Witam. Od dwóch tygodni szukam Alfy 159 JTDm 150km SW. Nie zwracam uwagi na ogłoszenia od handlarzy tylko od osób prywatnych a najlepiej z Polskiego salonu. Dzisiaj natknąłem się na to ogłoszenie i w dodatku 10 km ode mnie. Niestety nie mogę dodać linku ogłoszenia z powodu zbyt małej ilości postów dlatego przytoczę treść ogłoszenia. Proszę zerknijcie i oceńcie fachowo temat. Pozdrawiam
"Samochód kupiłem w marcu tego roku od pierwszego właściciela w Polsce. Jest moim pierwszym, który przekroczył kwotę 20 tysięcy, więc z racji tego, nie miałem zamiaru brać w ciemno. Autko wylądowało w ASO pod Krakowem i zostało poddane odpłatnie wszelkim badaniom i testom takim jak czujnik lakieru+diagnostyka konstrukcji, autentyczność przebiegu wg. hodometru i historii. Osobno było sprawdzane mechanicznie i osobno elektronicznie - wszystkie czujniki, centralki (na co oczywiscie mam papiery). Tak więc 06.03.2015r. stałem się szczęśliwym posiadaczem Alfa Romeo 159. Od razu po zakupie postanowiłem Alfe doinwestować, czyli regeneracja wtrysków i turbinki w renomowanym serwisie, zaślepienie EGR, wymiana oleju i filtrów (mam dokumenty i paragony), a przed samą sprzedażą mój poprzednik zrobił hamulce (klocki i tarcze) przód i tył. Kupiłem nowe opony na przód Dunlop Sport Bluresponse 225/50 R17 98W. Rozrządu nie robiłem gdyż poprzedni właściciel twierdził, że robił przy 176tys. a ja kupiłem gdy na liczniku było 185tys. wiec nie było sensu. Wnętrze nie poprzecierane i zadbane, nie palone w środku. Samochód służył mi głownie na trasie, ponieważ do pracy mam inny. Był m.in. nad Balatonem, nad Bałtykiem i w Bieszczadach, teraz jest ponad 199tys. i ciągle w użytku. 3 tys. kilometrów temu, wymieniłem olej i filtry, byłem zmuszony również zainwestować w nowy akumulator Bosch i wymieniłem linki hamulca ręcznego bo prawa strona coś szwankowała, a przy okazji kazałem zakonserwować kołyski podwozia, ponieważ były to jedyne elementy na które zaczęła działać natura.. Uważam, że jest to autko w bardzo dobrym stanie technicznym jak i piękne wizualnie, godne polecenia. Przegląd do 03.10.2016r. ubezpieczenie do 09.09.2016r. Spalanie średnie wyliczone po 2tys. km mieszanej jazdy - 8.0l, tyle że nie była to zbyt oszczędna jazda. Do samochodu posiadam Karte Pojazdu, DTR-ke oraz niemiecką książke serwisową prowadzoną do 07.2014r. i 150tys. Sprzedaję bo nie spełniła moich oczekiwań (moc - teraz mierze w cos ponad 200km, charakterystyka jazdy - to mój pierwszy diesel i jakoś nie przypadł mi do gustu ten rodzaj silników, a dodatkowo autko zestrojone na sportowo, ja zaś cenie komfort limuzyn) krótko, zmieniam bo ten już poznałem i mimo, że nie moge na niego narzekać to nie jest to samochód moich marzeń. Dorzucam komplet opon z alufelgami na zime, bagażnik bazowy mocowany na drzwi. Nie jestem handlarzem samochodów i nie zależy mi na szybkim pozbyciu się samochodu. Cena 25700zł do negocjacji.
Wyposażenie:
- Xenony
- Tempomat
- Skrzynia 6-biegowa
- 2 x podłokietnik
- Klimatyzowany schowek
- Domykanie i odmykanie szyb z pilota
- Komputer pokładowy
- Centralny zamek
- Elektrochromatyczne lusterko wsteczne
- 7 x Airbag
- Dwustrefowa automatyczna klimatyzacja
- Wielofunkcyjna skórzana kierownica
- Szara podsufitka
- Czujniki parkowania przód i tył
- Radio Nawigacja
- Elektryczne szyby i lusterka(podgrzewane)
- 17 calowe alufelgi
- Sensor zmierzchu
- Sensor deszczu
- Tempomat
- ABS, ASR, ESP, VDC, HILL HOLDER
i pewnie coś jeszcze o czym zapomniałem."
![]()