Mam opisany silnik w awatarze 1,9 16V (200/400). Dostęp do świec jest tu o niebo lepszy niż w Twoim.
Mam opisany silnik w awatarze 1,9 16V (200/400). Dostęp do świec jest tu o niebo lepszy niż w Twoim.
Pozazdrościća mnie jednak czeka wymiana kolejnych bo wymieniłem dwie i chwilowo nie było komunikatu o swiecy a dzisiaj wsiadam i proszę znów się zaczęło w poniedziałek kupie następne dwie i założę będzie święty spokój teraz została 3 i 4 do wymiany
![]()
Naprawdę wymieniłeś tylko uszkodzoną świece?
Naprawdę i teraz jestem przekonania ze jednak wymienia się je kompletem i jest spokój swiece juz zakupione zaraz się biorę za ich pracę przez 100 km na tej nowej było ok i teraz padła świeca num. 3 wiec zrobię tez juz 4 i będzie brzeg dłuższy czas cisza z nimi![]()
Czyli wymieniłem wszystkie i teraz jest miódfaktycznie ten klucz dynamometryczny do niczego nie jest aż tak potrzebny idzie wszystko zrobić na wyczucie jeśli chodzi o świece
![]()
Trzy lata temu były wymieniane swiece i tez nie było żadnego smaru na swiece smarowane i teraz tez nie smarowalem wiec tak umnie jest nie potrzebny tak samo jak klucz jeśli masz wyczucie w dłoniach to jest on zbędny jakoś bardziej wolałem im zaufać a powiem Ci ciekawostkę ze po wszystkim pojechałem do mechanika sprawdzić czy są dobrze do kręcone okazało się ze idealnie więc co tu więcej pisać (nie zapomnij ze mam silnik 8v)![]()