Witam wszystkich forumowiczów, jestem bardzo poważnie zainteresowany kupnem Alfy Romeo 147GTA. Chciałbym jednak wiedzieć, ile tak naprawdę kosztuje te auto w eksploatacji np. wymiana zawieszenia (wszędzie gdzie widzę to wychodzi +/- 1K za koło), układ hamulcowy, czy tarcze z przedziału 400-800zł mogę być czy jestem zdany na zakup brembo za 1,5k przód i 1,3k tył, klocki, ile kosztuje rozrząd z pompą wody (razem powinno być około 1,6k). Prosił bym o radę i wypowiedzi użytkowników którzy mają szczęście posiadać to piękne auto, albo posiadali je w przeszłości. Czy te ceny które napisałem są w przybliżeniu realne? Nie chcę po prostu nie mile się zaskoczyć, gdy przyjdzie do wymiany czegokolwiek i wolę wiedzieć z jakimi kosztami będę się wiązał. Co potrafi albo lubi się zepsuć albo po prostu zmęczyć w tym modelu? Czy po prostu jak każde auto o które dbano i regularnie serwisowano odwdzięczy się bezstresową eksploatacją i nie trzeba będzie robić nic poza regularnym serwisowaniem i wymianą części eksploatacyjnychA gdy kupimy zajechanego trupa, to taczką nie nadążymy pieniędzy dowozić do mechanika, ale nie tego chcemy i nie tego szukamy
O spalanie się nie pytam, bo chyba wszystkie zapytania na temat kosztów eksploatacji 3,2 zaczyna się i kończy tym wątkiem. Zakładam codziennie spalanie 13-18, a od święta i po wypłacie niech i ponad 20 będzie
Z góry dziękuję za pomoc.