Głośniki już kupione. Nawet całkiem nieźle grają. Kupiłem takie phonocar PHONOCAR 2/074 GŁOŚNIKI MIDBASOWE 130mm 25W RMS (607776155) - Aukcje internetowe Allegro
Głośniki już kupione. Nawet całkiem nieźle grają. Kupiłem takie phonocar PHONOCAR 2/074 GŁOŚNIKI MIDBASOWE 130mm 25W RMS (607776155) - Aukcje internetowe Allegro
weszły bez najmniejszych kombinacji. Nawet jeszcze troche miejsca zostało między blachą i magnesem, śmiało można zamontowac cos o głębokości 6 cm.
Ja u siebie mam tak:
Przód:
2x tweetery po 100W przy lusterkach
2x 17cm średniotonowe 170W (Jakaś mniej znana niemiecka firma ale grają super)
Tył:
2x 17cm średniotonowe 170W (Jakaś mniej znana niemiecka firma ale grają super)
Tylna pólka:
2x tweetery po 150W Jackson Car HiFi (amerykańska firma ze średniej półki)-Niepodłączone
2x 13cm średniotonowe po 400W Jackson Car HiFi-Niepodłączone
2x 22cm niskotonowe po 300W Jackson Car HiFi
Wszystko to lata na Pioneerku DEH-3000MP oraz końcówce mocy RTO o stałej mocy wyjściowej 700W, to do niej są podłączone te niskotonowe z tylnej półki. Bagażnik odgrywa rolę "pudła rezonansowego" A całość gra po prostu świetnie.
była - Czarna 146 1.4 Boxer
była - Verde Minerwa 166 2.0 V6 TB
jest - Blue Mate 146 1.7 16v Boxer
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rugi_raz_.html
jest - Crosswagon Q4
Chciałbym sie podpiąć pod ten temat i go odnowic zeby nie zaczynać podobnego ;P
Chce zrobic prezent mojej kochanej 146 i zafundować jej nowe głosniczki do przodu drzwi i tylnich drzwi , w bagazniku juz została zamontowana skrzynia basowa aktywna ;] ________NR1 W POLSCE__AKTYWNA 30CM__2000W__TUNING (609032727) - Aukcje internetowe Allegro
wiec co Przyjaciele byście mi zaproponowali ?? bo w sumie nie wiele sie znam ;] wiem jedno ! ...ma byc głosno ! a na pytanie czego słucham ..odpowiedz jest prosta ! WSZYSTKIEGO ;P hehe
na same głośniczki chce wydac w granicach 300-400 zł za oba kompletykupie cos sensownego?
Pomóżcie Pomózcie![]()
Jak już się tak podpinamy pod temat to chciałby się upewnić, czy do 155 na przód głośniki 100mm?
powiedzcie mi koledzy drodzy.
Mam fabryczne głośniki w moim autku. 2 przód + 2 tył + 2 tweetery w słupkach.
Czy wymiana głośników na lepsze (ale też nie niewiadomo jakie - np magnat lub blaupunkt) bez montowania wzmacniacza i tuby basowej da jakieś lepsze efekty? Będzie to lepiej grało czy dać sobie na wstrzymanie?
owszem bedzie lepiej gralo Ja na poczatku smigalem na Glosniczkach fabrycznych, potem jak zmienilem na lepsze (Vibe) to odczulem roznice lecz kncowka mocy w radiu juz nie dawala rady, a teraz to jest o 100% lepiej jak zalozylem wzmaka
---------- Post dodany o godzinie 14:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:43 ----------
A twoje parametry glosniczkow to moce MAX czy RMS
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
Gopcio a jakie kupować żeby pasowały z oryginalnymi maskownicami?
mógłbyś podać wymiary? byłbym wdzięczny![]()
powiem ci ze niewiem ja orginalne maskownice odrazu wywalilem bo co zamknolem drzwi to odpadaly
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +