No innego auta nie mam.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
No innego auta nie mam.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
stojąc przed wieloma dylematami odnośnie zawieszenia, zakładania gazu, hamulców i tarcz oraz tego czy zmieniać rozrząd czy nie - poprzedni właściciel zmieniał przy około 75 tyś km (auto ma 108 tyś) - jak sam zeznaje rozpadł mu się oryginalny - naprawa w serwisie faktury są, jestem pewien tylko oleju, Valvoline 5w40 ML no i tego, że będę autem robił między 10-12 tyś km rocznie...po mieście czasem gdzieś dalej z żoną i dziećmi więc FASTy myślę, że wystarczą![]()
Kupiłem FAST z premedytacją.
Nie mogłem pozwolić sobie akurat na TRW ze względu na cenę, a już miałem dość gubiącej się geometrii na zużytych sworzniach. Więc wziąłem FAST-y z założeniem że szybko się rozpadną, a do tego czasu nie będę miał problemu z kasą i kupie potem TRW. Po około 10000km jeszcze się trzymają, i nie robią problemów no ale to raczej za krótko na jakąś konkretną opinię....
EDIT
Teraz mi się przypomniało że przy 30km/h potrafią zaskrzypieć na progach zwalniających jak jest zimno.
Ostatnio edytowane przez rain ; 16-02-2016 o 21:51 Powód: Skrzypienie.
Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
Co mi się przez łapki przewinęło:
Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v
Ja w swojej zrobiłem na fastach góra-dół 44tyś przez 3-4lata, drogi w miarę bez dziur. Od roku siedzi kolejny taki komplet, który ma nalatane już ok 10tyś i jest ok.
Ja w tamtym tygodniu założyłem fasty góra dół i łączniki zobaczymy ile wytrzymają. Cena 640 zł za cały komplet.
FASTy widzę w dobrej cenie w sklepie - biorę cały zestaw:
Wahacz przedni górny lewy i prawy firmy FASTWahacz przedni dolny lewy i prawy firmy FASTŁączniki stabilizatora lewy i prawy firmy FAST
Gumy stabilizatora na średnicę 22 mm
480 zł
- - - Updated - - -
FASTy w dobrej cenie- biorę cały zestaw:
Wahacz przedni górny lewy i prawy firmy FASTWahacz przedni dolny lewy i prawy firmy FASTŁączniki stabilizatora lewy i prawy firmy FAST
Gumy stabilizatora na średnicę 22 mm
480zł![]()
sklep raczej od wielu lat na rynku myślę, że nie handlują wałkami cena wypisana jako promocyjna, można wybrać też z dolnymi np Vemy, TRW
Ja proponuję przed montażem wyciągnąć tuleje w górnych wahaczach i solidnie je wysmarować smarem silikonowym. Na pewno nic nie będzie piskało![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva