest on normalnie do kupienia, np. w Intercars?
Pozdrawiam.
- Rafal
W mojej okolicy jest firma sprzedająca chińskie części pod nazwą M.....Sport i z napisami Made in Germany oraz wszelakimi normami. Miedzy innymi przepływomierze,które mają czasem takie wskazania po zamontowaniu, że nawet producent auta takich parametrów nie przewidział. Radzę więc zakupić Bosch'a i wstąpić w szeregi usatysfakcjonowanych posiadaczy działających przepływek (tzn do następnej usterki...).
---------- Post dodany o godzinie 13:18 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:08 ----------
Wkład jest dostępny czasem, ale musisz wiedzieć, że montując go samemu lub nawet w warsztacie w stary adapter prawie nie masz szans na pozytywne rozpatrzenie gwarancji w razie awarii. Każdy Bosch ma 12 m-cy i już miałem okazję wymiany kilkumiesięcznego przepływomierza na nowy. Ale działa to przeważnie w przypadku, gdy robi to mechanik uznawany przez Bosch'a (np warsztaty z logo w nazwie) lub ASO. Kolega nie chcąc zdejmować adaptera z rury wkręcił nowy wkład i to na zwykłych śrubkach... Oddawszy go na gwarancji został prawie wyśmiany przez przedstawiciela producenta i wcale się temu nie dziwię. Więc radzę kupować całe przepływki i trzymać opakowania z hologramem oraz mieć na wszelki wypadek paragon za zmianę w dobrym warsztacie. U mnie paragonu nie wymagali bo znają dobrze zakład gdzie (teoretycznie) zmiany dokonano. Zmieniałem oczywiście sam, ale trzeba uważać, żeby nie uszkodzić obudowy (rysy i otarcie po upadku np) bo wtedy mogą zarzucić "uszkodzenie mechaniczne wynikłe z montażu niezgodnego z procedurą".
Mozna zmienic sam wklad.
Zajzyj do mojego tematu.
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...2_0_v6_tb.html
Przeplywke mozna dostac juz od 290 pln za boscha, z pewnych zrodel okolo 350...