turbo było robione w autka.pl, chłopaki z tamtąd twierdzą ze wszystkie parametry są ok.
ale strasznie mnie irytuje ten dzwiek na zimnym silniku ...
turbo było robione w autka.pl, chłopaki z tamtąd twierdzą ze wszystkie parametry są ok.
ale strasznie mnie irytuje ten dzwiek na zimnym silniku ...
Z kad jestes? Jak z malopolski pokazal bym ci jak pracuje turbo w 2.4 w brerze . Powtorze swoje slowa turbo sprawne w 100% nie gwizdnie.
A wszystkie teksty tak ma byc traktuj jako zbywanie mam w vw 17 letnim. Turbo po regeneracji a zero gwizdu nawet przy 4,5 k obrotow.
Wadowice, słychać ją tylko na małych obrotach na zimnym silniku bo tak przy kreceniu od 2 tys nic nie slychac![]()
Co do szpilek kolektora - jakie jest prawdopodobieństwo, że przy wymianie szpilek przy kolektorze, któraś zostanie w głowicy?
Powiem tak nic zlego w najbliższym czasie nie powinno się stać znam 100% gorsze przypadki i jeżdzą latami.
Ale jeżeli jesteś typem człowieka co zastanawia się cały dzień nad gwizdem to zrob z tym.![]()
Mi turbina gwizdala przed wymiana, gwizda po
Autko na hamowni wykazalo 197hp 419nm jak na 200konne 2.4 mysle wporzo.
Nie przejmuj się tylko jeździj.
Może ten gwizd ma związek z filtrem DPF a konkretnie to z jego brakiem?
Szpilki muszą być w pewnym stopniu "plastyczne" ponieważ walczą z różną rozszerzalnością cieplną żeliwa i aluminium. A ponieważ nic nie dzieję się bez przyczyny można sobie wyobrazić kiedy pojawia się nagły wzrost temperatury jednego z elementów względem drugiego. I nie jest to wypalanie DPF
A co do wyważania turbiny...
https://www.youtube.com/watch?v=UoLzM4xLo4I
Ciężko sobie wyobrazić , że taka ręczna obróbka pomimo dokładności spowoduje, że łopatki będą pracować bezszelestnie.
Ostatnio edytowane przez quba ; 08-03-2016 o 11:46
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
moje turbo już od zakupu wyje. Jak pierwszy raz wsiadłem do dziewiątki to się rozglądałem gdzie policjataki fajny dźwięk. Turbo sprawdzane działa poprawnie, zrobiłem 20tyś. i nic niedobrego nie zauważyłem. Zainteresował mnie wątek z brakiem DPF, u mnie cała ekologia wyjęta może to jest przyczyną?
Też nie mam dpf ale jaki związek ma on z gwizdaniem turbo ...
Najbardziej logiczna wydaje sie po prostu tak jak pisze quba obróbka łopatek turbiny.