Ja akceptuje
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Ja akceptuje
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
za stówe biere jak nic![]()
jestem zadowolony tak połowicznie, bo tylko niski kubek ma racje bytu żeby móc biegi komfortowo wrzucaćwolałbym więc takie jak tu proponowano, a podłokietnik drugi mam, to przywróce do stanu pierwotnego
są takie jak kolega proponuje za granicą do kupienia, wychodzi coś ponad 200 zł, ale jakby 100-150 kosztowały to nic tylko brać.
Za 100 też biere![]()
Też bym wziął, tylko jeszcze nie wiem czy mi ideowo pasuje, muszę się przejść do samochodu i zobaczyć co tam właściwie teraz pod tym podłokietnikiem jest i czy tylko powietrze. Poza tym mam FL.
No dobra, to w takim razie na dniach biorę się za dokładniejsze modelowanie detalu pod element z auta (chodzi mi o ten element, który da się łatwo wymontować z tunelu środkowego bez jego demontażu).
Odnośnie FL, bardzo przydałby mi się taki element. Gdyby pomysł się sprawdził i by się to sprzedawało, nie widzę przeszkód, żeby zrobić podstawę do wersji FL a "top" uniwersalny.
Piszę o tym żeby trochę rozjaśnić. Do zbudowania czegoś takiego niskim kosztem konieczne jest wykonanie dwóch form, i termoformowania dwóch elementów (górny i dolny), które później będą klejone![]()
Wpadłem przypadkiem na temat i zastanawiam się czy rozważaliście druk 3D? Przy zamówieniu przynajmniej kilku sztuk (a widzę, że przynajmniej kilka pewnych zamówień jest) mogło by wyjść rozsądnie cenowo. Jeśli jesteście w stanie dostarczyć mi projekt w STL lub DXF to mogę Wam to wycenić - mam drukarkę 3D i ewentualnie mógłbym coś takiego zrealizować jeśli wyjdzie akceptowalnie kosztowo![]()
A jaki materiał? PLA/ABS? Ostatnio drukowałem w 3D z PLA, i w najwyższej jakości materiał był niejednolity (było czuć i widać paski) oraz było to tak słabe, że odrobinę mocniejsze naciśnięcie i materiał się rozwarstwiał / pękał.
Z PLA nie drukuję. Mam ABS, HIPS, Z-GLASS i Z-ULTRAT. Taki projekt najlepiej zrobić z HIPSu, chociaż ABS jest tańszy i jakby coś mogę wycenić obydwa. Dokładność druku u mnie to 0,09mm. W praktyce warstwy (czyli te paski) są niewidoczne ale lekko wyczuwalne pod paznokciem. Jeśli komuś się nie będą podobać to zawsze można papierem ściernym na gładko wyszlifować
Edit:
Dla HIPSu minimalna grubość warstwy to jednak 0,14mm więc trochę więcej niż pisałem wcześniej. Jutro zrobię prototyp w mniejszej skali i wrzucę fotki jak te warstwy by wyglądały
Wyryte rantem felgi
Ostatnio edytowane przez beriba ; 05-02-2016 o 22:43