tam możesz wsadzić nawet większe, kwestia przygotowania osłonek od spodu i solidnego domontowania nie-ory tweeterów
na głębokość jest trochę miejsca![]()
tam możesz wsadzić nawet większe, kwestia przygotowania osłonek od spodu i solidnego domontowania nie-ory tweeterów
na głębokość jest trochę miejsca![]()
...
ok, czekam z niecierpliwościąbo widzę - że w ten sam deseń strzelamy
![]()
Ostatnio edytowane przez ToKo ; 21-02-2016 o 12:41
Panowie, Pytanie, bo brakuje mi jeszcze tylko głośnika pseudo subwoofer'a do kompletu...
czy ma ktoś na zbyciu ? oczywiście mowa o sprawnym.
proszę o info na PW.
co znaczy żeby awantury nie tworzyć? Bardzo proszę o otwartą dyskusję bo np. sam jestem zainteresowany jaki tweeter można tam w miarę bezinwazyjnie wsadzić
i każde doswiadczenie kolegów ma dla mnie wartość. A opinie specjalistów od tworzenia audio za 1xK pln mnie nie interesują. Wiem, że w fabrycznym BOSE ubogo jest
z przodu bez tweeter'ów i sam chcę to uzupełnić. Poza tym JAK NA MOJE WYMAGANIA całość gra w zupełności wystarczająco.
Tak więc - proszę chwalcie się co konkretnie komu udało sie tam upchnąć i jak efekt![]()
@tomSRT - opinie tych co tworzą (nieważne za ile) były takie że żaden szał ale dla większości wystarczy...
wypowiedzi w takim tonie jak i w takim jak w poście nr 24 (ale też i w 57) nie wpłyną pozytywnie na chęć dzielenia się wiedzą...
tweetery są w Bose, było napisane gdzie są, nawet były zdjęcia na których widać dokładnie, zdaje się że z wcześniejszych wpisów wynikało także
że wystarczy przełożyć, niekoniecznie dołożyć
a jak już dołożyć - proponuję wykazać się pracowitością, zdjąć zaślepkę śrubki, odkręcić jedną śrubkę, wyjąć panel
z maskownicą tweetera i ocenić samemu ile jest miejsca, co można włożyć i jak
Ostatnio edytowane przez opozycjonista ; 08-03-2016 o 19:37
...
tomSRT
kolega ode mnie z Lęborka miał właśnie wstawione tweetery w oryginalnych obudowach. z tego co pamietam to były o lekko stożkowym kształcie w związku z czym u podstawy blokowały się aby nie wypaść z dziurydo tego na około jakimś sylikonem i git
![]()