Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Alfa Romeo 159 1.9JTDm 150km doinwestowana

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Raforza
    Mieszka w
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8v Disinctive-High

Domyślnie Alfa Romeo 159 1.9JTDm 150km doinwestowana

Witam. Od dwóch tygodni szukam Alfy 159 JTDm 150km SW. Nie zwracam uwagi na ogłoszenia od handlarzy tylko od osób prywatnych a najlepiej z Polskiego salonu. Dzisiaj natknąłem się na to ogłoszenie i w dodatku 10 km ode mnie . Niestety nie mogę dodać linku ogłoszenia z powodu zbyt małej ilości postów dlatego przytoczę treść ogłoszenia. Proszę zerknijcie i oceńcie fachowo temat. Pozdrawiam

"Samochód kupiłem w marcu tego roku od pierwszego właściciela w Polsce. Jest moim pierwszym, który przekroczył kwotę 20 tysięcy, więc z racji tego, nie miałem zamiaru brać w ciemno. Autko wylądowało w ASO pod Krakowem i zostało poddane odpłatnie wszelkim badaniom i testom takim jak czujnik lakieru+diagnostyka konstrukcji, autentyczność przebiegu wg. hodometru i historii. Osobno było sprawdzane mechanicznie i osobno elektronicznie - wszystkie czujniki, centralki (na co oczywiscie mam papiery). Tak więc 06.03.2015r. stałem się szczęśliwym posiadaczem Alfa Romeo 159. Od razu po zakupie postanowiłem Alfe doinwestować, czyli regeneracja wtrysków i turbinki w renomowanym serwisie, zaślepienie EGR, wymiana oleju i filtrów (mam dokumenty i paragony), a przed samą sprzedażą mój poprzednik zrobił hamulce (klocki i tarcze) przód i tył. Kupiłem nowe opony na przód Dunlop Sport Bluresponse 225/50 R17 98W. Rozrządu nie robiłem gdyż poprzedni właściciel twierdził, że robił przy 176tys. a ja kupiłem gdy na liczniku było 185tys. wiec nie było sensu. Wnętrze nie poprzecierane i zadbane, nie palone w środku. Samochód służył mi głownie na trasie, ponieważ do pracy mam inny. Był m.in. nad Balatonem, nad Bałtykiem i w Bieszczadach, teraz jest ponad 199tys. i ciągle w użytku. 3 tys. kilometrów temu, wymieniłem olej i filtry, byłem zmuszony również zainwestować w nowy akumulator Bosch i wymieniłem linki hamulca ręcznego bo prawa strona coś szwankowała, a przy okazji kazałem zakonserwować kołyski podwozia, ponieważ były to jedyne elementy na które zaczęła działać natura.. Uważam, że jest to autko w bardzo dobrym stanie technicznym jak i piękne wizualnie, godne polecenia. Przegląd do 03.10.2016r. ubezpieczenie do 09.09.2016r. Spalanie średnie wyliczone po 2tys. km mieszanej jazdy - 8.0l, tyle że nie była to zbyt oszczędna jazda. Do samochodu posiadam Karte Pojazdu, DTR-ke oraz niemiecką książke serwisową prowadzoną do 07.2014r. i 150tys. Sprzedaję bo nie spełniła moich oczekiwań (moc - teraz mierze w cos ponad 200km, charakterystyka jazdy - to mój pierwszy diesel i jakoś nie przypadł mi do gustu ten rodzaj silników, a dodatkowo autko zestrojone na sportowo, ja zaś cenie komfort limuzyn) krótko, zmieniam bo ten już poznałem i mimo, że nie moge na niego narzekać to nie jest to samochód moich marzeń. Dorzucam komplet opon z alufelgami na zime, bagażnik bazowy mocowany na drzwi. Nie jestem handlarzem samochodów i nie zależy mi na szybkim pozbyciu się samochodu. Cena 25700zł do negocjacji.

Wyposażenie:
    - Xenony
    - Tempomat
    - Skrzynia 6-biegowa
    - 2 x podłokietnik
    - Klimatyzowany schowek
    - Domykanie i odmykanie szyb z pilota
    - Komputer pokładowy
    - Centralny zamek
    - Elektrochromatyczne lusterko wsteczne
    - 7 x Airbag
    - Dwustrefowa automatyczna klimatyzacja
    - Wielofunkcyjna skórzana kierownica
    - Szara podsufitka
    - Czujniki parkowania przód i tył
    - Radio Nawigacja
    - Elektryczne szyby i lusterka(podgrzewane)
    - 17 calowe alufelgi
    - Sensor zmierzchu
    - Sensor deszczu
    - Tempomat
    - ABS, ASR, ESP, VDC, HILL HOLDER
    i pewnie coś jeszcze o czym zapomniałem."

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	10
Rozmiar:	35.5 KB
ID:	194052Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.jpg
Rozmiar:	26.9 KB
ID:	194053Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.jpg
Wyświetleń:	11
Rozmiar:	17.4 KB
ID:	194054Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4.jpg
Rozmiar:	32.1 KB
ID:	194055

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDm Ti 2008

Domyślnie

Witaj!
    Wrzuć link do ogłoszenie z jakąś spacją wstawioną w środku i bez http na początku, powinien wejść. A to dlatego, że te zdjęcia są w bardzo słabej jakości, także niewiele Ci ktokolwiek powie po opisie.. bo napisać można wszystko

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Raforza
    Mieszka w
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8v Disinctive-High

Domyślnie

OK, podaję linka poniżej. Zdjęcia w ogłoszeniu są kiepskiej jakości ale jeśli wszystko pasuje zgodnie z opisem sprzedającego to wydaje mi się całkiem ciekawa oferta... Co Wy na to?
    olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtd-zadbana-prywatna-CID5-IDd5lKn.html#833ded673c;promoted

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

piszesz ze masz 10 km , to wez rower i po biedzie sie przejedz, ze zdjec nic nie widac poza brakiem znaczków na klapie