Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 89

Temat: tuning przodu GT a'la 159/Brera?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Romulus
    Auto
    Alfa Romeo GT Distinctive, 1.9 JTD 2004r.

Domyślnie

Cytat Napisał szkodnik Zobacz post
    ))a ja wiem jak ten projekt się skonczy))gadaniem o przerabianiu i tylko na gadaniu))po ostatnich ze smiesznie taniej wartosc o 6 tysi podskoczyła)GT NIE JEST CALIBRĄ)
    dokładne tak to na razie wygląda bo nie znalazłem dobrego wzorca prócz jakiś firm w Niemczech...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał mlody354 Zobacz post
    Olaboga... Alfe obrazajo!!! Ja powiem tak, widzialem na oczy duzo przerobek. 90% spier*** tak ze wstyd byloby tym orac pole na koncu swiata. A te 10% bylo zrobione ze smakiem, z gustem i mozna bylo sie tym pochwalic. Alfa Tania? Dla kogos z po za kregu kto nie ma pojecia moze kupic ulepa nawet za 10k ale jak ktos ma rozum to siegnie po zadbana sztuke. Chyba ze z premedytacja kupi w ciut gorszym stanie do podrobienia, ale nie o tym byl temat. Proponowalbym najpierw zrobic jakas wizje w PS najlepiej ze 2-3 koncepcje, przemyslec dokladnie sprawe i jesli to bedzie wygladalo obiecujaco, to dlaczego nie?
    true ale cieżko nawet o 1% wzorów...na razie nie znalazłem mejsca gdzie bym mogł mój pomysł zrealizować w Polsce...mój entuzjazm opada

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

To ja mam pytanie - skoro nie podoba Ci się przód to po co kupiłeś to auto?
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Pucek, sory że się wetnę, ale może być mnóstwo powodów dla zakupu auta, pomimo tego że "przód się nie podoba". Pierwszy taki, że nie jeździsz na masce, żeby ten przód w kółko oglądać

Ja kupiłem alfę żonie np., więc miało się jej podobać, nie mnie. Kupiłem kiedyś subaru które nie miało za wiele wspólnego z designem w ogóle (w każdym razie świadomym), a to dlatego że był to świetny samochód. Kupiłem BX-a którego 3/4 ludzi myli z polonezem, bo "misie podobał". Albo volvo które świetnie by się sprawdziło jako karawan, ale sprawdza się też jako praktyczne kombi, a design mi w tym przypadku wisi (chociaż de facto podoba mi się ten samochód).

Itd, itp...

Auto

Domyślnie

dokładnie, ciężko, żeby w aucie podobało się 100%...tak jak z kobietą...jedna ma do poprawy piersi, druga tył, trzecia jeszcze uzębienie...ideałów nie ma ale na szczęście są dziś narzędzia aby to poprawić

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

))to chyba zle szukasz))idealy są nie wymagające poprawek)tyczy sie i kobiet i gt)

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał Romulus Zobacz post
    jak będę chciał to kupie nawet Audi A2 i założe wątek jak zrobić z niej Porsche Cayenne. Mamy demokrację
    No właśnie, mamy demokratyczne opinie dla twojego pomysłu. Jesteś na forum ludzi którzy w większości dbają o alfy a nie je psują.
    Idz na tuning forum, tam znajdziesz grono wyznawców i rady jak kłaść szpachel żeby nie pękał.
    P.S. już oczyma wyobraźni widzę jak inwestujesz 10 tyś w tuning auta które kupiłeś bo było tanie.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    No właśnie, mamy demokratyczne opinie dla twojego pomysłu. Jesteś na forum ludzi którzy w większości dbają o alfy a nie je psują.
    Idz na tuning forum, tam znajdziesz grono wyznawców i rady jak kłaść szpachel żeby nie pękał.
    P.S. już oczyma wyobraźni widzę jak inwestujesz 10 tyś w tuning auta które kupiłeś bo było tanie.
    ten temat zmiany przodu chyba ma cel dowartościowania się autora)tanie gt z brzydkim przodem to kupiłem,potem 6 tysi wpakowałem a co stac mnie wkoncu zWarszawy jestem)a co zmiana przodu np 10 tysi a co tam),prawda jest taka ze nic z tego nie wyjdzie bo to bajanie )))ju 1 krowe z gt zrobił)takto gt wmiare bybyło białe z lambo.)

Auto

Domyślnie

well...akurat dowartościowanie jest moim ostatnim celem bo w życiu jestem spełnionym człowiekiem.

Dzięki za wszleką nie-pomoc

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Typowe reductio ad absurdum, bo autor wątku niczego nie wspominał o lambo doorsach i parapecie na bagażniku.

Jak połowa forum kładzie alfy na glebie i daje ujemny camber to jest fajnie i sensownie, mimo że miskę olejową trzeba klepać co tydzień. A jak ktoś chce zmienić przód z brzydkiego na ładny, to kurka zamach na cnotę...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Tu sie z wami nie zgodze. Ja jestem fanem przerobek. Ale tylko takich ze smakiem, takich w ktorych widac ze wlascicel mial pomysl, plan i zrealizowal go z pasja. Nalepszym przykladem tego rodzaju przerobek jest facelifting 147, 156 i 166 gdzie ta zmiana dodala uroku i stylu tym samochodom.