Strona 71 z 506 PierwszyPierwszy ... 21616263646566676869707172737475767778798081121171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 5054

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    plan

Domyślnie

Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum.
    Planuję zakup dynamicznego autka kompaktowego (tylko benzyna) dla żony.
    Przyglądamy się AR Giulietta

Zwróciłem uwagę na 3 ogłoszenia
    nr aukcji z
    otomoto 6003290727
    otomoto 6003802843
    Allegro 6056959536

Czy ktoś może oglądał te auta.
    Czy forumowicze z doświadczeniem mogą na podst. foto podpowiedzieć czy coś jest z nimi nie tak?

Tą pierwszą chciałem obejrzeć - nie było w salonie - była w serwisie zewn. na naprawie turbiny !!! ???? Ponoć
    Druga jest wystawiana prze Carserwis już kilka razy
    Trzecia - import - warto?

Może macie jakieś inne propozycje w cenie <45k

Użytkownik Ogier Avatar Snu
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Jest Giullietta 1.4 MA Była 147 1.6 TS

Domyślnie

Carserwis raczej szrotów nie sprzedaje, ale auta przy przyjęciu sprawdza raczej pobieżnie, więc obowiązkowo do serwisu na testy...

Użytkownik Świeżak Avatar wolnemiasto
    Mieszka w
    freie stadt Danzig
    Auto
    Giulietta QV, Suzuki Swift Sport

Domyślnie

Cytat Napisał wrzesi0 Zobacz post
    Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum.
    Planuję zakup dynamicznego autka kompaktowego (tylko benzyna) dla żony.
    Przyglądamy się AR Giulietta

Zwróciłem uwagę na 3 ogłoszenia
    nr aukcji z
    otomoto 6003290727
    otomoto 6003802843
    Allegro 6056959536

Czy ktoś może oglądał te auta.
    Czy forumowicze z doświadczeniem mogą na podst. foto podpowiedzieć czy coś jest z nimi nie tak?

Tą pierwszą chciałem obejrzeć - nie było w salonie - była w serwisie zewn. na naprawie turbiny !!! ???? Ponoć
    Druga jest wystawiana prze Carserwis już kilka razy
    Trzecia - import - warto?

Może macie jakieś inne propozycje w cenie <45k

ze zdjęć to ja się nie znam
    ale
    Poproś w każdym przypadku o przedstawienie pełnej historii serwisowej - tylko pamiętaj - ja gdy pojechałem na przegląd przed zakupowy to w serwisie powiedziano mi, że przy 105000 miał robiony "serwis" a serwis ten przy tym przebiegu obejmuje też rozrząd ale uważaj inny serwis niż ten co to robił nie ma wglądu czy rzeczywiście to miało miejsce! U mnie okazało się (bo dotarłem do serwisu gdzie serwis miał miejsce), że właściciel wydał dyspozycję aby nie robić rozrządu! Dlatego nie żałuj na telefony, na miernik lakieru idt...
    Władcy Północy

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

Cytat Napisał krisp Zobacz post
    Teraz mam dylemat. Sprzedawca twierdzi, że są ksenony. Jednak na zdjęciach zderzak nie ma sprysków. Więc albo wymieniony był zderzak na zły albo sprzedawca nie wie co sprzedaje
    niech C i podrzuci zdjęcie wyświetlacza między zegarami jak jest włączony samochód
    1+1 = 69 czyli Wyższa Matematyka Stosowana

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    1 alfa ever ;)

Domyślnie

Cytat Napisał wrzesi0 Zobacz post

Allegro 6056959536
    Ja nawet nie przeglądam aut które nie mają wpisanego przebiegu w specyfikacji. Coś pt: "szukaj sobie na zdjęciach, a może nie zwrócisz uwagi" Wychodzę z założenie, że ktoś ma coś do ukrycia na samym starcie... (moja opinia)

8002
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Osadnik Zobacz post
    Byłem dzisiaj i oglądałem...
    W jakim stanie jest lakier ciężko powiedzieć bo podczas oględzin na#$%@^%ał deszcze ze śniegiem. Auto było turbo mokre.
    Zderzak tylko malowany (info ASO)
    Prawy tylny błotnik malowany + szpachla na rancie (ok 500)
    1. 2013 rok naprawa lakiernicza - tylny lewy błotnik [malowany byl fragment błotnika do górnego odcięcia]

2. 2015 rok wymieniany tylny kompletny zderzak i malowany

3. pozostałe elementy nadwozia lakier fabryczny

wszystkie prace naprawcze wykonane zostały w Pol-Car Poznań [pełna dokumentacja napraw]

Spocony prawy tylny amortyzator.
    Przednie okładziny ok 2mm.
    firma Karlik dokonała napraw na własny koszt - nowe dwa amortyzatory + nowe klocki

] Dywanik kierowcy chyba zaatakowało stado szczurów! Flintstone Story ;P po 52k km??? (przebieg komputera w granicy błędu - komputer pokazywał 1k mniej niż licznik )
    dywanik do wymiany - cena nowego nie rujnuje budżetu - dywaniki kupiłem w Pol-Car Poznań

DNA nie działa - po badaniu oryginalnym komputerem Grupy Fiata jako błąd wielokrotny 38++ razy. Możliwości usterki wg PC: uszkodzona wiązka, awaria złącza, etc
    Nie działający czujnik kąta skrętu - po badaniu oryginalnym komputerem Grupy Fiata jako błąd wielokrotny 30++ razy. ESP dostaje świra... Naprawa około 1,5-2k PLN
    Błąd bezpieczeństwa - możliwe, że wywołany przez czujnik kąta, ale już nie chciałem wnikać... Błąd ciągły.
    błędy wywołane zostały przez "agonalny" stan akumulatora - po wymianie akumulatora na nowy [na koszt firmy Karlik] wszystko gra i trąbi

był jeszcze błąd poziomwania prawego przedniego reflektora - wystarczyło przeczyścić

Jeden ze sprzedawców poinformował mnie telefonicznie o wycieku oleju ze skrzyni biegów i zaproponował naprawę lub obniżenie ceny o 2-3k PLN...
    Jednak jak byłem na miejscu powiedziano mi, że wyciek oleju był... ALE w silniku i został usunięty zaraz po odkupie auta...
    i zapewnienia, że to nie jest przysłowiowy KOT W WORKU bo został sprawdzony i zostanie mi wystawiona ekspertyza specjalistów salonu Hyundai..... (nie wiem czy to ta sama osoba) dobre żarty.....

1. firma Karlik wymieniła: olej silnikowy + filtr + uszczelka
    2. firma Karlik dokonała wymiany uszczelki skrzyni biegów
    3. firma Karlik wymieniła pióra wycieraczek [przód + tył]

Zrezygnowałem z podnoszenia auta do góry i jazdy próbnej bo poprzednie NEWSy przekroczyły moje oczekiwania!

Straciłem czas... NIE POLECAM!!!
    poświęciłem troszkę więcej czasu oraz wykorzystałem fakt, że od 2002 roku jeżdżę AR i, że obie Włoszki serwisuję w Pol-Carze i kupiłem tą QV

firma Karlik na wszystkie opisane powyżej naprawy dała pełną gwarancję - koszt napraw został zawarty w cenie sprzedaży auta

samochód zgodnie z zawartą umową ma 12-miesięczną rękojmię na wady ukryte

cena ostateczna auta to 60 000,00 PLN brutto uwzględniająca wszystkie opisane powyżej działania

do ceny trzeba jednak doliczyć oprócz wspominanych już dywaników, kompletną wymianę rozrządu [POL-CAR] czyli ok 1800,00 PLN i zakup nowych opon letnich [samochód został sprzedany na zimowych]

tak wygląda sytuacja po dokładnym sprawdzeniu auta

pozdr.,

t.

auto - pierwsza rejestracja 11.2012, zakup jako nowy w Pol-Car Poznań [tam też było serwisowane]
    Ostatnio edytowane przez 8002 ; 18-03-2016 o 10:04

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Hmmm... Bo nie pamiętam - to było Baranowo czy Malta?
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

8002
    Gość

Domyślnie

Baranowo

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

No właśnie... Tam mnie obsłużono całkiem miło, natomiast Malta to jakaś tragedia...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

8002
    Gość

Domyślnie

dokładnie

w temacie skrzyni - skrzynia była "spocona" ponieważ odpowietrznik skrzyni daje takie objawy w QV, ale jak chcieli wymieniać uszczelkę i chciało im się wyjmować skrzynię ..... to z uśmiechem skorzystałem z ich oferty

wczoraj odebrałem auto z Pol-Caru po wymianie rozrządu [zawiozłem już z nowymi dywanikami] mechanik szczegółowo obejrzał auto i diagnoza brzmiała - poprzedni właściciel musiał bardzo dbać o auto [gdybym zostawił "stary" dywanik opinia mogłaby być uzupełniona o komentarz dotyczący stanu dywanika po stronie kierowcy ]

imho - bardzo korzystny zakup

pozdr.,

t.
    Ostatnio edytowane przez 8002 ; 18-03-2016 o 12:16