Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Maniak resoraków Avatar squadracorse
    Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto
    JEST: MiTO1.4 95KM, 156GTA, JEEP COMMANDER. BYŁA: 156 1.9jtd, 159 2.4JTDM , 159 2.4Ti. 159 1.9jts

Domyślnie

Cytat Napisał Konar669 Zobacz post
    Znaczy pokrowiec nie budzi zaufania. Przebieg to wkładałbym między bajki, ale fotel jest naprawdę tak skatowany? Bo ja tego nie widzę/jestem ślepy.
    Chyba, że mówimy przy deklarowanym przebiegu, to wtedy się zgodzę, ale w ogólnym stanie chyba nie najgorszym - fotel.
    Boczek fotela tj oparcie jest mocno wytarte.U mnie przy blisko 200tys przebiegu nie ma takiego zuzycia.
    ,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Cytat Napisał kubalik Zobacz post
    Cześć wszystkim!

Jestem w trakcie poszukiwania idealnego samochodu dla siebie. Pytałem znajomych, czy nie mają czegoś do sprzedania i kumpel ma służbową AR 159, 2011 rok, 1.9 JTD (150KM), 130 tys. przebiegu. Co do ceny, to powiedział, że się dogadamy przy flaszce.
    Jestem mega ucieszony, bo wiem, że jest to piękne auto, kolega dba i wszystko robił w ASO, tylko nie jestem pewien czy wykorzystam ten silnik. Robię nie za duże przebiegi (10tys. rocznie), z czego większość po mieście i nie wiem, czy nie będę go męczył, czy się tam coś od takiej jazdy nie zapcha.

Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Rzadko zmieniam samochody, więc chciałbym, żeby autko mi trochę posłużyło.
    Zawsze można wywalić DPF i mieć z głowy. Inna sprawa że 159 nie jest zbyt fajnym autem do miasta. Jest nisko zawieszona wszelakie progi krawężniki itp to ryzyko, długi "ryj" tez nie pomaga przy parkowaniu. To jest świetne auto na trasy.

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał kubalik Zobacz post
    Cześć wszystkim!

Jestem w trakcie poszukiwania idealnego samochodu dla siebie. Pytałem znajomych, czy nie mają czegoś do sprzedania i kumpel ma służbową AR 159, 2011 rok, 1.9 JTD (150KM), 130 tys. przebiegu. Co do ceny, to powiedział, że się dogadamy przy flaszce.
    Jestem mega ucieszony, bo wiem, że jest to piękne auto, kolega dba i wszystko robił w ASO, tylko nie jestem pewien czy wykorzystam ten silnik. Robię nie za duże przebiegi (10tys. rocznie), z czego większość po mieście i nie wiem, czy nie będę go męczył, czy się tam coś od takiej jazdy nie zapcha.

Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Rzadko zmieniam samochody, więc chciałbym, żeby autko mi trochę posłużyło.
    bierz , jak dobra kasa, zawsze jak kolega pisze mozna wyrzucic DpF, a reszta to pikus sa niżej posadzone i sa ok, a jak ci nie podpasuje to z takim przebiegiem sprzedasz z palcem w d.... ,ja sam mam diesla a robie ze 7-8 tys .rocznie , wiec to kolejny mit , ze male przebiegi nie dla diesla
    Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 29-02-2016 o 22:15

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Abarth Evo / Poszukuję: Alfa Romeo 1.9 od 2010r w wersji TI

Domyślnie

Witam,

Dwa lata temu aktywnie uczestniczyłem w postach na tym forum, poszukiwałem wtedy dobrej Alfy Romeo 159, jednak wybrałem Abartha Evo.
    Obecnie sytuacja lekko się zmienia, potrzebuję kombi i znów wrócił pomysł na 159 w skórze i pakietem TI.

Alfa Romeo 159, która mnie interesuje:
    Numer aukcji na allegro: (6021641144)
    Niestety mój profil został skasowany a teraz by dodać link muszę napisać 10 postów.

Czy ten egzemplarz gdzieś już Wam się przewinął?
    Wiecie coś o nim?

Z góry dziękuję za spostrzeżenia i odpowiedzi.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar tedbear
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio + Giulietta || 159 Ti była

Domyślnie

Wszystkie auta z Płocka są bezwypadkowe i z małym przebiegiem problem w tym, że to nie jest oryginał Ti. Wygląda mi na przekladke wnętrza z Ti bo rzeczywiście - jest właściwie wszystko z Ti czyli fotele, kierownica, podsufitka.. Natomiast z zewnątrz nie ma progów, na oko zawieszenie jest seryjne no i już nie mówię o braku 19' które są wg mnie najważniejszym elementem w całym pakiecie. Poza tym do weryfikacji rocznik bo nie jestem pewny czy w końcowych latach produkcji nie był montowany już tylko 2.0.

Cytat Napisał Sebooo Zobacz post
    Witam,

Dwa lata temu aktywnie uczestniczyłem w postach na tym forum, poszukiwałem wtedy dobrej Alfy Romeo 159, jednak wybrałem Abartha Evo.
    Obecnie sytuacja lekko się zmienia, potrzebuję kombi i znów wrócił pomysł na 159 w skórze i pakietem TI.

Alfa Romeo 159, która mnie interesuje:
    Numer aukcji na allegro: (6021641144)
    Niestety mój profil został skasowany a teraz by dodać link muszę napisać 10 postów.

Czy ten egzemplarz gdzieś już Wam się przewinął?
    Wiecie coś o nim?

Z góry dziękuję za spostrzeżenia i odpowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez tedbear ; 01-03-2016 o 16:50

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

A były w ogóle TI z silnikiem 8V?
    Jak się przesiądziesz z Abartha Evo do 159 z mocą 120KM, myślę, że możesz mieć problem z ukryciem rozczarowania.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

To tez jest dobre pytanie... Osobiscie nie spotkalem sie jeszcze z wersją 8V Ti, nigdy mie widzialem żadnego ogłoszenia, natomiast gdzieś kiedyś na forum ktoś upierał się, że były.

Cytat Napisał SliwusBuu Zobacz post
    A były w ogóle TI z silnikiem 8V?
    Jak się przesiądziesz z Abartha Evo do 159 z mocą 120KM, myślę, że możesz mieć problem z ukryciem rozczarowania.

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Jakby podał VIN, to pewnie w EPERze można byłoby sprawdzić.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    szukam swojej alfy

Domyślnie

ja też się interesowałem ta aflą ale dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów, który pomógł mi rozszyfrować dane nt tego egzemplarza odpuściłem temat. Wg vin wychodzi, że może to być 2009. Podobno wyposażenie też nie jest tożsame z wersją TI.....

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał mborx Zobacz post
    Podobno wyposażenie też nie jest tożsame z wersją TI.....
    To nie jest oryginalne Ti, kilka postów wyżej napisałem czego "brakuje"