Mi to lotto kto to będzie robił. Byle dobrze i bez fuszery.
Mi to lotto kto to będzie robił. Byle dobrze i bez fuszery.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Dokładnie zarobi ten kto da lepszą cenę![]()
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
Ja nie mam zamiaru się nikomu z butami w interesy pchać. Temat i tak miałem zamiar ogarnąć a dzisiaj po prostu przyśpieszyłem wcześniej podjętą decyzję. Taki impuls od Was dostałem. Wahacze dla kaaca zrobię jak mu obiecałem, chyba że zadecyduje inaczej. Co do ceny się nie wypowiadam bo jeszcze nic nie zrobiłem. Grześkowi należą się podziękowania za przecieranie szlaków i ja chylę czoła bo sam szukałem tych tulei z lema ale brakło mi cierpliwości. Jak sam ogarnę temat to poinformuję. Jeśli Kaac się rozmyśli to no cóż poczekam aż dorwę swoje wahacze i zrobię po swojemu.
HSF3Design
Projekty, prototypowanie, wydruki 3D
NOCTUO - filamenty do druku 3D
email: duzepuzzle@gmail.com
mam:
Auto projekt: AR166 3.0 CF2 '99 Blu Odissea
Daily: AR166 2.0 V6 TB '99 Aurora
na części:
AR166 3.0 CF3 '02 - srebrne
Dokładnie nikt się tu w interes nie wpycha, sam pytałem nawet na FB kiedyś nie otrzymałem jakiejś sensowniejszej odpowiedzi.
Jak wspomniał też Marek, Grzesiu nie napisałeś wcześniej co z tym będziesz zrobił, dałeś info, u nas ślina do kolan przed monitorem i poszedłeś w pi... u bez odpowiedzi![]()
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
No 200 zeta trochę dużo jak za 1 tuleje. To może być blokada bo 400 zeta za dwie tuleje + dojdą tuleje stale x 2 i robi się 600 zeta. Za taka kasę to już mogą się pojawić dylematy w stylu jeden lemforder czy dwa tedzietym bardziej że to jeszcze nie jest w pełni przetestowane...
Wiem że niezdrowo typowo po polsku pier..ole no ale konkurencja piękna rzecz
wysłane z WC
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 23-02-2016 o 21:25
[C
O to chodzi. A Grześ jak się dowiedział że konkurencja się robi to hyc i nagle się pojawił. Cóż. Myślę że większości to obojętne. Ale zadecyduje cena i czas. A to drugie nie wątpliwie jest na korzyść chyzia.
Masa dobrze zauważył. Dobra konkurencja nie jest zła
- - - Updated - - -
Dużo, dużo. No ale ma być solidnie. Nie zapominajmy jeszcze o ofercie rafal0717. Też nie jest tanio ale jakbym miał 200zł wyłożyć na tuleję to wolałbym jego oryginał niż coś dorabianego.
Ale dobrze że coś się kręci. Jeszcze tylko nawigację mogło by dwóch gości rozkminić (tak żeby też konkurencyjnie było) i 166 byłaby pozbawiona największych wad![]()
I jak zawsze Polacy prym wiodą w takich patentach. Jakby to się rozeszlo po Europie to był by hit bo w uk też tadeusze montuja...
wysłane z WC
[C
Czy ja wiem czy dużo, Liczmy że tuleja 100zł. Tokarz niech weźmie po znajomości te 30zł za każdą z tulei, umyć te wahacze a może i pomalować. Chemia kosztuje. Spakować, pojechać na pocztę, stracić czas. Jak ktoś FV by chciał to spokojnie by się wystawiło. Oczywiście 200zł netto w takim wypadku. Kalkulując wszystko przy takiej cenie będzie się opłacać przy większych ilościach. Jak zostanie z 2 wahaczy 60-70zł to będzie dobrze. Bo jak by zostało 20-30 zł to komu by się chciało palić paliwo i użerać się. Tak więc niech ktoś kto będzie się za to zabierał przekalkuluje czy jest to opłacalne
Z tymi dwoma tedziami to i ja bym się zastanawiał... cZemu ?
Ja szary Polaczek Kowalski budżetu rajskiego nie mam, aczkolwiek mam poukładane kiedy mniej więcej co może być do zrobienia i wolałbym dwa tedzie po 15kkm w przeciagy pol roku ;P
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
To takie dwie wskazówki biznesowe.
1. Taniej wyślesz kurierem i przyjedzie Ci do domu. Nie wiem kto i po co jeszcze poczty używa....
2. Jaka chemia i malowanie? Dla tych co z wahaczami kłada się spać ekstra cena. Ale 99% ludzi ma wyebane czy wahacz jest kolorowy czy nie.
Robota to:
-wybić starą
-dotoczyć
-wcisnąć nową
A jeżeli chcesz z tego interes robić to zapomnij o tokarzu. Zrób kilka, dopracuj tolerancję i na cnc.
- - - Updated - - -
I tak pewnie z większością będzie. A jak ktoś będzie chciał kobznąć więcej kasy to weźmie od Rafała oryginalną pewną tuleję.