Błotnik to jest tylko poszycie zewnetrzne ale pod nim jest konstrukcja nadwozia i one również koroduje . Zderzak to plastik tam nie ma co korodować
Błotnik to jest tylko poszycie zewnetrzne ale pod nim jest konstrukcja nadwozia i one również koroduje . Zderzak to plastik tam nie ma co korodować
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Tak pod zderzakiem zaczęło korodowac na maksa,podobno już zdeżak nie miał czego się trzymac bo tam są takie wsówki, ale już jest ok.naprawdę nieźle to wyszło, nawet nadkola w wewnątrz trzeba było w całości odbudowywac.Jeżeli ktoś ma z tym problem to lepiej robic od razu a nie czekac na ostatnią chwile bo koszty wtedy wychodzą ok.900 zł.
czy tylne blotniki podejda do mojej? 96.12 wyglada jak po lifcie ale ma jakies inne kierunkowskazy?
http://moto.allegro.pl/item619036654...na_czesci.html
Jeżeli masz po licie to podejdą, tylko pamiętaj żeby były z klapką od wlewu paliwa bo od starszych błotników jest inne wyprofilowanie i zabardzo nie będzie pasować klapka.
Jak masz po lifcie , to będą pasować![]()
Jesli chodzi o tą klapkę od wlewu to pasować tez powinna bo bak się wcale nie zmienił jak i podwieszenie![]()
Dziaru dobrze pisze, tylko nie napisałem że jak by chciał zakombinować z przełożeniem klapki wlewu paliwa od starszej wersji to nie będzie przylegać idealnie.
Ostatnio edytowane przez Negro ; 30-04-2009 o 09:14
mam namierzone 2 blotniki w moim koloze tylko jeden delikatnie wgnieciony drugi minimalnie zarysowany?? za 300zl z drugiej strony mam namiar na nowe za 250 szt + malowanie, chyba łykne te używane
szczerze? zobacz najpierw jak wyglądają od wewnątrz te błotniki i przy okazji dobrze je zabezpiecz antykorozyjnie przed założeniem . Co do nowych to pamiętaj ze malowanie elementu u mnie biorą min 350zł więc nie wiem czy by Ci się opłacało nowe . Kolejna sprawa jak masz te używane to poszukaj blacharza może Ci na ciepło wyciągnie to nawet nie będziesz musiał lakierować . A jeszcze tak na uboczu to kurcze 300zł ? Drogo jak cholera to ja tylne teraz kupiłem w eleganckim stanie po 70zł .
Chyba 3 stówy za dwie używki ??? to i tak bardzo drogo i do tego uszkodzone
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Ja kupiłem dwa błotniki po lifcie za 120zł.i to na miejscu w wawie znalzłem, trszkę jeden podrapany ale i tak szedł do malowania, własnie o co chodziło z tym po lifcie?