Strona 72 z 168 PierwszyPierwszy ... 22626364656667686970717273747576777879808182122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 1678

Temat: Zakup Alfy Romeo GT

Użytkownik Pirat drogowy Avatar 3voQ
    Mieszka w
    LDZ
    Auto
    156, A8L, Voyager, Peżo

Domyślnie

Ale szpera to szpera:-)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    mało piszę, więcej robię a to moje pociechy
    156 3.0

Dawne kochanki:
    GT 3.2 (kochała najbardziej a teraz kocha ZjadaczKanapkow)
    159 (zdradziła i poszła)
    GTV (w trakcie renowacji w dobrych rękach GrzesieKW)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Użytkownik Świeżak Avatar ryloon
    Mieszka w
    Silesia
    Auto
    AR 156SW'03 2.4 20V / GTV'97 3.0 V6 220KM

Domyślnie

Cytat Napisał 3voQ Zobacz post
    Ale szpera to szpera:-)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
    Bez wątpienia. Najpierw jednak pewien istotny szczegół trzeba dopiąć

Pozdr
    Jest GTV'97 3.0 V6. Była 156 SW'03 2.4 20V

Użytkownik Rowerzysta Avatar Romulus
    Auto
    Alfa Romeo GT Distinctive, 1.9 JTD 2004r.

Domyślnie

Cytat Napisał zoltodziub Zobacz post
    Witam, czytam to forum już od kilku miesięcy ale dopiero teraz zdecydowałem się na rejestracje. Po ponad roku oglądania aut i czytania o nich alfa GT trafiła do mojego top3, aut o których myślałem w kwestii zakupu, teraz już jestem zdecydowany na alfę romeo GT z silnikiem diesla 1.9 JTD. Mam na oku dwie alfy na internecie (przeglądam allegro 2 razy dziennie czy nic nowego nie wstawili ) i tutaj prośba do was eksperci, czy warto w ogóle jechać w te miejsca i oglądać na żywo te auta, a może już ktoś był i może coś o nich powiedzieć albo na podstawie samego opisu zdjęć potrafi mi powiedzieć czy warto się fatygować . Mowa tutaj o alfie z Zawiercia czerwonej z 2007 roku w wersji Q2, kolega wcześniej wstawiał jej zdjęcia (tapicerki), z moich oględzin niby pisze na otomoto, że sprzedawca jest osobą prywatną, nie handlarzem ale trochę poszukałem i ma kilka aut na sprzedaż w internecie i faktura marża vat mówią co innego, że sobie sprowadza autka. Drugim autem jest alfa romeo GT srebrna z 2008 roku z Kierlikówki z małopolskiego tutaj już mniej udało mi się ustalić. To są takie moje dwa auta, które sobie wytypowałem liczę na waszą dobrą wolę i pomoc, jeżeli jakiś forumowicz ma na sprzedaż GT jestem jak najbardziej zainteresowany, cena jaką mam na tą chwilę to 19tyś ciężko zapracowanych fizycznie pln-ów ( jestem studentem dorabiałem wszędzie żeby zarobić $, podczas pracy pocieszało mnie zdjęcie na telefonie alfy GT ). Z góry dziękuję za pomoc.
    cześć, ja poszedłem akurat w rocznik 2004 ze względu na opinię, że nie oszczędzano w fabryce na pierwszych tysiącach egzemlarzy...późniejsze roczniki maja też felerne EGRy i platiskowe klapy wirowe...myślę, że ten jest warty uwagi http://allegro.pl/alfagt-bertone-kli...9.html#thumb/2

te już chyba nieaktualne ale warto sprawdzić http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yg8Ww.html
    Ostatnio edytowane przez Romulus ; 08-03-2016 o 22:31

Użytkownik Ogier Avatar ToKo
    Mieszka w
    GLE / GDA
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm

Domyślnie

romulus... oo a tego to nie wiedzialem, z tym oszczedzaniem ...

zazwyczaj to błedy eliminowano w kolejnych partiach produkcji a tutaj na odwrót ? chcieli przyoszczędzić ?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Todeskult
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Coupe 20VT, w planach Bella

Domyślnie

Witam,

Przymierzam się do zmiany auta i zastanawiam się nad GT (lub Brerą), znalazłem taką ofertę:

http://allegro.pl/gt-2-0jts-165-km-d...024723945.html

Co sądzicie, może ktoś oglądał ten egzemplarz? Trochę odstrasza lokalizacja (Płock, Grudziądz, itp. okolice to znane Eldorado handlarzy, auto przed sprzedażą jest picowane, a potem wychodzą "kfiatki"), ale sądząc po zdjęciach i opisie wygląda obiecująco. Uprzedzę pytania: nie chcę diesla, przebiegi które "robię" w roku są małe. Zastanawiam się tylko jak sprawuje się ten silnik JTS (czy nie jest za słaby do auta o tej masie i tej wielkości?), czy też lepiej szukać wersji V6 (spalanie by było na poziomie tego jakie osiągam w mojej obecnej Kuwecie 20VT).

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tomSRT
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    GT 3.2 ; Brera 2.4

Domyślnie

IMHO - szukaj V6
    Bo po 20VT będziesz smutny z 2.0 JTS.
    Ja też myślałem, że jak kupię JTDm, zrobię soft i moment pod 400Nm
    to będzie fajnie jeździło i oszczędnie i bedę zadowolony. A potem musiałem sprzedawać dieselka
    i szukać V6 A zaufaj, że 1.9JTD zrobiony na 180km/392Nm lata efektowniej niż 2.0JTS
    No i jeszcze pamiętaj, że w odróżnieniu od VT to jest wolnossak i nic nie "podkręcisz"
    BTW - nie wiem jak jeździsz ale w moich rękach V6 pali sporo mniej niż 20VT
    Z drugiej strony pininfarinowego fiacika możesz spoko do 3xx rozkręcić niewielkim kosztem
    gdzie 3.2 w alfie wymaga już dużych nakładów $$$ żeby coś polepszyć
    Ostatnio edytowane przez tomSRT ; 11-03-2016 o 13:03

Użytkownik Świeżak Avatar brute4c
    Mieszka w
    Wrocław / Nowa Ruda
    Auto
    GT 1.8 Twin Spark

Domyślnie

Ja mam pytanie z innej beczki, też szukam GT z V6, oglądałem już trzy sztuki i każda miała komunikat Motor Control System Failure, chociaż wszystkie trzy chodziły całkiem dobrze. Jeden twierdził, że tak jest po zagazowaniu i można to olać. Drugi z kolei upatruje przyczynę w sondach lambda. Rozumiem, że ten błąd może wiele oznaczać, i bez podpięcia do komputera nic nie można powiedzieć. Więc tu powstaje kolejne pytanie, czy można to jakoś samodzielnie sprawdzić dysponując laptopem i kablem diagnostycznym? Jakiego zestawu potrzebuję? Nie zawsze mam jak podjechać na warsztat, zwłaszcza kiedy oglądam samochód w obcym mieście i nie wiem, gdzie mi to dobrze sprawdzą.

PS. Ta druga była na benzynie, ale widać było, że chyba kiedyś jeździła na gazie, bo zostały resztki instalacji. Błąd czasami gaśnie, a wszystkie silniki chodziły dobrze.
    Ostatnio edytowane przez brute4c ; 11-03-2016 o 14:59

Użytkownik Romeo Avatar LukeMazur
    Mieszka w
    Bieszczady
    Auto
    Toyota Supra JZA80 / Nissan Stagea RS260

Domyślnie

Cytat Napisał tomSRT Zobacz post
    IMHO - szukaj V6
    Bo po 20VT będziesz smutny z 2.0 JTS.
    Ja też myślałem, że jak kupię JTDm, zrobię soft i moment pod 400Nm
    to będzie fajnie jeździło i oszczędnie i bedę zadowolony. A potem musiałem sprzedawać dieselka
    i szukać V6 A zaufaj, że 1.9JTD zrobiony na 180km/392Nm lata efektowniej niż 2.0JTS
    No i jeszcze pamiętaj, że w odróżnieniu od VT to jest wolnossak i nic nie "podkręcisz"
    BTW - nie wiem jak jeździsz ale w moich rękach V6 pali sporo mniej niż 20VT
    Z drugiej strony pininfarinowego fiacika możesz spoko do 3xx rozkręcić niewielkim kosztem
    gdzie 3.2 w alfie wymaga już dużych nakładów $$$ żeby coś polepszyć
    Najlepiej to GT z silnikiem 20VT Kupić tanią GT 2.0 JTS, silnik i skrzynie opchasz za 3k bo chodiwe, za 4 tys kupujesz całego Fiata Coupe z Angli wszystko przekładasz, pasuje plug&play, jedyne co to z zegarami było by trzeba powalczyc

Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tomSRT
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    GT 3.2 ; Brera 2.4

Domyślnie

Cytat Napisał brute4c Zobacz post
    Ja mam pytanie z innej beczki, też szukam GT z V6, oglądałem już trzy sztuki i każda miała komunikat Motor Control System Failure, chociaż wszystkie trzy chodziły całkiem dobrze. Jeden twierdził, że tak jest po zagazowaniu i można to olać. Drugi z kolei upatruje przyczynę w sondach lambda. Rozumiem, że ten błąd może wiele oznaczać, i bez podpięcia do komputera nic nie można powiedzieć. Więc tu powstaje kolejne pytanie, czy można to jakoś samodzielnie sprawdzić dysponując laptopem i kablem diagnostycznym? Jakiego zestawu potrzebuję? Nie zawsze mam jak podjechać na warsztat, zwłaszcza kiedy oglądam samochód w obcym mieście i nie wiem, gdzie mi to dobrze sprawdzą.

PS. Ta druga była na benzynie, ale widać było, że chyba kiedyś jeździła na gazie, bo zostały resztki instalacji. Błąd czasami gaśnie, a wszystkie silniki chodziły dobrze.
    Zestaw to kabel np: http://allegro.pl/interfejs-fiatecus...215112828.html
    i program MultiEcuScan lub FiatEcuScan. Podpinasz kabelek pod OBD2 , uruchamiasz program, czytasz błędy
    i już nie musisz wierzyć w opowieści sprzedających. A przy okazji możesz sobie sprawdzić przebiegh zapisany w kompie,
    parametry pracy na włączonym silniku itp...itd...

Co do swiecenia kontrolki "bo to od gazu" to jest to owszem, możliwe.
    Świadczy jednak o słabym poziomie montażu/wystrojenia instalacji. Spaliny silnika pracującego na gazie są inne niż na benzynie
    i stąd sondy lambda mogą wywalać "check". Jednak są na to sposoby i dobry gazownik powinien potrafić
    założyć instalację tak aby cudów nie było.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał LukeMazur Zobacz post
    Najlepiej to GT z silnikiem 20VT Kupić tanią GT 2.0 JTS, silnik i skrzynie opchasz za 3k bo chodiwe, za 4 tys kupujesz całego Fiata Coupe z Angli wszystko przekładasz, pasuje plug&play, jedyne co to z zegarami było by trzeba powalczyc
    kurde, żebym tak miał więcej wolnego czasu to pomysł jest przedni. Jeden mój znajomek lata po mieście multiplą z 20VT pod maską
    i dał radę to ogarnąć więc i do GT by było fajnie. Do tego parę zmian i mamy GT'ka z 350HP pod maską

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał tomSRT Zobacz post
    A przy okazji możesz sobie sprawdzić przebiegh zapisany w kompie
    A możesz napisać gdzie dokładnie, w jakiej zakładce w MES szukać tego prawdziwego przebiegu?