Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Noo, widać że gruba podsufitka w wersji z szyberdachem, róznie może być . Pamiętam że w Bererze z dachem szklanym musiałem się kulić (>190).
    Co do tej lekkości Mazdy 6 to wcale taka aż super lekka nie jest - 1460kg bez kierowcy, z połową baku - identycznie jak 156SW z połową baku i bez kierowcy. A znacznie znacznie cichsza niż 156.
    I wcale nie jest słabo wyciszona, mity jakieś lub nadmuchane wymagania. Ale to nie dla tego samego klienta auta , Mazda to koń/wół roboczy. Alfa dla zaspokojenia próżności i zachcianek. Ale żeby wyciszona była za bardzo to ja np. bym nie chciał. Tak jak między 156 a 159 jest różnica wyciszenia - ta ostatnia mało motoryzacyjna przez to jest. Jak tam pogodzili to wszystko ciekawe.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Porównanie Giulii do Mazdy 6 czy innych Opli to kiepski żart - wystarczy popatrzeć na filmy z Genewy i widać od razu, że ten model będzie grał w najwyższej lidze razem z "trójcą niemiecką".
    Podejrzewam, że cena podstawowych wersji nie będzie niższa niż 120 tys. zł.
    Za malo informacji,zeby moc ja porownac z premium lub sredniakami.
    Faktem jest natomiast,ze giulia nadal bedzie ledwie aspirowala do wdarcia sie w pierwsza trojke,a nie w niej byla.
    To jak z lexusem- niby premium,a i tak nikt go nie bierze powaznie.
    Premium,to nie tylko naped,to takze silniki,opcje,konfigurator,kredytowanie,siec dielerska,obsluga,podejscie do klienta,gwarancja.
    Nie widze jeszcze alfy w premium.
    Zawsze byla nisza i teraz tez tak bedzie,ale tym razem czuc powiew egzotyki.
    120 k za diesla, bylo by cena dosyc przystepna jeszcze.

Mazda 6 jest gorzej wyciszona od 159 jesli chodzi o diesle.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Premium,to nie tylko naped,to takze ... kredytowanie,siec dielerska,obsluga,podejscie do klienta,gwarancja.
    No tutaj to jest tragedia. Nawet gorzej niż Opel, jak znam życie. A na pewno gorzej niż Ford.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar BoL
    Auto
    Alfa Giulietta 1.4 TB 2015

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    No tutaj to jest tragedia. Nawet gorzej niż Opel, jak znam życie. A na pewno gorzej niż Ford.
    W poznańskim Pol-Car na przykład serwują herbatę w plastikowym kubku, co psuje moje ogólnie niezłe o nich zdanie - to są drobne ale naprawdę ważne sprawy.
    Is it the Truth or your image that makes your life worth livimg?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Nie mity a fakty o Mazdzie 6. (chociaż podobno w polifcie trochę poprawili) Jadąc ponad 120km/h na autostradzie szum wiatru jest zdecydowanie większy niż np. w takiej Insignii, nie wspominając o Audi A4.
    Ma być dobrze wyciszona (to też oznaka premium), bo co to za przyjemność słuchać szumów, czy warkotu silnika przy dużych prędkościach przez kilka godzin, albo jakiś hałasów, robót drogowych, tramwajów w mieście. Wsiadasz, zamykasz drzwi i cisza. Włączasz swoją ulubioną muzyczkę i jazda. A jak koniecznie chcesz hałasu to opuszczasz najwyżej szyby

Co do podsufitki i szyberrachu to kwestia regulacji siedzeń. Zobaczcie jaki szeroki zakres w 3er, czy A4 jest (dla przednich siedzeń). Znajomy (185-190cm) z usztywnioną nogą normalnie jeździł A4.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Noo, widać że gruba podsufitka w wersji z szyberdachem, róznie może być . Pamiętam że w Bererze z dachem szklanym musiałem się kulić (>190).
    \

Dla mnie Brera jest mega dziwnym samochodem, bo ja i moje 190 cm się tam ledwo mieścimy, a w zasadzie nie mieścimy, a kolega-właściciel, 2-metrowy chłop jeździ nią na co dzień i się jakimś cudem mieści tam. Nie mam pojęcia jak.

- - - Updated - - -

Jakby kto chciał zdjęcia- duży album: https://www.facebook.com/media/set/?...4413392&type=3

- - - Updated - - -

Z fąpaża Tipo 949: 2.2 mjet będzie ważył 1374 kg, a 180-konna wersja bedzie robiła setę w 6.9 sekundy...!

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

http://moto.wp.pl/kat,1042255,title,...6937&_ticrsn=5

Diesel 150 km ma 380 nm, 180km juz 450nm.
    Jesli waga ma miec 1400 kg, to osiagi powinne byc znakomite.

W opcji audio harman cardon,a to juz powiew najwyzszej polki.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Schyla się? Lub leży ? nie wiem. Ja próbowałem lege artis ustawić wszystko - czyli oparcie pionowo na łopatki itd. i nijak . Oczywiście fotel najniżej. Zresztą w 156 też szału nie ma.
    Co do lokowania Alfy w segmentach - bo ja wiem czy ona do szkopskiej sztampy - trojki chce się pchać ? nie wiem, lepiej żeby nie, to taka oddzielna gałąź raczej i fajnie jakby taką została. Kubki mogą być papierowe w serwisie lub mogę i z własnym termosem przyjść, niech tylko nie psują wozów w ASO i niech się nauczą je obsługiwać! to wystarczy, nikomu niepotrzebne sztuczne umizgi personelu, żałosne to czasem wręcz.
    Wyciszenie ? 159 wg mnie za bardzo wyciszona, za bardzo izoluje od otoczenia kierowcę. Ale ja jestem ufiksowany na 156tce z Vką , szumiącej dość mocno i wszystko przez jej pryzmat oceniam wóz powinno być słychać, czuć jak pracuje itd. Ale ja nie jeżdżę biznesokorpodługichdystansów z milionem telefonów po drodze i audio w wozie ma znikome znacznie. A wątpię abym był jedyny taki. Mazda 6 - mity i szukanie problemów w wozie który ich nie ma, cośtam o niej wiem. Tak czy siak to kompletnie inne auto. Alfa ma być do jazdy i prowadzenia - a nie do przewożenia i bycia wożonym raczej, przynajmniej tak cała kampania przebiegała i fajnie jakby tak było prawda. Niech sobie szumi, minus to dostanie wielki jak się okaże że wcale taka lekka nie jest jak zapowiadają.

edit
    o kurde, co za połączenie w zwykłym wozie, no świetne to ! :
    https://www.facebook.com/AlfaRomeoSp...type=3&theater
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 01-03-2016 o 23:18

Użytkownik Rowerzysta Avatar dareknewry
    Auto
    '08 159 Ti 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

same wielkie chlopy tutaj +190cm kazdy , chyba musicie poczekac na druga planowana duza limuzyne, nastepce 166.

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net...bd&oe=57684095

Te manetki nie wiem dlaczego takl duze, jak stery w samolocie. Oszpecaja wnetrze. No ale we wloskiej stylistyce zawsze musi byc odrobina kiczu.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

miała być kijanka z początkiem 2017.. po tych zdjeciach bedzie Gulia w 2018