Czy ktoś wie coś o tym egzemplarzu?
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-...tml#d5de1be250
Wygląda interesująco, zwłaszcza przy założeniu że przebieg jest rzeczywisty...
Czy ktoś wie coś o tym egzemplarzu?
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-...tml#d5de1be250
Wygląda interesująco, zwłaszcza przy założeniu że przebieg jest rzeczywisty...
Był omawiany wielokrotnie. Długo stał jako ruina w Oświęcimiu, a obecny właściciel doprowadził do stanu obecnego. Nikt jednak nie wie, czy to nie mina.
Musisz sprawdzić. Może go zrobił porządnie. Cena jest niemała.
O wypadku, nic jeszcze chyba nikt nie słyszał, chyba, że jestem nie na bieżąco. Dużo było natomiast o walniętej skrzyni biegów, silniku, wystających jakichś dziwnych rzeczach z deski rozdzielczej, które miały być tempomatem... Niech do Twojej wyobraźni przemówi fakt, że właściciel tego auta kupił je za +/- 10tys., następnie podobno wszystko naprawił inwestując, jak deklaruje, 20tys. i od razu, nawet miesiąca nie ciesząc się wspaniale jeżdżącym autem, na które wywalił w sumie 30koła, opycha je za 20, czyli 2/3 wkładu własnego. Jeśli wierzysz, że ktoś chce dać drugiemu, obcemu człowiekowi 10tys. zupełnie za darmo, to kupuj w ciemno ;)
Silnik musi być poważnie uszkodzony albo zmontowany niezgodnie z włoską sztuką bo sprzedający napisał, że nie bierze grama oleju...A na poważnie jeśli ktoś coś takiego pisze w przypadku takiego auta to mi się zapala czerwona lampka. Wsadzenie w ten model 20 tyś to nie jest jakaś zawrotna suma. Ja w mój tyle włożyłem, a był w nie najgorszym stanie i jeszcze jakieś 6 tyś powinienem włożyć aby w pełni mnie stan satysfakcjonował. Jeśli nie był spawany z dwóch to resztę da się naprawić. Moim zdaniem warto się przyjrzeć bliżej. Sporo w tym aucie jest już zrobione.
Ostatnio edytowane przez Morspl ; 30-01-2016 o 22:33
No ja pamiętam ostatnią wersję za 6 tys. zł i do wzięcia była za jeszcze ciutkę mniej.
Z tego co ludzie mówili, była sprowadzona uszkodzona i długo stała rozgrzebana na zewnątrz, pod chmurką. Do tego były jakieś kwiatki typu masa szpachli na tylnym błotniku (czyli w przypadku Gtv części stanowiącej monolit z nazdwoziem), lakier o skrajnie rożnych grubościach, etc.
No ale może jakimś cudem jest teraz ogarnięta![]()
Jeszcze raz dzięki dla wszystkich za cenne informacje. Chyba jednak nie będę sobie głowy zawracał tym egzemplarzem - nie jestem typem człowieka który lubi kupić samochód w "średnim" stanie i potem doprowadzać go do ideału. Wolę zapłacić więcej ale za samochód w którym ewentualnie poprawki wymagają detale. Więc chyba GTV będę musiał sobie odpuścić, bo interesuje mnie tylko V6, a cena w/w egzemplarza jest blisko maksimum jakim będę mógł dysponować (o ile sprzedam swoją GT, bo tu też się biję z myślami)
GT 3.2 V6 była ostatnio na Allegro za 10 tys - ciekawa baza do ogarnięcia, mi się wydaje. Chyba nawet dwa różne auta z tym silnikiem były.
na allegro jest przedliftowa 916 z 3.0