Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Jak dla mnie to jakbym miał xenon to bym taki bajer zamontował.
A to chyba tylko prąd do nich idzie ale nie pracują cały czas? Czy poziomuja nawet Wyłączoną soczewkę?
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Nie szkoda Wam samochodów na takie przeróbki? Nie lepiej zainwestować kasę w regenerację reflektorów i nowe żarówki niż jakieś pseudo-dzienne światła? Później jednego z drugim na przeglądzie uwalą, albo pojedzie za granicę i wróci z mandatem na dwie średnie krajowe i będzie płacz.
Pomijam już wygląd takie wozu, ale to kwestia gustu.
Tylko że kloszy się nie zregeneruje. Marek pisze o 4-5 tys na wyprodukowanie nowego klosza. Takie osłabione długie są wg mnie całkiem ok. Dokładać w Alfach stylistycznie no nie ma gdzie, choć bywają ciekawe światła same w sobie np. takie:
http://allegro.pl/osram-ledriving-lg...364748471.html
i do niektórych aut można je na pewno zgrabnie dopasować, ale do 166/156 jakoś nie mogłem wykombinować jak. Stąd te długie czy halogeny przyciemnione mi po głowie chodzą. Danus77 dzięki za wskazówki! , jak przyjdzie czas na to będę pewnie Ci się przypominał.
U mnie już przy ok 100tys były "liźnięte znakiem czasu" delikatnie mówiąc i wnętrza i klosze, zwłaszcza klosze. Pewnie że świeciło , ale po regeneracji i ich pomalowaniu dopiero widać jak te lampy powinny były wyglądać.
Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 21-03-2016 o 10:03
1. Oszczędność żarników, odbłyśników i przetwornicy tak. Moje ori osramy zaczęły mrugać po 4 latach. Wynik częstego załączania zapewne.
2. Poziomowanie wykonuje tylko ruch kalibracyjny po przekręceniu zapłonu, potem już nie chodzi.
3. Nie muszę nic kombinować przy pokrętle od świateł. DRLe zapalają się automatycznie po odpaleniu i wzroście ładowania.
4. Kontrole miałem, przegląd też i nikt do niczego się nie przyczepił. Przecież takie dzienne były już w BMW E39, tylko tam aktywuje się układ i moc świecenia z pod kompa serwisowego.
5. Każdy robi jak uważa. Dla mnie jest to przydatne, źle nie wygląda, a już raz mandat za brak świateł zapłaciłem, a chciałem przejechać 2km między sklepami w słoneczny dzień.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
5k na formę wydaje się tylko raz. Potem można tłuc setki kloszy. Tylko kto wyłoży tą kasę?
Odnośnie oszczędności też na nie leję. Oszczędność jak kot napłakał. Te auta ponad 15lat przejeździły bez oszczędzania bo były do tego zaprojektowane. A Wy teraz oszczędności szukacie jakbyście mieli jeszcze pół wieku nimi jeździć..... Tak jak Darek pisze.
Może zaczniemy już robić listę chętnych na klosze?![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Załóżmy że te 5k starczy. To przy 10 chętnych masz 500zł/szt. Przy 20 chętnych 500zł/para a gdzie wymiana? No już widzę te kolejki chętnych![]()