Daj znać jak z piszczeniem klocków.
Prezes, a nie lepiej od razu 330 na czterotloku z 159?
Co wieksza tarcza to większa....
Nikos zmiany na + [emoji106]
Mam wiedzę że Brembo z 159 i Giulietty to ten sam zacisk, przy czym w Julce jest montowany fabrycznie na adapterach
Adaptery używki widziałem na allegro za 600, zaciski conajmniej po 500szt, do tego trzeba kupić tarcze, zaciski - ja nie mam narazie chipa więc jeśli miałbym to robić to tylko dla wyglądu, także ori się nie kalkulują narazie...
a wersja z 166 to jednak atrakcyjna oferta, ostatnio widziałem oferte z klockami i tarczami po 300zł za stronę - jak bym wiedział że podejdą brałbym w ciemno!!!
jeśli chodzi o piszczenie klocków to dopiero będe mógł coś napisać wiosną, bo teraz auto zimuje w garażu , niestety zimówek nie mam , bo alfa to sezonowy weekendowóz![]()
Czy przy SWAP-ie hamulców z małych (1.9 8v) na duże Brembo (3.2 lub 2,4 przedlift) potrzebne są "tylko" zaciski i tarcze+klocki czy też jest potrzeba wymiany np. całej zwrotnicy ??
A masz małe Brembo w 1.9 8V? Jeśli nie, to na 100% zwrotnica, jeśli tak, to nie wiem![]()
Rozeznałem temat - trzeba też zwrotnice wymieniać![]()
Witam. Czy to podejdzie normalnie do 159 przedlift 1.9jtd i czy nie beda piszczec i robic sie ranty? Po prostu plug&play?
Hamulce Alfa Romeo czterotłoczkowe duże Brembo + tarcze i klocki stan bdb SWAP 159 166
Witam
Mam do zaoferowania kompletne hamulce tzw. duże Brembo (4-tłoczkowe) do Alfa Romeo umożliwiające SWAP do 159 (bez wymiany zwrotnic) + tarcze hamulcowe TRW 310mm i klocki hamulcowe w cenie!!!
Pasują również do Alfa Romeo 166 2,4 2,5 3,0
Tarcze wielkości 310mm, grubość 28mm, TRW – jak nowe, praktycznie zerowy przebieg (jedna nowa kosztuje ok. 170zł)
otóż Brembo z Alfy 166 pasuje P&P do Giulietty ze zwykłym zaciskiem - pomiary wykonane dzięki koledze Patryczos-owi
BREMBO 330 z Giulietty to dokładnie ten sam zacisk co w 159 2.4 i 3.2.
BREMBO 330 z 159/Giulietta można zamontować do 159 ze zwykłym zaciskiem tak jak jest montowane jest fabrycznie BREMBO 330 w Giuliettach z silnikami 1.4, 2.0 i 1.6 czyli na fabrycznym/dorabianym adapterze jak poniżej
Giulietta QV ma inne zwrotnice jak reszta wersji i tam zacisk montowany jest bezpośrednio do zwrotnicy
także nie trzeba wymieniać zwrotnic
firma kielc dorabia taie adaptery z gwarancją za 600zł - mają już gotowy projekt, nie trzeba im już nic dawać do pomiarów
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz43wUJvJvi