Strona 78 z 168 PierwszyPierwszy ... 28686970717273747576777879808182838485868788128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 1678

Temat: Zakup Alfy Romeo GT

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Parker
    Auto
    Alfa Gt 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał oran Zobacz post
    Dlaczego częsta wymiana szkodzi?

No i Lagune II miałem, 1.9 DCi i żadnych problemów, oprócz drogich części (tarcze tył), na koniec mi maglownica zaczęła walić, ale już przestałem o nią dbać, bo wiedziałem, że znowu alfe sobie kupie.
    Nigdy nie było tak, że mnie zawiodła, a 40k km zrobiłem nią, miała podobno 300k na liczniku, ale który raz to nie wiem, rocznik 2002.

Ale tak samo jak się alfe kupi za 5000 zł i będzie myślało, że mega okazja i nic tylko jezdzic, to tak samo z laguną, kupić za grosze i narzekać, że się psuje, lejąc olej typu lotos i olej opałowy do baku.

Olej uzyskuje dopiero po pewnym czasie właściwości, które są dla silnika najkorzystniejsze - rozumiesz. Po przejechaniu x kilometrów on jest dopiero ,tak jakby doskonały dla silnika.

Ja miałem renie z silnikiem 2.2 -- diabli wiedzą ile tak naprawdę miała przejechane. Części drogie -- szkoda słów. Kumpel miał renie meganke zwykłym silnikiem diesla bez turbiny, także zaprowadził na szrot. Na osiedlu, była nowa renia (ta na karte) z tego co słyszałem własciciel także narzekał. Osobiście odradzam każdemu, po co ryzykować ? Nawet ceny reni sa o wiele niższe niż innych samochodów -- to nie wynika tak sobie.

Użytkownik Świeżak Avatar ryloon
    Mieszka w
    Silesia
    Auto
    AR 156SW'03 2.4 20V / GTV'97 3.0 V6 220KM

Domyślnie

Wracając do tematu
    Pojawiła się GT 3.2 ze Szwajcarii
    http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gt-s...5-IDeFYDJ.html
    Ktoś może obejrzeć tą perlę?

Pozdr
    Jest GTV'97 3.0 V6. Była 156 SW'03 2.4 20V

Użytkownik Pirat drogowy Avatar ddudek
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    GT 3.2 V6

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Cytat Napisał ryloon Zobacz post
    Pojawiła się GT 3.2 ze Szwajcarii
    Z tego co mi wiadomo to w Szwajcarii są tablice zabierane i zjeżdża auto na zjazdówkach. A ten ma tablice "para oryginalne".

Wydrapne iPhonem na lakierze

Użytkownik Świeżak Avatar ryloon
    Mieszka w
    Silesia
    Auto
    AR 156SW'03 2.4 20V / GTV'97 3.0 V6 220KM

Domyślnie

Może cały jest para oryginalny...

Pozdr
    Jest GTV'97 3.0 V6. Była 156 SW'03 2.4 20V

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ryloon Zobacz post
    Może cały jest para oryginalny...

Pozdr
    Para oryginalny i para normalny

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Zagłębie Dąbrowskie
    Auto
    czaje sie na GT

Domyślnie

A ja mam pytanie czy oglądał ktoś tego GT-ka srebrnego z Kierlikówki z Małopolskiego za 18999zł? albo na podstawie fotek może stwierdzić czy warto zawracać sobie nim gitare i jechać oglądać go? Dość długo przeglądam oferty i muszę powiedzieć, że długo już jest wystawiony a to juz daje jakieś sugestie, że coś może być nie tak.
    Pozdrawiam

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    GT

Domyślnie

Hejo.

Mam 2 alfy "na oku"
    czy może ktoś coś szerzej wie na ich temat?

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-1-9-jdt-150km-sora-navi-bose-designe-giugiaro-ID6yjTCf.html

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-xenon-alu17-q2-kubelki-bose-serwis-piekna-ID6yhgK9.html

Wiem że temat - czerwonej - był już tu poruszany ale czy może ktoś coś wie więcej na jej temat / lub ją osobiście oglądał? - bo nie ukrywam na zdjęciach i opisowo wygląda bardzo atrakcyjnie.

Z góry dzięki za pomoc!

Użytkownik Świeżak Avatar jotgie
    Mieszka w
    Podgórzyn k. Jeleniej Góry
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Witam wszystkich serdecznie

Otóż sprawa wygląda tak... Alfy są piękne i to chyba wie każdy i takową chciałbym mieć w posiadaniu i padło na model GT.
    I pytanie takie standardowe pewnie, ale muszę je zadać.
    Który silnik polecacie, Ci którzy znają te samochody najlepiej. 2.0 JTS czy 1.9 JTD?
    Nigdy nie miałem diesla i bez urazy dla ich posiadaczy ale skłaniał bym się ku benzynie, aczkolwiek i do mnie dotarły wieści o awaryjności benzyniaków w AR.
    Prawda to czy mit?
    W roku robię ok 25-35tys km, dużo nie dużo ale czy będąc posiadaczem Alfy z silnikiem 2.0 JTS będę w stanie je robić bez większych przygód i kosmicznych wydatków na części. Czy GT z tym silnikiem może być samochodem typu "potrzebuje i jade i nie ważne ile to wiem, że dojade"?
    Jakie są największe bolączki tego silnika i na co zwrócić uwagę przy zakupie egzemplarza z takowym motorem?
    No i teraz czas na 1.9 JTD. W zasadzie to podobnie jak do JTSa czyli jakie bolączki, czy kosztowny w utrzymaniu itd.

Z góry dziękuję za wyrozumiałość i za odpowiedzi. I jeszcze raz proszę o pomoc w tym dość ciężkim wyborze dla mnie.

Pozdrawiam i szerokości

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Cytat Napisał zoltodziub Zobacz post
    A ja mam pytanie czy oglądał ktoś tego GT-ka srebrnego z Kierlikówki z Małopolskiego za 18999zł? albo na podstawie fotek może stwierdzić czy warto zawracać sobie nim gitare i jechać oglądać go? Dość długo przeglądam oferty i muszę powiedzieć, że długo już jest wystawiony a to juz daje jakieś sugestie, że coś może być nie tak.
    Pozdrawiam
    Rozmawiałem telefonicznie z właścicielem.Na tapicerce dwa małe ślady wypalenia po papierosach.Właściciel zajmuje się rozbieraniem aut na części.Jako że jestem niepalący, więc wyczulony jestem na to czy było palone w aucie i nie jechałem ogladać.
    W sumie dużo nie wniosłem do tematu