Mam 2.4 i dźwiek z filmiku też jest u mnie słyszalny, ale tylko po zdjęciu osłony silnika, i grzechocze ciszej niż przykład z filmiku.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Mam 2.4 i dźwiek z filmiku też jest u mnie słyszalny, ale tylko po zdjęciu osłony silnika, i grzechocze ciszej niż przykład z filmiku.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Czyli wychodzi na to, że to po prostu przypadłość tych silników. U mnie ten "grzechot" jest też znacznie cichszy niż na filmiku i słyszalny dopiero na rozgrzanym silniku po ściągnięciu osłony, ale ja dalej obstawiałbym za pompą oleju. Ma podobną budowę do pompy z 156 a tam ten problem też występował. Widać Włosi nie uczą się na błędach...
Jest dokładnie tak jak to opisales quba, na zimnym i na jałowych, więc głównym podejrzanym jest pompa oleju...
Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Tak z ciekawości sprawdziłem u siebie i coś tam sobie grzechocze po cichu![]()
Dobra. To kto na ochotnika zdemontuje pompę vaccum i odpali silnik? To rozwieje wątpliwości co do źródła tego hałasu
Trzeba pamiętać, o tym, że silnik musi mieć 90'C ;/
Ciężko będzie znaleźć ryzykana, ja odpadam bo alfa dzisiaj juz strzeliła focha i padł mi czujnik parkowania...
Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Nie miałem jeszcze alfy ze sprawnymi czujnikami...
rozumiem, że bez czujnikow nie jesteś w stanie zaparkować, otworzyć maskę i przeprowadzić eksperyment?
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Nie, poprostu uważam, że odpalanie auta bez pompy vacum to nie za dobry pomysł, a po drugie moim zdaniem to nie pompa vacuum, ponieważ jak pisał zloty35, pomimo wymiany na nową grzechotanie zostało. Jeśli byłaby to poprostu wina fabryczna, to u ciebie też powinno to być, a nie ma. Po trzecie podczas analizy u mechanika wyeliminowaliśmy pompę vacum jako powód.