Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Alfa 156 nie odpala, świeci się żóŁta kontrolka kluczyka z napisem code.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał tito2009 Zobacz post
    Ja wymieniałem baterie w kluczyku i nie pomogło, dobiero jak poodpinałem wtyczki od immo i od stacyjki zaczął odpalać bez problemu Pozdrawiam
    A co ma bateria w kluczyku do immo?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał jarek69382 Zobacz post
    Poza tym coś brzęczy pod maską. Jedno z drugim musi być powiązane a i wysłuchałem że najprawdopodobniej brzęczy to coś przykręcone do silnika po prawej stronie.
    I co my niby mamy z tego wiedzieć? Do silnika z tej strony jest przykręcone co najmniej kilka rzeczy. Poza tym ostatnio powstało co najmniej klika niepotrzebnych tematów odnośnie immobilisera a w tej kwestii już jest prawie wszystko na forum napisane... Może by tak czasem użyć wyszukiwarki?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Miłosz
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS

Domyślnie

Witam, podepne sie pod temat, mam podobny problem lecz u mnie code znika, a mimo to alfa nie odpala. po przekreceniu gasna kontrolki i nie slychac rozrusznika zeby chociaz chcial zakrecic. Jedyne co sprawdzilem to napiecie akumulatora nie spada po przekreceniu kluczyka wiec nie jest to wg. mnie wina akumulatora. Dodam, ze rano odpalil i po zgaszeniu juz niestety nie. Prosze po wskazowki co moge jeszcze sprawdzic we wlasnym zakresie?
    Poprzednio:
    Mazda 6 2.0 2006
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 1999
    Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1994

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

U mnie podobnie tylko że mam 2.4 jtd 166,nie odpaliła wyskoczyło code cofnołem zapłon i jeszcze raz przekręciłem odpaliła normalnie. Auto stało kilka dni myślę że to może być wina 1) słaby akumulator mało jeździmy jest niedoładowany a przy rozruchu jest największy pobór. 2) zaśniedziałe styki przy imo. lub centralce. W moim przy[padku było to 2-gie.

A podobno można odpalic awaryjnie auto 6 razy przekręcić i cofnąć zapłon, nie testowałem tego ale podobno resetuje się imobilaizer.
    Ostatnio edytowane przez jacek83 ; 12-08-2012 o 10:13

Użytkownik Rowerzysta Avatar Miłosz
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS

Domyślnie

Ale u mnie code gasnie wiec imo wg. mnie nie jest tutaj powodem, jakie jeszcze elementy odpowiadaja za uruchomienie rozrusznika? Dodam, ze wyczyscilem polaczenie przewodu - do karoserii ale nie pomoglo niestety aby odpalic maszyne.
    Poprzednio:
    Mazda 6 2.0 2006
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 1999
    Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1994

Użytkownik Rowerzysta Avatar htomek
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS

Domyślnie

podnoszę - wczoraj o tej porze byłem zadowolony bo zrobiłem sobie w końcu kluczyk, relacja w temacie "Kluczyk AR 156 " sprawdziłem z mieszkania czy centralny działa i działał ale jak dziś wsiadłem, żeby odpalić Bellę niestety ale pokazuje się kontrolka CODE i teraz najlepsze, kluczyk z baterią i centralnym zamkiem - nie odpala auta pokazuje się kontrolka CODE, a kluczyk "pusty" w środku bez układu tylko sam grot - odpala Bellę, spróbowałem więc włożyć kluczyk z bateria i odpalić za pomocą pedału gazu i karty CODE - zadziałało ale niestety nie zakodowało mi kluczyka ... i tak mam kluczyk, który otwiera mi centralny zamek z pilota ale nie odpala auta i kluczyk, który otwiera mi mechanicznie auto i może też odpalić auto. Pytanie jest takie:

Czy jak odpaliłem auto za pomocą karty CODE - to kluczyki są już rozkodowane i muszę jechać do ASO na ich zakodowanie (różnie różni piszą na forach)
    Jest sens rozbierania kolumny kierownicy i czyszczenia styków mimo wcześniejszego odpalenia z kodu?

Jak najlepiej wybrnąć z tej sytuacji - otwieranie z pilota jest mi niezbędne :/

Dzięki za info

Użytkownik Świeżak Avatar Pawlon13
    Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    156, 1,8 TS

Domyślnie

centralny może działać, a pestke od immo przełożyłeś do nowego kluczyka?

Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS

Domyślnie

Nic nie przekladalem kluczyk dostalem bez koszyka na baterie i tylko z plytka.Dlatego musialem dokupic kluczyk zeby miec tek koszyczek ...jaka pestke masz na mysli i gdzie ona powinna byc bo moze ja mam tylko nie wiem ze to ona

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez htomek ; 21-02-2016 o 06:22

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał htomek Zobacz post
    Nic nie przekladalem kluczyk dostalem bez koszyka na baterie i tylko z plytka.Dlatego musialem dokupic kluczyk zeby miec tek koszyczek ...jaka pestke masz na mysli i gdzie ona powinna byc bo moze ja mam tylko nie wiem ze to ona

Z tego co czytam to nie przełożyłeś pestki/transpondera od immo ze starej obudowy. Kluczyk też się koduje w całkiem inny sposób... Poczytaj najpierw zanim wydasz fortunę na naprawy bo w sieci i na naszym forum jest wszystko w tym temacie.

Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS

Domyślnie

Probowalem z 6sciokrotnym przemrecaniem kluczyka do pozycji MAR - nie dzila. Wyczyszcze jeszcze antene w kolumnie kierownicy. Napisz prosze jak mnien wiecen wyglada ta pestka/ pastylka bo cos czuje ze w oryginalnym tez jej nie ma :/ ach i kluczyk ktorhm probuje odpaliz z obudpwy z ukladem i bateria jest oznaczony kodowaniem 3 zmienie dzis na grot z kodowaniem 2 i sporubje jeszcze raz

Użytkownik Świeżak Avatar Pawlon13
    Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    156, 1,8 TS

Domyślnie

W starym kluczyku powinna być jakaś pestka od immo. Bez tego nie odpalisz