Schyla się? Lub leży ? nie wiem. Ja próbowałem lege artis ustawić wszystko - czyli oparcie pionowo na łopatki itd. i nijak . Oczywiście fotel najniżej. Zresztą w 156 też szału nie ma.
Co do lokowania Alfy w segmentach - bo ja wiem czy ona do szkopskiej sztampy - trojki chce się pchać ? nie wiem, lepiej żeby nie, to taka oddzielna gałąź raczej i fajnie jakby taką została. Kubki mogą być papierowe w serwisie lub mogę i z własnym termosem przyjść, niech tylko nie psują wozów w ASO i niech się nauczą je obsługiwać! to wystarczy, nikomu niepotrzebne sztuczne umizgi personelu, żałosne to czasem wręcz.
Wyciszenie ? 159 wg mnie za bardzo wyciszona, za bardzo izoluje od otoczenia kierowcę. Ale ja jestem ufiksowany na 156tce z Vką , szumiącej dość mocno i wszystko przez jej pryzmat oceniam

wóz powinno być słychać, czuć jak pracuje itd. Ale ja nie jeżdżę biznesokorpodługichdystansów z milionem telefonów po drodze i audio w wozie ma znikome znacznie. A wątpię abym był jedyny taki. Mazda 6 - mity i szukanie problemów w wozie który ich nie ma, cośtam o niej wiem. Tak czy siak to kompletnie inne auto. Alfa ma być do jazdy i prowadzenia - a nie do przewożenia i bycia wożonym raczej, przynajmniej tak cała kampania przebiegała i fajnie jakby tak było prawda. Niech sobie szumi, minus to dostanie wielki jak się okaże że wcale taka lekka nie jest jak zapowiadają.
edit
o kurde, co za połączenie w zwykłym wozie, no świetne to ! :
https://www.facebook.com/AlfaRomeoSp...type=3&theater