Witam klubowiczów potrzebowałbym zdjecia i numery wzystkich poduszek skrzyni i silnika do Alfy 159 ,silnik 1,9 Jtdm 150 kucy, autko z 2006 roku.Jest opcja?Dzieki za pomoc.![]()
Witam klubowiczów potrzebowałbym zdjecia i numery wzystkich poduszek skrzyni i silnika do Alfy 159 ,silnik 1,9 Jtdm 150 kucy, autko z 2006 roku.Jest opcja?Dzieki za pomoc.![]()
pomoze ktos?
Pod podstawa akumulatora masz 50501389. Co prawda u mnie taka jest (wersja 115KM), ale do 150 podobno ta sama idzie.
Są dwie poduszki silnika i dwie skrzyni. 50502602, 50502603-to są numery poduszek skrzyni. 50501606 i jest jeszcze poduszka silnika lewa tylko nie mam numeru na paragonie, kosztuje około 350zł. Zdjęcia znajdziesz na Allegro.
O wielkie dzięki ,przynajmniej już wiem ile jest poduszek,a jeszcze chciałem zapytać czy z gumowych rzeczy takich własnie jak poduszki skrzyni i silnika to juz wszystko? czy są jeszcze rzeczy które warto wymienić?
Z "gumowych" rzeczy możesz jeszcze wymienić koło pasowe, ale tylko jeśli bije na boki albo guma popękała. Trzeba się temu dobrze przyjrzeć.
Ciężko powiedzieć. U mnie trzęsło budą przy odpalaniu i gaszeniu auta. Poduszka skrzyni u mnie była całkowicie rozwalona i też coś w rodzaju bicia było wyczuwalne podczas jazdy. Najlepiej niech jakiś mechanik to sprawdzi dokładnie.