Strona 8 z 21 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 201

Temat: Podłączenie rejestratora trasy

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzychu0073
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150km. 2006r.

Domyślnie

Czytam ten wątek i bardzo zaciekawiło mnie ukrycie też mojej kamerki. Obecnie mam przyczepioną prowizorycznie i kabel od szyby wisi gdzieś pod nogami pasażera. Czy ktoś z Wawy zgodziłby się pomóc (oczywiście za dopłatą) i podłączyć mi to cudo do światła podsufitki? Dla mnie to czarna magia i bardzo proszę o nie komentowanie, że to proste i każdy to zrobi, ale dla mnie lutowanie to czarna magia. Z góry dzięki za odp.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 159 SW 1.9JTDM 150KM Carbonio Black

Domyślnie

Cytat Napisał krzychu0073 Zobacz post
    Czytam ten wątek i bardzo zaciekawiło mnie ukrycie też mojej kamerki. Obecnie mam przyczepioną prowizorycznie i kabel od szyby wisi gdzieś pod nogami pasażera. Czy ktoś z Wawy zgodziłby się pomóc (oczywiście za dopłatą) i podłączyć mi to cudo do światła podsufitki? Dla mnie to czarna magia i bardzo proszę o nie komentowanie, że to proste i każdy to zrobi, ale dla mnie lutowanie to czarna magia. Z góry dzięki za odp.
    Ja mogę pomóc

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Całe to podłączanie do lampki sufitowej to lipa, ja u siebie mam pociągnięte ze skrzynki bezpieczników i uruchamiam obydwa tzn. przedni i tylny rejestrator włącznikiem widocznym na foto 3 (czerwone zakreślenie). Nawet jak auto stoi np. pod marketem na parkingu wszystko się rejestruje w rejestratorze przednim fot. 1 i tylnym fot. 2. Także jak coś się urodzi podczas mojej nie obecności to mam wszystko zarejestrowane.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Fot. 1.jpg
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	56.8 KB
ID:	190628Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Fot. 2.jpg
Wyświetleń:	79
Rozmiar:	49.9 KB
ID:	190629Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Fot. 3.jpg
Wyświetleń:	196
Rozmiar:	66.8 KB
ID:	190630

Użytkownik Pirat drogowy Avatar SimonG
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    W211 T 320CDI

Domyślnie

Levej wyżej widzę. Z ciekawości, ściągacie kamerki na noc np na parkingu lub podczas dłuższego postoju na mieście czy jeżdżą "na stałe"?

Użytkownik Świeżak Avatar Endriu Ka
    Auto
    156SW 1.9 JTD multijet 16V 140KM

Domyślnie

Nie ściągam. Na początku tak robiłem. Teraz mi przeszło. Kamerki są tak tanie, że nikt się nie połakomi na moją.

Dyktował Antoni Macierewicz

Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Cytat Napisał SimonG Zobacz post
    Levej wyżej widzę. Z ciekawości, ściągacie kamerki na noc np na parkingu lub podczas dłuższego postoju na mieście czy jeżdżą "na stałe"?
    Nie no bez jaj, nie ściągam Dlatego jak widać na foto powyżej nie mam przymocowanej na przyssawkę przez co jest mało widoczna z zewnątrz na tle lusterka. Tylna wsunięta pod podsufitkę, także mało się rzuca w oczy.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Adaminho
    Mieszka w
    Pleszew/Poznań
    Auto
    159 JTDm 16V '07 Sedan

Domyślnie

A mi odpowiada to, że kamerka wyłącza się po zapłonie. Tak to zachód z włączaniem i jeszcze pewnie bym zapomniał wyłączyć i aku rozładowane moja kamerka ma "tryb parkingowy" (włącza się przy wykryciu drgań, np stłuczki parkingowej), ale podobno lipnie to działa. Po zapłonie mi wygodnie o niczym nie muszę myśleć.

No i też jej nie ściągam, nie warto

Użytkownik Romeo Avatar Goora
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDM 150KM '06

Domyślnie

Cytat Napisał Arturek Zobacz post
    Całe to podłączanie do lampki sufitowej to lipa, ja u siebie mam pociągnięte ze skrzynki bezpieczników i uruchamiam obydwa tzn. przedni i tylny rejestrator włącznikiem widocznym na foto 3
    A czemu niby lipa Twoim zdaniem? Jeżeli miałbym za każdym razem włączać i wyłączać rejestrator to po cholere mi taki? To jak kiedyś montowanie panela do radia - jak jechałem krótki odcinek to jechałem bez muzyki, bo mi się nawet nie chciało po niego sięgać. Rejestrator ma się sam włączać i wyłączać, a ja nawet nie pamiętać o jego istnieniu.

Włącza się sam. Wyłącza się sam. Ma tryb parkingowy kiedy korzysta z baterii. Gdzie tu niby lipa?

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Goora Zobacz post
    A czemu niby lipa Twoim zdaniem? Jeżeli miałbym za każdym razem włączać i wyłączać rejestrator to po cholere mi taki? To jak kiedyś montowanie panela do radia - jak jechałem krótki odcinek to jechałem bez muzyki, bo mi się nawet nie chciało po niego sięgać. Rejestrator ma się sam włączać i wyłączać, a ja nawet nie pamiętać o jego istnieniu.

Włącza się sam. Wyłącza się sam. Ma tryb parkingowy kiedy korzysta z baterii. Gdzie tu niby lipa?
    Lipa bo tryb parkingowy włącza się jak Ci ktoś już szybę wybił, czyli musztarda po obiedzie. Nie rejestruje jakiś czas przed wydarzeniem bo i niby jak , wróżką nie jest. Jak ktoś puknie w drzwi lub przy parkowaniu obetrze to się nie załączy. Włącznie/wyłączanie to tylko kwestia przyzwyczajenia, ja tam nie mam jeszcze sklerozy. Rejestrator działający tylko podczas jazdy to jak dla mnie połowiczne rozwiązanie.

Użytkownik Romeo Avatar Goora
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDM 150KM '06

Domyślnie

No to nie rozumiem. To po co Ci ten włącznik skoro jest włączone cały czas?

Cytat Napisał Arturek Zobacz post
    Włącznie/wyłączanie to tylko kwestia przyzwyczajenia, ja tam nie mam jeszcze sklerozy.
    Tu nie o sklerozę chodzi, a o wygodę korzystania. Z tego samego powodu mam np. ustawione światła na automat, żebym nie musiał ich za każdym razem włączać. Ot takie zdobycza nowoczesnej technologii...