"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Przyciemniania szyb nie da się nauczyć z instrukcji, a tym bardziej błędnej. Poza tym ja się staram ludziom oszczędzić kłopotów a nie naciągać ich na koszty i niepotrzebne nerwy. Gdybyś czytał wszystkie posty w tym temacie, to zauważył byś, że chciałem już komuś w tej kwestii pomóc merytorycznie i praktycznie, mimo iż sprawa z foliowaniem szyb nie jest tak banalna, jak niektórym się wydaje. Myślę, że w tej kwestii już dość dużo napisałem (również w innym temacie dotyczącym ściemniania) i wielu się to przydało. Czasem jednak nie opłaca się ludziom dobrze radzić, bo człowiek jest źle rozumiany i posądzany o jakieś inne intencje.
Potwierdzam to co Kolega wyżej napisał. Okleiłem już kilkadziesiąt aut i żadna instrukcja nie pomoże zrobić tego dobrze. Praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka, a na początek nauka z kimś kto tą praktykę ma. Jeszcze dziś nie jeden kawałek foli idzie do kosza.
Pół biedy o szyby boczne, z wyjęciem lub bez, profesjonalną czy z biedronki każdy rozgarnięty poradzi sobie lepiej lub gorzej ale stawiam swoją alfę każdemu kto za pierwszym podejściem oklei tylną z jakością profesjonalisty :-)
Wczoraj oklejałem swoją tylną i stopień wypukłości oceniam na "sporo powyżej średniej" choć do clio II jeszcze brakuje.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
a ja sie porwe na swoja tylna szybe bez wyciagania ciekawe co mi z tego wyjdzie![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
[QUOTE=aniol_jojo;179003]a ja sie porwe na swoja tylna szybe bez wyciagania ciekawe co mi z tego wyjdzie[/QUOTE
Tej szyby nie musisz wyciągać do oklejania. Zresztą przecież, już pisałem, że nie wszystkie szyby trzeba wyjmować z auta. Klejone prawie zawsze robię na aucie mimo iż często jest ciasno i trzeba się "uartystyczniać" żeby wyszło idealnie. Ale co do tyłu w 156 to powodzenia życzę i mam nadzieję, że nie robisz tego zwykłą folią.
bede to robic w Gtv - to bedzie gimnasytka![]()
doskonale cię rozumiem.
zgadza się,to było w czasach kiedy profesjonalna folia była bardzo droga.głównie chodziło o dobry montaż bez pęcherzy i pomarszczeń.a ja zawsze uprzedzałem klijenta że ta folia po pewnym czasie wyblaknie (jeśli auto ma zwykłe szyby)oraz że się rysuje...
kilka lat temu okleiłem szyby w swojej vectrze A tą tanią folią.po dwóch latach folia tak wyblakła że wogóle nie było widać że coś jest na szybach.(vectra miała właśnie zwykłe szyby)
w alfie nie ma tego efektu,gdyż szyby są zielonkawe i mają w sobie jakiś filtr.
obecnie ceny dobrych folii są bardziej przystępne,więc następne moje auto okleję tą folią.
efekt będzie nieporównywalny!!!
moja druga ulubienica...
jak ktos ma przyciemnione szyby w 146 to bylbym wdzieczny za wrzucenie foto bo sam sie zastanawiam nad tym i chcialbym zobaczyc jak to wyglada![]()
No, a na jakiej podstawie policjant ma prawo zabrać mi dowód rejestracyjny za przyciemnione szyby? Jeśli nie ma przy sobie urządzenia przy pomocy którego zbada przenikalność świetlną szyby, to może mi za przeproszeniem skoczyć, a jak wiadomo raczej nigdy takiego urządzenia przy sobie nie mają, więc można mieć szyby nawet czarnym sprayem pomalowane i w świetle prawa nic nam nie grozi.
Pozdrawiam.
- Rafał