Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Marchionne chce jak najlepiej dla Alfy Romeo, w której widzi duży potencjał. Niestety, life is brutal i nie zawsze wszystko wychodzi jakby się chciało.
    To świadczy o tym, jak ten koleś nie potrafi zarządzać. Sorry, ale tak potężna grupa jak FCA nie potrafi wypuścić jednego (JEDNEGO) modelu na czas? To nie jest fabryczka typu FSO na Żeraniu, tylko jeden z najpotężniejszych koncernów moto na świecie. To czego im brakuje? Ludzi? Fabryk? Licencje na autocada się skończyły, czy może wysiadła ta jedna-jedyna obrabiarka CNC na której mogli trzepać korpus skrzyni dla Giulii???
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Przemyśl
    Auto
    Alfa Romeo 159 tbi

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Ja spotkałem się z dwiema wersjami ale w obydwu mianownik był ten sam - silnik jest projektowany przez FPT, czyli włochów. W pierwszej ma być to bezpośredni następca 1,75 TBI, w drugiej wersji nowy silnik konstrukcyjnie bazuje na starych 2 litrówkach Fiata oczywiście po modernizacji i z nowym osprzętem i turbo. Pierwsza wersja wydaje się być najbardziej prawdopodobna.
    http://www.allpar.com/mopar/fours/hurricane.html
    pisałem o tym wcześniej. może nie ma co panikować i nie będzie źle. w końcu amerykańce maja doświadczenie z benzynami

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

ale Wy palpitujecie - co kilka stron zaczyna sie zbiorowa histeria i narzekanie na Sergio, FCA, wieszczenie upadku marki.

Giulia moze napawac umiarkowanym optymizmem. B.dlugo kaze na siebie czekac - fakt, ale jeszcze troche cierpliwosci.
    Polaczenie salonow Alfy i Maserati uwazam za plus (w przeciwienstwie do wczesniejszego polaczenia salonow alfy z fiatem). Kontrolowana sprzedaz Ferrari to akurat bezpieczna opcja na zalatwienie fianansowania.
    Rzeczywiscie duzo bylo snucia planów i ich przesuwania, ale auto jest na horyzoncie i za chwile bedzie w salonach.
    Mozolnie to wszystko trwa, jednak jesli ktos sie interesuje to wie, ze mergery troche trwaja, pozyskanie pieniazkow tez. Zreformowanie takiego giganta, to nie jest temat na rok czy nawet dwa.
    Kazdy by chcial by wszystkie marki koncernu produkowaly duzo i dochodowe samochody, ale widocznie bylo tego za duzo i przez to bylo nijakie.
    Oczywiscie mogli to wszystko opchnac tak jak inne koncerny probujac sie ratowac, ale wybrali inna droge przez co musieli ustawic priorytety.
    Teraz mysle, ze bedzie latwiej to ogarnac i cos z tego wykrzesać jak sie skupia na kilku modelach - chociaz wtedy tez jest ryzko, bo w gamie wielu modeli zawsze cos moze zostac przez rynek nieazuwazone, a jakakolwiek wpadka przy mniejszej liczbie jest od razu eksponowana.
    Wezne zeby to robili wizjonerzy, jednak wszystko musi byc osadzone w realiach finansowych...

Ja tam kibicuje Giulii i nie moge sie doczekac jak ja zobaczę na żywo.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 01-02-2016 o 12:35

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał andrijko Zobacz post
    http://www.allpar.com/mopar/fours/hurricane.html
    pisałem o tym wcześniej. może nie ma co panikować i nie będzie źle. w końcu amerykańce maja doświadczenie z benzynami
    Ja bym jednak wolał włoskie doświadczenie z benzynami. Co jak co ale do włoskich silników mam zaufanie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Ja bym jednak wolał włoskie doświadczenie z benzynami. Co jak co ale do włoskich silników mam zaufanie.
    Ostatni dobry silnik benzynowy Alfa przestała produkować w 2005 roku . 4-cylindrówkę 8 lat wcześniej...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    Była156 TS 1999,była147jtdm 150KM 2005,159 TiQ4 2010 159 ti 2,4 Q4 201

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Polaczenie salonow Alfy i Maserati uwazam za plus (w przeciwienstwie do wczesniejszego polaczenia salonow alfy z fiatem)
    Ciekawe jak to będzie wyglądać w polskich warunkach.Salonów Maserati jest chyba coś koło pięciu(razem z nowo otwieranym właśnie na dniach w Katowicach na ul Bocheńskiego).
    Trzy lata temu w jedynym chyba wtedy salonie w Polsce kolega chcący kupić Quatroporte został potraktowany jak intruz z ulicy po czym udał się do Jaguara i nabył wypasionego XJ z wielką benzyną .

Co do Gulli , czekam cierpliwie na jakiekolwiek testy drogowe robione przez kogokolwiek i co? -jajco,a od premiery QV mija 7 !!! miesięcy i nikt tym jeszcze nie jechał ??.
    Ostatnio edytowane przez otto ; 01-02-2016 o 13:05

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

No przeca jeżdżą statysci po Bielsku :-)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał otto Zobacz post
    Ciekawe jak to będzie wyglądać w polskich warunkach.Salonów Maserati jest chyba coś koło pięciu(razem z nowo otwieranym właśnie na dniach w Katowicach na ul Bocheńskiego).
    Trzy lata temu w jedynym chyba wtedy salonie w Polsce kolega chcący kupić Quatroporte został potraktowany jak intruz z ulicy po czym udał się do Jaguara i nabył wypasionego XJ z wielką benzyną .

Co do Gulli , czekam cierpliwie na jakiekolwiek testy drogowe robione przez kogokolwiek i co? -jajco,a od premiery QV mija 7 !!! miesięcy i nikt tym jeszcze nie jechał ??.
    Chcesz mi wmówić, że człowiek chciał sobie kupić Maserati, dał się zniechęcić jakimś krawaciarzom w salonie i przez to kupił Jaguara? To jak on się tej kasy dorobił z taką "siłą przebicia"...?

A odnośnie salonów AR/Jeep już pisałem i nawet zdjęcia dawałem w tym temacie. Polityka koncernu zależy od rejonu i nigdy nie jest globalna w takich kwestiach.
    Z Maserati nie połączą wszędzie tylko tam, gdzie jest możliwość i sens. Reszta będzie mniej elitarna.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Ad. 1
    Belfer, są ludzie, który chcą mieć fajny samochód i w sumie jest im wszystko jedno, czy to będzie Jag, czy Maser. No i niestety, wtedy takie detale mogą decydować. Jak kupowałem teraz samochód, to mnie jeden diler dość mocno zniechęcił do Volvo, a z kolei w Maździe byłem bardzo przyjemnie rozczarowany. Ostatecznie decyzję podejmowałem na podstawie innych czynników, ale jestem skłonny uwierzyć, że u kogoś innego to mogłoby przeważyć.

Ad. 2
    I to jest właśnie problem we Fiacie. W Audi zestandaryzowane są nawet wieszaczki na kurtki i wtedy masz świadomość, że jakiś diler nie odstawi lipy, bo jego zdaniem tak będzie OK. Przykładem zdjęcie z, zdaje się, Bydgoszczy, gdzie Giulietta stała prawie oparta o Fiata Doblo. Tak się sprzedaje kompakt premium .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    Była156 TS 1999,była147jtdm 150KM 2005,159 TiQ4 2010 159 ti 2,4 Q4 201

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Chcesz mi wmówić, że człowiek chciał sobie kupić Maserati, dał się zniechęcić jakimś krawaciarzom w salonie i przez to kupił Jaguara? To jak on się tej kasy dorobił z taką "siłą przebicia"...?
    Uczciwie!!