Witam, może ktoś mial taki dziwny dźwięk wycie na każdym biegu przy obrotach ok 3 tys po wyżej tych obrotow wycie ustaje. Najbardziej slyszalne podczas przyspieszania w okolicach tych obrotow. Jutro może uda mi sie nagrać filmik to wrzucę.
Witam, może ktoś mial taki dziwny dźwięk wycie na każdym biegu przy obrotach ok 3 tys po wyżej tych obrotow wycie ustaje. Najbardziej slyszalne podczas przyspieszania w okolicach tych obrotow. Jutro może uda mi sie nagrać filmik to wrzucę.
Ostatnio edytowane przez kozik555 ; 22-03-2016 o 20:17
Czyżby łożyska w skrzyni biegów? Temat walkowany na forum więc nie wrzucaj kolejnego filmu tylko użyj szukajki...
Tylko wycie jest przez sekundę potem ustaje jak przekroczy sie3 tys obrotòw na danym biegu i to nie zawsze występuje. Jak np jest mokro na drodze wycia jak by nie bylo.
Temat do USUNIĘCIA!
Przewody paliwowe tak rezonują przy filtrze paliwa, podobno ze przed liftem to norma pomaga wymiana przewodów po liftowych.
Ktoś orientuje się, czy w 2,4 są identyczne? Bo mam ten sam problem. Przerabiał ktoś temat zmiany tychże przewodów? Jaki jest mniej więcej koszt?
W 2.4 mogą być inne grubsze/większe. Ja kombinuje ze spięciem opaskami aby nie były tak luźne, coś tam pomogło ale jeszcze to nie jest to, jak uda mi się całkowicie wyeliminować to "domowym sposobem" dam znać.
Mam 2.4 i też te przewody mi się trzecia powodując dziwne buczenie. Dokładnie przewód od filtra do pompy. U mnie jest on dość długi nie wiem czy każdy tak ma, może gdyby był krótszy byłby lepszy. U mnie pomogło mocniejsze przymocowane przewodów dodatkowo tretrytkami.
Dokładnie jak kolega wyżej, myślę, że metalowe opaski były by lepsze, bo plastikowe się rozłażą pod wpływem ciepła od silnika.