Można jeszcze raz ale po naszemu?
Chodzi Ci o filtr paliwa w JTDm?
tak chodzi o 1,9jtdm
filt paliwa ale ten co na obrazku![]()
Wydaje mi się że będziesz pionierem tej wymiany. Ten akurat filtr z obrazka to znajdziesz w jakimś traktorze Case. Żaden katalog tego filtra nie wymienia w spisie. W niektórych autkach owszem taki filtr pływa sobie w okolicach baku, np. Carisma GDI. W Alfie 159 raczej na pewno go nie ma, jest tylko ten pod maską duży. Na pompie paliwa również go nie widziałem. Jeśli upierasz się że jednak jest, to szukaj między komorą silnika a bakiem. Innej możliwości nie ma. Nie zapomnij również pochwalić się wynikami. Może być tak że tu wszyscy żyją w nieświadomości, może.
Nie zmienisz go... bo nie występuje.
Oj tam,przeciez to nie jest filtr o nr cztery.
wlasnie ja tez nie widzialem tego filtra. Ale ostatnio bylem u mechanika i odbieralem samochod firmowy i wymienial taki filtr. I powiedzial ze w kazdych ropniakach jest taki filt tylko nikt go nie wymienia.
Takie filtry są głównie w małych agregatach prądotwórczych
Co to za auto firmowe ujeżdżasz?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Takie filtry podbno są, bo kilka dni temu tez robiłem porządny przeglad u swojego mechanika przed trasą w góry i mi powiedział że jak dzwonił po części to chcieli mu wlasnie taki filtr przelewowy wcisnać, nie wiem w sumie gdzie go miałby zainstalować, ale ja zrozumiałem że w miejsce tego starego, ale mogę sie mylić. W koncu skonczylo sie na tym że z całej masy gratów które mi wymieniał, wraz z olejami w skrzyni i w silniku, to filtr był najdroższy, 200zł sztuka.
A tego z obrazka, to nie wiem gdzie można umiejscowić, skoro według spisu katalogu można, i panowie co sprzedają cześci mają go w wyswietleniach gdy szukaja po nr VIN, to chyba jest coś na rzeczy i gdzieś sie on znajduję???
Takie filtry są ale nie w naszych samochodach. Chyba, że jakiś właściciel sam sobie je dołożył.