wskazniki w alfie nie sa cudem dokladnosci ,lubia przeklamywac, podlacz kompa i wtedy zobaczysz rzeczywistą temperature
wskazniki w alfie nie sa cudem dokladnosci ,lubia przeklamywac, podlacz kompa i wtedy zobaczysz rzeczywistą temperature
zasada jest taka... skoro na starym ewidentnie nie bylo OK i ty to zauwazylas i mechanicy od razu stwierdzaja, ze padniety termostat to trzeba wymienic ale jak wymienisz i tez nie bedzie MEGA dokladnie to chocbys i wkladala 4 termostaty nowiukie to prawdopodobnie zaden nie bedzie IDEALNY - nie jest to zasada oczywiscie, mam tu na mysli sytuacji z minimalnymi, niegroznymi odchyleniami od poprawnych wartosci...
Czy grzeję w aucie - klima chodzi non stop.
Co do obrotów - przeszłam chwilowo na jazdę a'la ciota. Nie szaleję na zimnym silniku, jeżdżę niemalże wg przepisów (cudze dzieci wożę do przedszkola i swoje).
90'C jeszcze w tym aucie nie miałam przyjemności widzieć a głównie jeżdżę po mieście - często w korkach.
Cubus00 - pod kompa u mechanika czy na jakąś diagnostykę trzeba konkretnie ?
jesli grubo nie dochodzi do 90stopni to do wymiany jesli brakuje wskazowce 1-2mm, to ja bym glowy sobie tym nie zaprzatal![]()
kup kabelek (4 dychy), najprostrza wersje demo np.MESa , i sama diagnozujesz ,to proste jak konstrukcja cepa
Ja dzisiaj przejechałem lekko ponad 100 km i wskazówka nawet nie doszła do 50 stopni :/ Termostat do wymiany ?
Jak dla mnie tak.
Heska, w 156 jeżeli wskazówka pokazuje 70 stopni to tak naprawdę jest 80/82 stopnie. Ale to też zależy od egzemplarza. Najlepiej sprawdzić komputerem.
pierwsze zdjecie temp podczas jazdy po 30km srednia predkosc 90km
Drugie zdjecie po zaparkowaniu zgaszeniu i odpaleniu silnika w ciagu 3 minut niewiele wiecej stopni...
Trzecie zdjecie na postoju po wylaczeniu sprezarki
Termostat wymieniony 4-5 dni temu wiec raczej sprawny
Definicja problemu - Alfa, tak juz ma
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez htomek ; 02-03-2016 o 19:20
Właśnie wymieniłem termostat i mam tak:
silnik rozgrzewa się szybko (szybciej niż przedtem)
jeśli jadę spokojnie to widać jak pracuje termostat: temperatura dochodzi do powiedzmy 80-85 i nagle dość szybko spada prawie do 70, generalnie oscyluje pomiędzy 75 i 85 stopni
jeśli jest więcej przyspieszania, jazda miejska itp - temperatura lekko oscyluje wokół 90 stopni (powiedzmy 85 - 95)
oczywiście zakładając, że wskaźnik temperatury jest dokładny (sprawdzę w MES)
Uzupełnienie:
silnik szybko osiąga 70 stopni
w okresie przejściowym temperatura oscyluje w granicach 70 - 85 stopni
po jakimś czasie temperatura ustala się na poziomie 85 - 95 stopni