Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Tylne światłą ledowe w klapie bagażnika

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Giulietta 1,4tb Distinctive

Domyślnie

w aso placilem w zeszlym roku za wymiane obu wiazek (nie pojedynczych kabli) jakies 670zl. Przy czym kwota była dużo większa, ale lwią cześć pokrył FAP.

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

E tam pokrył. Przecież ich tyle to nie kosztuje, czekają tylko na jelenia, który zapłaci bez mrugnięcia okiem tyle ile chcą. A i marketingowo ładnie wygląda, że mają "gest".

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał kw7 Zobacz post
    w aso placilem w zeszlym roku za wymiane obu wiazek (nie pojedynczych kabli) jakies 670zl. Przy czym kwota była dużo większa, ale lwią cześć pokrył FAP.
    ciekawe chociaż czy zastosowali bardziej elastyczne przewody bo jeśli to taka sama wiązka jak fabryczna to padnie wcześniej czy pózniej i wynika to po pierwsze z jakości użytych kabli a dwa ze sposobu ich poprowadzenia do klapy który w polifcie był zmieniony o czym pisałem już w innym wątku i nawet zdjęcia wrzucałem
    Ostatnio edytowane przez tx555 ; 17-02-2016 o 23:05

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

No właśnie ponoć problem w tym, że zestaw naprawczy jest też na drucie, wiec za kolejne 3 lata znów padnie, a dpdatkowo aby wymienić cała wiązkę trzeba rozebrać sporo plastików, które po ponownym złożeniu będę na 100% trzeszczeć. Dlatego ponoć każde ASO sztukuje kable. Choć nie wiem na ile to marketing aby ciągle do nich jeżdzić na wymianę kolejnych kabelków.
    Anyway - jak rzeczywiscie za 670 zł wymienili obie wiązki i nowe są na lince to dobra cena, sam bym tyle dał aby mieć spokój na zawsze z tymi dziadowskimi kablami. Jak posztukowali tylko pęknięte kable - zdzierstwo.
    A z tą partycypacją Fiata to chyba ściema, bo już słyszę to po raz kolejny, chyba ich tego hasła na szkoleniach uczą

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar jarecki_68
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Mazda 6 2.5 SkyPassion ... była Giulietta 170 MA

Domyślnie

Cytat Napisał Lodilirian Zobacz post
    Jeżeli to wiązka to naprawa naprawdę jest tak kosztowna 2,5 tys. plus koszty wymiany? Na czym polega ta wymiana. Bardzo zielony jestem w tym temacie. Czy może tylko w ASO to tyle kosztuje i jakiś elektryk samochodowy zrobi to dużo taniej? Na czy m ta awaria tak fizycznie polega?

Pozdrawiam
    Chyba się nie zrozumieliście z ASO. To nie możliwe, żeby to były takie koszty. Taka wiązka naprawcza to koszt w ASO około 150 zł. Do tego wymiana.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Generalnie koszt wymiany (założenie dedykowanego kitu naprawczego) obu wiązek to 2tys zł (materiały i robocizna) ale FAP daje na tę usługę rabaty sięgające 70%. W tym temacie jest wszystko opisane:
    http://www.forum.alfaholicy.org/mito...ciwmglowe.html
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Mi wiązka 2 razy pękła - drugi raz po klejeniu przez ASO (250zł), kolega już mi zrobił porządnie. Kable pękają w tej gumowej osłonie, więc wymiana całej wiązki z pruciem połowy auta jest moim zdaniem bez sensu.
    Pełny koszt za obie wiązki i prucie auta to około 2000 zł. Carserwis chciał ode mnie 1500 zł, bo FAP dał 50% rabatu na części. Ale na robicizne cwaniaki już nie dawali rabatu i wychodziło około 1000 zł za samą robotę! Sam gość w serwisie polecił mi klejenie. Inna sprawa, że i to skopali...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar SebastianF
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm 16V 125KW

Domyślnie

W mojej Julce z 2010 r. Wymieniłem już prawie wszystkie przewody w klapie, rygiel, światła stop, Kierunkowskazy, wycieraczka. Za każdym razem wymieniłem pojedyncze przewody. W końcu pojechałem do ASO a tam zaśpiewali za wymianę całej wiązki ponad 4k a w końcu wysłali do zwykłego garażowca.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar cyrix
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM Distinctive 2011

Domyślnie

Witam,

wie ktoś, czy jak przestały świecić tylne prawe światła w klapie, to winna jest prawa wiązka, czy może jednak lewa? U mnie właśnie padły prawe, ale w prawej wiązce kable wydają się całe (no chyba, że pękły wewnątrz, a izolacja przetrwała?). Jak poprzednio pojawił się problem z tylną wycieraczką i ogrzewaniem tylnej szyby, to ich przewody w prawej wiązce były całkowicie przerwane, więc nie było problemu z diagnozą i naprawą...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giullietta 2,0 JTDM 170KM

Domyślnie

U mnie pada tylko prawa strona, za pierwszym razem polutowałem przerwane przewody, starczyło na 2 miesiące, za drugim razem wlutowałem dodatkowe kawałki kabli aby zmniejszyć naprężenia w wiązce i od kilku miesięcy na razie cisza.