Czy mógłby ktoś dokładniej opisać, który pin wypiąć aby mieć odblokowanego equalizera? Wyciągnałem centralkę, nie znalazłem tam żadnych opisów dot boostera.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Czy mógłby ktoś dokładniej opisać, który pin wypiąć aby mieć odblokowanego equalizera? Wyciągnałem centralkę, nie znalazłem tam żadnych opisów dot boostera.
Łopatologicznie - jak masz kostkę ISO, w której idzie zasilanie do radia (kostki są 2 - jedna z kablami do głośników, druga z zasilającymi i siecią CAN) - to odpiąć należy kabel z pinu najbliższego zatrzaskowi blokującemu wtyczkę w gnieździe.poczytaj tu
http://i798.photobucket.com/albums/y...psa49ce835.jpg
Na powyższym linku - będzie to pin 2 ze złącza A. Tekst autorstwa Tomek KRK
Napisz jak Ci sie uda czy sie poprawiło
Ostatnio edytowane przez Black Wolf ; 18-03-2016 o 20:22
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
Ok, pin wypięty. Co do doznań.
Faktycznie dopiero teraz słychać, że to Bose potrafi jakoś zagrać. Po aktywowaniu podbicia dźwięku jest bardzo przyjemnie. Equalizer też fajnie działa i da się znaleźć kompromis dla każdego ucha. Jest jeden jedyny ale dla mnie duży minus. Opisywane już wcześniej zjawisko gdzie skok głośności o 1 jest za duży. Aktualnie jest tak, że gdy mam na poziomie 1 jest troche za cicho, na 2 w trasie ok ale gdy jade wolno to zbyt głośno. Podczas gdy bez wypiętego pinu słuchałem muzyki w skali o-10 i zawsze znalazłem odpowiednią głośność tak teraz 1-3, wszystko co wyżej jest męczące.
Jak nie będzie dało się nic z tym zrobić to nie wiem czy po dłuższym czasie nie wepnę tego pinu z powrotem. Dźwięk duuużo lepszy ale po pierwszej jeździe już byłem mocno zirytowany, że albo za cicho albo dużo za głośno...
Masz radio z navi? poprawiły się basy? bo w bose basy są strasznie kiepskie twarde nie miękkie
Tak, mam radio z navi. Głównie poprawiły się basy! Mocne, porządne, głębokie jebnięcie, przynajmniej z tym co było na zblokowanym. Wcześniej też miałem wrażenie jakby subwoofer był jakoś tłumiony, niby jakiś bas budował, trzeszczał, miał katar. Teraz słychać, że oddycha pełną piersią. Po zaktywowaniu podbicia od razu pojawił mi się uśmiech na twarzy, który później został zmyty przez regulację głośności. Gdyby pobawić się equalizerem, mogłoby być jeszcze lepiej. Na zablokowanym navi jeździłem z treblami i basem na maksa a i tak czasem było bardzo słabo. Aktualnie bas skręciłem do połowy a i tak jest tłusto.
Ostatnio edytowane przez SimonG ; 19-03-2016 o 19:55
Najbliższy zatrzaskowi we wtyczce zasilającej, był biało-czarny, podawane jest na niego ciagle 12V.
Co do regulacji głośności trochę pomaga ustawienie na min automatycznej głośności, ale i tak jak dla mnie czuć dyskomfort.
Ostatnio edytowane przez SimonG ; 19-03-2016 o 20:29
Ok, jutro to sprawdzę szkoda że ta głośność wariuje bo by było za dobrze, tak myśle czyy na wzmacniaczu nie ma jakiejś regulacji?...
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów