Kolego prawdopodobnie przyczyną kopcenia na niebiesko są pierścienie![]()
Kolego prawdopodobnie przyczyną kopcenia na niebiesko są pierścienie![]()
Zadzwonił dzisiaj mechanik,że zaczął rozbierać alfe i ,że to turbo puszcza bo jest olej w intercoolerze,to dzwonie do chłopaka od silnika ,który zadatkowałem i mówie mu,że turbo ,a on na to ,że naszykuje,dojeżdzam do chłopaka od turbo dzwoni mechanik,że jednak nie turbo,a raczej silnik bo odkręcił turbo i widzi zalane olejem zawory.Kupiłem silnik ma do środy wrzucić i zobaczymy,nigdy nie miałem alfy,ale jak już sie trafiła to jakaś kapryśna.Pomagałem rozkręcać osprzęt silnika w alfie ,no makarony projektując ten silnik mogliby sie lepiej postarać kopytka do wtrysków to pomyłka śruby powinny wykręcać sie z głowicy wtedy jest łatwy demontaż wtrysku,mocowanie łożyska oporowego natępne dziwactwo.
A to serducho to pewne co zabrałeś czy loteria?
Bo takie branie nowego w ciemno to też średni interes.
Gorszego już chyba nie trafie,silnik ma 115przebiegu na 89000 był wymieniany w nim rozrząd,przywieziony z Francji.Też handluje częściami i nikt nie zagwarantuje ,że silnik nie będzie brał oleju,jak ktoś chce mieć fabryczne ciśnienia to trzeba sie do salonu udać i gwarancje dostanie na rok,ale tam nie płaci sie pare stów.Samochód jest stary ma 13 lat i kosztuje pare tysięcy,typowe wozidło za pare groszy,ktoś inny pewnie by doktora zalał i sprzedał bajke ,że ten typ tak ma,albo ,że świece do wymiany czy inne bzdury.Chciałem za nią po opłatach 5 koła nawet klient czekał,ale teraz musze doliczyć koszta i wyjdzie z 6500 jak dobrze pójdzie
,ale alfa ma bogate wyposażenie i po pełnym serwisie także jestem dobrej myśli.
13 letni diesel ze 115 tys przebiegu ?! Obyś trafił jednorożca...
Silnik kupiłem z polifta nie wiem z którego jest roku,ja mam części z anglików i miałem silnik z 2005r z przebiegiem 31,500mil także jest to możliwe,mój ojciec kupił auto w salonie w latach 90-tych ma 28000km,a co lepsze następna dziwna rzecz w mojej alfie jest założony nowiutki rozrząd może holendry jak silnik zaczyna kopcić stawiają na rozrząd?
Silnik wstawiony zero przedmuchów,a kopcenie takie samo jak było,mechanik zdjął przewody od turbo zaolejone,pojechałem kupiłem turbo,zamontował zagrzała sie i to samo dalej kopci,jutro jade kupić wtryski,jak to nic nie zmieni to mam niezłą zagadke,mechanik już osiwiał mówi,że jeszcze takiego przypadku nie miał.
Czyli mozna rozumiec ze kase za silnik wywaliles na darmo
Jest lepszy od mojego komuś posłuży,w błoto to wywaliłem kase jak mi strzelił zakup tego auta do głowy.
Niezłe inwestycje na początek w takim razie... :/
Powodzenia i wytrwałości.