Kolejny temat o tym samym masakra
Jakim problemem było poświęcenie 15 minut na użycie szukajki i znalezienie odpowiedzi.
Chcesz mieć to zrobione tanio to po kiego czorta masz krótsze sprężyny?? Zakładaj seryjne sprężyny i nie będziesz musiał szukać drogich amorków. Jak chcesz zostawić krótsze sprężyny to od bidy można by użyć jakichś seryjnych ale licz się z tym że, jeździć to będzie jako tako a żywotność amorków znacząco spadnie. W przypadku gdy taki padnie jeszcze na gwarancji szansa naprawy gwarancyjnej jest żadna. Droższą alternatywą jest poszukanie amorków dedykowanych do wersji sportowych SP czy TI są one droższe od normalnych ale nie koszcą tyle co np. B8. W przypadku gdybyś jednak zdecydował się na Bilsteina choć widząc wklejony przez Ciebie link do MTSa raczej w to wątpię miej na uwadze to co często jest błędnie powtarzane w internecie. B4 to zwykły seryjny kanapowy amortyzator do normalnej sprężyny. B6 jest twardszy od serii ale dalej dedykowany do normalnej sprężyny!!! a nie tak jak piszą co jedni do krótszych springów. B8 jest dedykowany do krótszych sprężyn.
Wiadomo nikt nie zabroni Ci założenia B6 czy też B4 do krótszych sprężyn i jest pełno takich kierowców którzy tak jeżdżą i sobie chwalą no i w przypadku Bilsteina jest jeszcze opcja Zerkpolu. Można rozejrzeć się również za amortyzatorami Koni, Vogtlant.
nie chce tanio mieć zrobione.... po prostu pytam o różne możliwości i opinie na temat tych amorków które znalazłem w sieci.... b4 i b6 nie wchodzą w grę bo to są tak jak piszesz seria... a ja chce do krótkich sprężyn .. mając kupić b6 wolałbym bym kupić KEYBA......
- - - Updated - - -
szukałem ale widocznie za krótko i za szybko.... choć widziałem podobne tematy, ale nie znalazłem odpowiedzi
Z przyzwoitych amorkow masz jeszcze trw w autosklepie, komplet cos ok 320 zl
Dalej jest to amor std
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Skąd wiesz albo myślisz, że jak dowalisz -50 to Kayaba da radę?
Do -50 nic nie da rady oprócz B6 i B8 lub podobnych (nie tańszych).
Dodam, że za jeden B8 masz komplet amorów i sprężyn w serii.
Pomijam to, że przy -50 to mocowanie wahacza może być zbyt nisko i w zakrętach koła pójdą w 'pozytyw'... no ale kto by się tym przejmował.
Jak nie masz na B6/B8 to montuj co popadnie. Żaden, ani KYB ani B4 ani Sachs STD, nie są zaprojektowane do tak małego skoku.
Ostatnio edytowane przez ap2 ; 23-02-2016 o 07:40