Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Oryginalne Navi w GT 1.9 JTD

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie Oryginalne Navi w GT 1.9 JTD

Witam,
    mam pewien problem, odkąd kupiłem swoja alfe mam problem z całym wyświetlaczem od radia. Z początku myślałem ze jest to wina temperatury ujemnej na dworze, próbowałem wmówić sobie ze skoro auta przyjechało z Włoch moze Radio/navi nie przyzwyczajone do niskim temperatur w Polsce. Myślałem tak poniewaz kilka tygodni temu kiedy zaświeciło troszke słońce w mojej okolicy o dziwo wyświetlacz sie załączył, jednak po wyciągnięci kluczyka znowu to samo.. Nie dawno wyciągnąłem całe radio i mowie moze jakis kabelek luźny i cos nie styka, ale z tego co widziałem wszystko jest okej. Jaki moze byc powód? Jest możliwe ze po prostu wyświetlacz padł i bedzie trzeba szukać nowego wyświetlacza bądź całej nowej navi? Moze ktos z forumowiczów juz tak miał? Strasznie juz mnie od kilku dni to denerwuje :/
    PS. Czy oryginalne radio posiada kodowanie? Bo niechcial bym przy odłączeniu wszystkich pinów spowodować zakodowania radia, a jak szukałem jakiegoś kodu na radiu bądź jakiejkolwiek i formacji to nic nie znalazłem, ale wolałbym dmuchać na zimne jak to mówią.

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Spróbuj podłączyć radio poza autem np.w domu z zasilacza 12v i będziesz wiedział czy to wina radia czy instalacji. Może taśma od wyświetlacza jest wypięta lub uszkodzona.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Cytat Napisał sleyer3 Zobacz post
    Spróbuj podłączyć radio poza autem np.w domu z zasilacza 12v i będziesz wiedział czy to wina radia czy instalacji. Może taśma od wyświetlacza jest wypięta lub uszkodzona.
    Tylko pytanie czy się nie zakoduje radio hmm?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	12647610_1209771709036373_1954372971_n.jpg
Wyświetleń:	49
Rozmiar:	45.7 KB
ID:	189977

tak wygląda wyświetlacz..

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

z tego co kojarze jezeli odpinalo sie np aku a radyjko pochodzilo fabrycznie z danego autka to nic sie nie dziali
    natomiast jezeli bylo z innego to po braku napiecia wolalo o kod

niech mnie ktos poprawi

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    GT

Domyślnie

radio tak, jak jest z navi nie wiem, ja swoje sprzedałem bez kodu i u innej osoby działa poprawnie nie wołając o kod

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Raz zakodowane rado nie będzie wołał o kod, sam nie miałem kodu i dało się to obejść. Sprzedane radio nie woła o kod jeśli nie jest podpięte pod CAN tyle w temacie.

Użytkownik Świeżak Avatar bastek00
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    GT 1.9 JTD podobno ma 150 KM

Domyślnie

Podepnę się z moim problemem.

Kupiłem wersję Connect z czerwonym wyświetlaczem bez kodu.
    Udało się (teoretycznie) obejść to sposobem odłączania zasilania - licznik zaczął sobie migać, to nie problem. Radio przestało prosić o master code. Wszystko działało na postoju - muzyka bez problemów.

Na drugi dzień radość się skończyła. Radio dalej nie prosiło o kod, ale był problem z dźwiękiem. Gra 2-3 sekundy, a potem 6-8 sekund ciszy. I już nieważne czy w trakcie jazdy czy też na postoju. Z włączonym zapłonem czy też bez.

Radio wrzuciłem do bagażnika, i dziś po kilku dniach spróbowałem znowu procedury odblokowania. I znowu to samo. Najpierw grało bez problemu, ale jak postało w samochodzie i wyjechałem to problem wrócił.

Zwykłe radio gra normalnie, ale mam do niego kod.

Nie wiem czy ktoś miał podobnie. Navi jest podłączane do BOSE, zwykłe radio nie.

Zastanawiam się, czy przypadkiem problem nie dotyczy wzmacniacza czy czegoś w instalacji BOSE.

Jeśli ktoś ze Śląska zechciałby użyczyć swojego Connecta celem sprawdzenia byłbym wdzięczny. Bardzo wdzięczny.